Travel

King Kong Hostel in Rotterdam

Rotterdam is weer een hotspot rijker! En dan eentje die jonge reizigers, feestgangers, backpackers of mensen ‘ on a budget’ werkelijkwaar fantastisch zullen vinden. Afgelopen weekend werd ik uitgenodigd om de opening bij te wonen, en aansluitend een nachtje te blijven slapen. Lees hier mijn ervaring in het King Kong Hostel in Rotterdam:

Aan de Witte de With Straat

Gelegen in het centrum van Rotterdam vind je een straat die bekend staan als het uitgaansgebied bij uitstek. De Witte de With Straat is de afgelopen jaren getransformeerd van ‘ louche’  buurt met illegale gokhuizen, tot een grote hub van hotspots om veilloos je weekend door te brengen.

Je kunt er tegenwoordig goed eten in de lunchrooms en restaurants. En er zijn genoeg gezellige cafe’s en bars om je tot in die late avonduurtjes te vermaken. Het hostel zit overigens naast de Witte Aap dat volgens de Lonely Planet in 2009 is uitgeroepen tot beste café van de wereld. Leuk detail: de voormalige eigenaar van dit cafe is nu de eigenaar van het King Kong hostel.

Boutique hostel

Zet alsjeblieft het idee van een standaard hostel uit je hoofd, want het King Kong Hostel is toch echt heel iets anders. Net zo hip en trendy als de mensen die je in deze buurt tegenkomt, zo is ook de inrichting van het hostel.

De lichte kleuren, maar ook het gebruik van veel hout en natuurlijke materialen, maken toch al gauw dat je je hier snel thuis voelt. Het zit er allemaal zo gezellig uit, maar dan wel met een hoog  ‘cool’  factor. Aan elk detail is gedacht. Net zoals je luxe boutique hotels hebt, kun je het King Kong hostel misschien nog het beste omschrijven als een heus boutique hostel.

Slapen in een open loft

Zoals je van een hostel gewend bent, vind je hier uiteraard stappelbedden. Maar in plaats van een grote slaapzaal met 30 bedden, vind je hier een op de bovenste verdiepen een enorme open loft. Er zijn hier meerdere units met bijvoorbeeld 6 stapelbedden en een twee persoonsbed. En elke unit is weer afgescheiden van de rest van de loft met een gordijntje.

Ik sliep op een semi-prive kamer in zo’n unit, die enkel te bereiken was via een ladder, en die ik ook weer kon afscheiden met een gordijntje. Dat gaf toch wat meer gevoel van privacy, ook bij het omkleden, en vanuit mijn bedje kon ik lekker naar buiten kijken. Deze semi-prive kamertjes zijn er zowel in 2x 1 persoonsbed uitvoering, alswel met een 2 persoonsbed (deze worden dan ook een Lover’s Loft genoemd). De matrassen op de bedden zijn misschien wat harder dan je gewend bent, maar de dekentjes zijn wel heerlijk zacht.

Daarnaast vind je in de loft ook verschillend hangmatten/stoelen en heel veel attributen die het geheel er gewoon erg cool en trendy uit laten zien. En wat dacht je van bijvoorbeeld de touwen en sporttoestellen om gezellig een potje te gaan ‘ apekooien’ .  Het heet immers niet voor niets het King Kong Hostel. En het moge duidelijk zijn dat je je hier niet in een standaard hostel bevind.

I’m singing in the rain

Wat ook een enorm pluspunt is, zijn de badkamers. In de grote loft zijn namelijk twee ruime en compleet betegelde badkamers: een voor de dames en een voor de heren. Deze badkamers zijn voorzien van toiletten, heerlijk ruime wastafels en douches met hanghaken buiten de douche.

Zoals je wellicht van een hostel gewend bent, zijn het standaard camping toiletten en douches, maar ze hebben hier serieus gewoon regendouches met regelbare watertemperaturen. Dat voelt als een warme douche na een avondje stappen. En zelden heb ik op een toilet gezeten met een stads uitzicht, maar hier is dat gewoon mogelijk. Echt ontzettend luxe allemaal.

Prive kamers

Naast de loft zijn er ook nog twee verdiepingen met prive kamers met prive badkamers. Maar er zijn ook kleine prive kamers met max. 4 stappelbedden en gedeelde badkamer.

Zo heb je wel meer meer privacy, maar deze kamers zijn dan ook meteen een stuk duurder. Let wel, deze prive kamers zijn ook weer heel cool en trendy ingericht in verschillende thema’s met bijpassende accesoires.

Gezellige huiskamer

Beneden in de lobby kun eigenlijk iedereen wel de hele dag binnen komen lopen voor een kopje (betaalde) koffie, homemade limonde,  een muffin of gezonde snack. Er zijn heerlijk lounge banken of grote (eet)tafels waar je aan kunt ontspannen, bijkletsen, of juist werken. Het hostel is namelijk voorzien van een goede WIFI verbinding, dus neem gerust je laptop mee. De lobby is dus meer een gezellige huiskamer waar je de hele dag kunt hangen. En afgelopen weekend werd er zelfs een heuse vintage sale in de lobby gehouden. Uiteraard heb ik hier een hele foute blouse aangeschaft.

Er is ook een aparte TV kamer met lounge bedden en grote poefen. Naast een groot assortiment aan films, is er ook een karaoke set aanwezig! Uiteraard is deze  uitvoerig getest door mij en een aantal mijn medebloggers zoals  Anouk, Danielle, Laura, Willeke en Sheelagh. Hiermee was de sfeer van het openingsfeest duidelijk gezet.

Ontbijten en koken

Hou je van goodiebags? Dan moet je zeker een ontbijtje bij bestellen. Voor nog geen € 5,= staat de volgende ochtend namelijk een papieren tas voor je klaar, met een croissant, flesje jus d’orange, bekertje Yoghurt (to-go) en een appel. In de keuken en eethoek beneden vind je dan ook nog eens muesli, jam en gratis koffie. Je kan daar aan de tafel lekker je ontbijtje oppeuzelen, of neem deze mee to-go.

De keuken is overigens een professionele keuken met moderne apparatuur, en deze mag je als hostel gast dus ook gebruiken om je eigen maaltijden gedurende de dag te bereiden. En dat is echt een luxe.

Wij bestellen nog een heerlijke cappuccino aan de bar in de lobby, deze wordt door een barista voor je gemaakt, en wandelen weer terug naar de parkeer garage. Ons avondje stappen en slapen in Rotterdam zit er weer op. Maar dit hostel is een aanrader als je een avondje hier de stad in wilt, en voor niet al te veel geld toch een luxe ervaring wilt hebben.

  • Hip en trendy ingericht, werkelijk overal kom je wel orginele en leuke items tegen.
  • Het personeel is ook heel hip gekleed, maar nog belangrijker, ze zijn heel attent, en behulpzaam.
  • De lobby is openbaar, maar om bij de slaapkamers te komen heb je een roomkey nodig.
  • Er zijn zowel stapelbedden, als semi-prive en prive kamers beschikbaar, genoeg keuze dus.
  • Elk bed heeft een eigen opbergkist of opbergruimte. Neem hiervoor wel een eigen hangslot mee om deze af te sluiten.
  • De airconditioning staat aan in de kamers, en het lichtknopje gaat automatisch uit.
  • En oh my, die regendouches zijn een luxe die ik thuis niet eens heb.
  • Een karaoke avond is altijd een pluspunt.
  • Ontbijt voor nog geen 5 euro, en een professionele open keuken voor alle andere maaltijden zijn hele goede voorzieningen.
  • De ligging is natuurlijk ideal, want de Witte de Withstraat is een hele gezellige buurt.
  • Je kunt hier ook fietsen huren, om op typisch Nederlandse wijze de rest van de stad te gaan ontdekken.

 

  • De grote loft deel je natuurlijk met anderen, en dit merk je in je privacy.
  • Ook al zijn er semi-prive kamers, je hoort nog steeds waneer een van de kamergenoten s’nachts binnen komt. Zeker als ze te dronken zijn en niet stil kunnen zijn. Neem als lichte slaper dus je oordoppen mee.
  • De meningen zijn verdeeld over de kussens. De een had een keihard kussen, en de ander had een heel zacht kussen zonder enige support.
  • Doordat je je in het uitgaansgebied bevind kun je overlast van buiten verwachten.
  • Kom je met de auto, dan kun je deze in de buurt parkeren, maar dit zijn weer extra kosten (+/- 24 euro per nacht)

Cijfer:  

Prijs: stapelbed vanaf 16.50 euro per nacht, en tweepersoonskamers vanaf 89 euro .
King Kong Hostel
Witte de Withstraat 74
3012 BS ROTTERDAM
T: +31 (0)10-818 8778
W: Kingkonghostel.com
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago