Het weekend inluiden? Een romantische avond afsluiten of gewoonweg iets te vieren? Een van de hotste plekken om dit te doen is momenteel Juniper & Kin Kitchen Garden & Bar in Amsterdam. Gelegen op de 21ste verdieping van de OQ toren, belooft dat een avond met prachtig uitzicht te worden.

Rooftop Bar Juniper & Kin

Niets is fijner om je mooie avond af te mogen sluiten in een van de mooiste bars van Amsterdam. Juniper & Kin is een grandioze hotspot dat nog maar enkele maanden geleden zijn deuren heeft geopend. Je kunt hier terecht voor te gekke cocktails, maar voor een romantische date met je lief ben je er natuurlijk ook op het goede adres. Aan de trendy bar, met zijn zachte velours zittingen, zit je op de eerste rang om je cocktail op spectaculaire wijze gemaakt zien worden. Want eerlijk is wel: cocktails maken kunnen de mannen van Juniper &Kin als een van de beste. Niet alleen door hun eigen professionaliteit, maar ook door de verfijnde en pure ingrediënten uit eigen kas. Onze favorieten waren de drop basilicum maar ook munt en aardbeien. De rooftop bar Juniper & Kin dank zijn naam mede aan de jeneverbes welke tevens hoofdingrediënt van Nederlandse gin is!

Wil je meer privacy? Kies dan voor een plekje in de vele hoekjes en nisjes of ga voor een waanzinnige uitzicht bij de grote ramen.  Er wordt op het moment hard aan de weg getimmerd in Amsterdam Oost. Oude gebouwen en huizen worden gesloopt voor nieuwe woon- en werkgelegenheden. Deze omgeving is on the rise en beloofd veel goeds.

Shared dining op het dak

Ja we gaan door (!) want de combinatie van cocktails met kleine gerechten die je kunt sharen is juist een speerpunt van Juniper & Kin. We besluiten even onze benen te strekken om nog verder rond te neuzen . En stuiten op een geweldig dakterras met openstaand dak, heerlijk want de temperatuur is nog fijn zacht te noemen . Het terras is strak en doet denken aan de urban terrassen die je vaak in films ziet. Wow wat een view!

Evenementen bij Juniper & Kin

Daarnaast worden er ook regelmatig evenementen bij Juniper & Kin georganiseerd. Zoals Juniper & de Eeuwige jeugd, waarbij de de handen ineen slaan met een brouwerij. De gekste cocktails en biertjes worden hier geschonken, denk maar aan de homemade special Lellebel freakshake. Een fris, fruitig bier met aardbeien-knettersuiker. En met een DJ die je gezelschap voorziet van lekkere beats is het hier goed vertoeven in de late uurtjes. Neem een kijkje op Instagram of Facebook voor de programmering van de aankomende evenementen.


Dit eet & drink je bij Juniper & Kin

We krijgen het vriendelijk verzoek om plaats te nemen aan de chef’s table aangezien de chef-kok graag een uitleg wil geven hoe de gerechten zijn bereid. Alle gerechten worden namelijk op een unieke wijze klaargemaakt en tot en met maximaal 41 graden bereid zodat de smaken puur blijven. Wederom werkt Juniper& Kin met producten uit eigen land en verse ingrediënten uit eigen kas.

Na ons heerlijk gesetteld te hebben komt de vriendelijke bediening ons vragen voor een cocktail. We laten de keus aan de bartender over en die gaf advies om voor de J&K signature cocktail te gaan met brandy, appel en soda water. Mijn partner had de Elderflower Spritz met soda water, vlierbloesem en rabarber. Beiden combineerden heel goed met onze eerste paar kleine hapjes.

1e gang

Ons eerste gerecht was een overheerlijke en romige sorbet met komkommer & langoustine (Noors kreeftje), met eetbare bloemen. Voor ons was deze combinatie nieuw en best wel spannend. Lekker verfrissend en de cocktails smaakten er dus goed bij!

2e gang

Het tweede gerecht volgde al snel en was een pasta met pesto gemaakt van gesneden courgette lintjes met Goudse kaas van 2 jaar oud, met daarop basilicum en Oost-Indische Kersenbloem. Heerlijk licht van smaak.

3e gang

Ons laatste kleine gerecht was een heilbot met verschillende tomaten in zelfgemaakte dragon olie, met daarop een tomaten gelei met rode peper, gedroogde tomaat en een Afrikaantje.

Wij komen zeker terug met vrienden of familie bij Juniper & Kin, maar blijven een volgende keer dan ook meteen een nachtje slapen in het Hotel QO, om lekker uitgebreider te kunnen genieten van alle cocktails!

Cheers en groeten!

Vincent


Review Juniper & Kin Amsterdam

  • Prachtige rooftop bar gelegen op de 21ste verdieping, met uitzicht op Amsterdam Oost.
  • Zeer vriendelijke, behulpzame en vooral kundige bediening.
  • Prachtig design pand en ambiance waar goed over na is gedacht.
  • Groente, fruit en kruiden uit eigen kas.
  • Een duurzame manier van ondernemen.
  • Goede prijs-kwaliteit.
  • Je kunt voorafgaande aan je rooftop bar bezoek ook een (uitgebreid) hapje gaan eten bij Restaurant Persijn (gelegen in dezelfde toren namelijk).
  • Bonus: Blijf na afloop overnachten in het QO Hotel.

Cijfers:    Prijs: €€  Eten: 8.0       Service: 8.0      Decor: 9.5     Totaal:  8.5


Juniper & Kin
@ 21 st floor Hotel QO
Amstelvlietstraat 4
1096 GG, Amsterdam
The Netherlands
https://juniperandkin.nl
(dagelijks geopend vanaf 17:00 uur)


Voor deze review was ik uitgenodigd door Juniper & Kin maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago