De enige reden dat ik van het bestaansrecht van dit restaurant af weet, is omdat ik zelf dus een paar jaar aan de Wierselaan heb gewoond. Er is daar namelijk een nieuwe wijk gebouwd, naast de jachthaven, met kades en oud Hollandse huizen in nieuwe stijl. Landhuis Huys Wiers is hier ook opnieuw gebouwd tot een groot, zwart pakhuis. Maar onder de authentieke kruisgewelven, in het volledig gerestaureerde souterrain, is nu een hedendaags restaurant te vinden. De inrichting is heel modern: Lichte kleuren met veel beton en glas, maar afgewisseld met klassieke onderdelen zoals hout, bloemen en huiden.
(bron foto: huis de wiers)
Elke twee maanden wordt de menukaart vernieuwd. En elke keer speelt er weer een ander product de hoofdrol: zo wordt er dus ook gewerkt met seizoensgebonden producten. Denk bijvoorbeeld aan een compleet asperge menu of een USA black Angus (steak) menu. De pure smaken, en verrassende combinaties, laten zien dat hier goed over nagedacht wordt in de keuken. En door het regelmatig wisselen van de kaart zul je hier ook niet zo gauw twee keer het zelfde eten. Alle gerechten zijn a la carte te bestellen, maar mijn advies is om een 4-gangen verrassingsmenu (vaste prijs) in thema te nemen. En neem hier (indien mogelijk) een wijnarrangement bij. Want het personeel weet uitstekend welke wijnen te serveren bij de gerechten.
Huisgebakken broodjes met roomboter, en een amuse van rode biet gelei, mozarella mousse, kruiden vinegarette en gele bieten chips.
Paprika-tomatensoep met tartaar van makreel, octopus en ingelegde cherry tomaatjes.
Rode bieten risotto met hollandaise saus en walnootolie. Met 5 verschillende bereidingen van uien: witten uien meegebakken met de risotto, gestoomde prei, gekarameliseerde sjalot, ingelegde zilverui, en verse bieslook in de saus.
Kalfslende met gestoofde kalfswang, op een bedje van pastinaakpuree met schorseneren, rettich en taartjes van zoete aardappel.
Tarte tatin van banaan, gember ijs en witte chocolade mousse.
En voor mij een Hollands kaasplankje met een stukje kersenbrood en geserveerd met uien en chilli compote (je betaald hier een kleine toeslag voor op het menuprijs) .
Review: Prijs: € € Eten: 8.5 Service: 8.5 Decor: 8.5 Totaal:
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…