Categories: Events

Meibock Festival 2013 (Amsterdam)

Hou je van speciaal bieren? Breng dan een bezoek aan het Meibock Festival in Amsterdam. Zo vier je het voorjaar met de lekkerste hollandse bieren en dat staat gewoonweg garant voor een lekkere middag.

Afgelopen weekend werd voor de 15e keer op een rij het Meibock Festival georganiseerd.  Voor mij was dit de eerste keer dat ik een dergelijk bierfestival bezocht, maar dit jaarlijkse event met  Lente-bieren wordt gehouden in de Posthoorn Kerk in Amsterdam. 

In de leukste winkelstraat van Amsterdam; De Haarlemmer straat , was het goed vertoeven afgelopen zondag. Mede dankzij het fantastische weer, was het ontzettend druk in de voortuin van de kerk. Jong, oud, Nederlanders, toeristen, stoere motormuizen en decadente dames stonden heerlijk in het zonnetje te genieten van een koud glas bier. En dit was voor mij een openbaring, want ik dacht dat ik altijd meer een ‘wijnpersoon’ was als een biergenieter. Had ik het mooi even mis zeg..

 

Biertjes tappen tijdens Meibock Festival

Bij de entree (€ 7,-)  koop je een  heus bierglas (statiegeld € 2,-), en krijg je er een gratis biertje en brouwerij boekje bij. Hierin kun je lezen welke brouwerijen vertegenwoordigd worden, en welke smaken bier te tappen. Zo proefde ik prachtig champagne tot cognac gekleurde lente-bieren met smaken als:  tijm, koriander, karamel, chocola, vanille etc. Er is voor elk wat wils! Als je dan eenmaal je biertje hebt laten tappen of inschenken, dan zoek je een gezellig plekje op en het feest kan beginnen.Iedereen is (van elkaar) aan het proeven en keuren, overal komen boodschappentassen tevoorschijn met meegebrachte etenswaren: Toastjes, kazen, worsten, olijven, quiches, nootjes etc. Het motto is vooral: we maken het lekker gezellig! En als foodie kan ik dit soort momenten erg genieten.

De toevallige voorbijgangers in de Haarlemstraat staan dan ook raar kijken naar al die mensen met bier in en voor de kerk. Een Amerikaanse toerist vraagt mij: “What’s going on here?” Dus ik leg hem uit dat het een bierfestival is en laat hem trots mijn ambergekleurd biertje zien.  “That is my kinda church!” Antwoord hij. Zijn vrouw pakt hem bij de arm en ze lopen samen de kerk in om ook een biertje te proeven.

Wil je volgend jaar ook mee komen proeven tijdens het Meibock Festival., hou dan de website van Pint.nl in de gaten of kijk bij de events op Facebookpagina van PINT. Tevens komt er in het najaar ook een HerfstBock editie met, inderdaad, herfst bieren!

Groetjes,
Betty

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago