Persoonlijk

Fotodagboek November 2017

Oh lieve mensen, wat vliegt het jaar voorbij! Het is alweer December! Dus hoog tijd voor het fotodagboek van November, dat ik met heel veel foodbloggers afsloot in de nieuwe KitKat Chocolatory in Utrecht. (Jaaah! verder lezen) Een maand waarin ik niet alleen Halloween heb gevierd, maar ook alvast Kerst bij Jamie Oliver. Een superdeluxe perslunch bij Erik van Loo heb gehad, en met Team Betty’s Kitchen een virtuele dining experience onderging! 

Fotodagboek November 2017:


Verjaardag/Halloween

Begin November vierde ik mijn verjaardag. En dat viel samen met een kleine halloween viering! Hoewel het geen groot halloween feest was, en de volwassenen dus ook niet verkleed waren dit jaar, waren de kleintjes dat natuurlijk wel.

Zie hier mijn kleine vampier met vleugels onder de armen en batman broek. Die moest ik gewoonweg even delen met jullie. Als het goed is, gaan we in 2018 wel weer helemaal los op een Halloweenfeest! Hebben jullie overigens dit jaar ook Halloween gevierd?


Escoffier dagen @ The Park

Afgelopen maand bracht ik tevens een bezoek aan Restaurant The Park in Rotterdam. 6 top chefs sloegen namelijk de handen ineen om een fantastisch menu te lanceren. Een ode aan Auguste Escoffier, de grondlegger van de Haute Cuisine en Franse keuken.

Foto door: Mirjam Lens

Escoffier is een groot voorbeeld voor heel veel chefs, zoals o.a. de aanwezige Erik van Loo. Tijdens een perslunch mochten wij vast het speciale Escoffier menu komen voorproeven, dus lees het hele artikel over Escoffier dagen @ The Park terug.


Dinner in Motion

Als je nog op zoek bent naar een bijzondere eet ervaring of groepsuitje, ga dan eens een keertje naar Dinner in Motion. Gelegen in Utrecht langs de A2 (in The Wall), vind je hier een tijdelijk restaurant (tot 18 februari 2018) dat de zintuigen op alle mogelijke manieren prikkelt. Samen met o.a Nanda en Vincent kwamen wij hier dan ook samen voor ons jaarlijkse Teamuitje en beleven met zijn allen!

Bij Dinner in Motion neem je met meerdere (onbekende) mensen plaats aan een lange tafel in een virtuele kamer. Op de muren, tafel en borden worden namelijk projecties afgespeeld, en de thema’s komen ook weer terug op je bord. Zo geniet je bijvoorbeeld van een gouden carpaccio bonbon, op een draaiende roulette tafel. En geniet je van een visgerechtje op de bodem van een aquarium. Een erg leuke en unieke ervaring en leuk om in gezelschap te beleven! Ons hele team heeft dan ook heerlijk genoten!


FaFo Coffee in Den Haag

Foodbloggers Nick & Denise van 88Food.nl zijn medebloggers die ik al vanaf het eerste uur ken. En met een voorliefde voor mooi design, interieur en lekkere koffie, hebben zij nu ook hun passie in een koffiebar en foodstore gestopt. Gelegen aan de Fluwelen Burgwal 1F in Den Haag.

Het blurringconcept zie je steeds vaker toegepast worden bij nieuwe hotspots: FAFO Coffee is namelijk een shop in shop bij Filya Concept store. Hier vind je onder andere kleding, maar ook interieur items, gadgets,  en achterin veel groen, planten en gezellige zitjes om lekker te genieten van koffie, thee en heerlijke zoete versnaperingen! FAFO Coffee staat namelijk voor Favorite Foods en koffie! Dus stap er gerust eens binnen als je in de buurt bent! (Tip: houd Instagram in de gaten voor een winactie binnenkort!)


Kerstmis bij Jamie’s Italian

En omdat wij toch in Den Haag waren, zijn wij meteen kerst gaan vieren bij Jamie’s Italian! Samen met mijn zusjes was ik namelijk uitgenodigd om te komen proeven van het kerstmenu, dat je nu al reeds kan bestellen!

Na de eerste hap, wat overigens toast met kippenleverpate was, zaten wij meteen in de Kerststemming! De Xmas poppers en fotoprops maakten het geheel helemaal af. Lees hier de complete review van ons bezoek aan Jamie’s Italian in Den Haag.


KitKat Chocolatory

Afgelopen week ging tevens de eerste Europeese KITKAT Chocolatory open! In de stationshal op Utrecht Centraal kun je nu je eigen KITKAT reep personaliseren. Van samenstellen, decoreren, uitharden en verpakken moet je een klein half uurtje uittrekken, maar dan heb je ook een origineel cadeau voor de iemand, de feestdagen,  of gewoon voor jezelf.

Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld de volgende topping: pepernoten, rozenblaadjes, goud knettersuiker, fruit, chocolade schaafels, popcorn, stroopwafel, karamel etc. En heb je geen half uurtje, dan kun je een van de ‘ specials’  bestellen, die al voorverpakt zijn en dus makkelijk to-go mee te nemen. Wat zijn jouw favoriete toppings?!


Tot zo ver het fotodagboek November in een notendop! Ondertussen maak ik mij klaar voor een bomvolle feestmaand. Met knusse familiedagen gepland tijdens Sinterklaas en het 4-daagse kerstweekend van dit jaar 🙂 Ik wens jullie heel veel plezier in December en tot het volgende fotodagboek!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago