Overige

Het is weer herfst…

Guide to Falling in love with Ontario 4 Travelista73Guide to Falling in love with Ontario 4 Travelista73Vandaag is de herfst officieel begonnen! Bye bye lange zomerdagen, bye bye jurkjes en bye bye zomerse salades. Maak plaats voor koude en druilerige dagen, met veel regen en minder zonlicht. Maar vergeet die mooie herfstkleuren van de bomen en blaadjes niet.

De herfst is voor mij altijd een omschakelpunt waarbij ik een swingend en bruisende zomer achter me laat en een rustig en knusse winter tegemoet ga. Dit is ook het seizoen dat ik weer even met twee benen terug op aarde kom en de knusheid op zoek. Of dit nou met een goed boek en dekentje op de bank is, of met een warme maaltijd,  ik vind de herfst een heerlijke tijd vol rust en bezinning.

En om jullie ook vast een beetje in de juiste stemming te krijgen heb ik hier een verzameling van mijn favoriete herfst items:

 

Super leuke ‘Herfst chocolade’ in de vorm van o.a. paddestoelen, pompoenen en eikels:

213_herfstchocolade500gram213_herfstchocolade500gram

Te koop bij Foodelicious Food & Gifts:  250 gram – € 6.95

***

Hartverwarmende ‘Notendroom thee’ van gekarameliseerde amandelen, kaneel en appel:

notendroom

Verkrijgbaar bij de Teabar: zakje 100 gram – € 4.50

***

Voor in huis: ‘Amber Goud’  wierook die naar vers gebakken kruidkoeken ruikt:

Te koop bij: De Tuinen:  pakje met 24 stokjes – € 3.50.

***

Of lekker op de bank, onder een dekentje, bladeren door de nieuwe:

Jamie Magazine – Herfst editie. (binnenkort in de winkel)

***

Uiteraard hoort in dit rijtje ook een recept van eigen bodem: Goulash!

Deze heerlijke stoofschotel is mijn go-to recept voor koude en regenachtige dagen. (Voor het recept, klik hier.)

***

En tot slot: Oktober is ook een dubbele feestmaand! Op 31 oktober ben ik namelijk jarig!
En dan vieren we uiteraard ook HaLLoWeEn ! (maar binnenkort meer hier over)

Nu heb ik een vraag voor jullie:  Wat is voor jullie typisch herfst?

(Bron foto;s: Travelista 73, Foodelicious, Teabar, Jamie Magazine,  en foto’s van mijzelf)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Thaise Kool uit de wok (met knoflook)

Kan je Thaise maaltijd wel wat extra groenten gebruiken? Maak dan eens deze Thaise Kool…

19 uur ago

Tortellinisoep met tomaten

De Meatless Monday van vandaag is een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Geloof mij, als je dit eet en…

2 dagen ago

Burgers met chili-uien jam

Het weekend staat alweer voor de deur en ik heb een heerlijk comfort food gerecht…

5 dagen ago

Pasta ‘Datterini’ met burrata

De liefde voor pasta zit er bij mij al van jongs af aan in! Een…

6 dagen ago

Chinese rundvlees soep met noodles

Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon…

1 week ago

Gevulde avocado’s met quinoa (video)

We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…

1 week ago