Onlangs ging ik op Foodie Tour door Den Haag. Ik neem je mee naar een speak easy cocktail bar in een oude bank, we gaan chocolade met hopjes proeven, doen een rondje Binnenhof en een vegan chickenburger eten!

Vlog: Foodie tour door Den Haag

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

Check deze toffe food spots in Den Haag

Voor deze foodie tour Den Haag ben ik uitgenodigde door Anne-Marie van My Happy Kitchen en Marjolein van Foodies Have Arrived voor een wandel en boottocht door de stad Den Haag. En ondertussen kloppen we maar liefst bij 8 adressen aan waar foodies heel blij van zullen worden. Gaan jullie mee op foodie tour door Den Haag?


Anne+Max

We starten de Foodie Tour door Den Haag bij de franchiseketen Anne+Max. Je vind ze inmiddels in diverse grote steden, maar in elke vestiging is de sfeer en inrichting weer helemaal uniek. Strijk hier neer voor koffie, thee, gebakjes, koekjes, maar ook voor mooie kleine sandwiches, soepen en sappen ben je bij Anne+Max aan het juiste adres. In Utrecht is het niet voor niets een van mijn favo ontbijtspots. Maar ook in Den Haag is het heerlijk vertoeven! Je vind de gezellige huiskamer van Anne+Max aan het Kerkplein nr. 4 in Den Haag.


DOK cookware

De volgende stop bevind zich in een UNESCO momument. De Passage van Den Haag is namelijk in 1885 gebouwd en daarmee de oudste winkelpassage van Nederland. Gebouwd door Haagse notabelen en dat is er wel aan af te zien. Hier vind je mooie horecagelegenheden en boutiques, maar kom hier vooral even binnenstappen bij DOK cookware. Deze kookwinkel is groots opgezet en vol hebbedingen die elk foodie hart sneller doen kloppen. Daarnaast staat het kundige personeel je goed en uitgebreid te woord bij vragen. Heel leuk is ook de Wall of Fame met handtekeningen van kookboeken auteurs die in de winkel zijn geweest! Je vindt DOK in de Passage op nr. 19.


De oudste winkelpassage van Nederland bestaat sinds 1885

Hotel Indigo

In Newcastle maakte ik al kennis met de Indigo Hotelketen. Het zijn heerlijke boutique hotels met elk hun eigen verhaal en thema. Bij Hotel Indigo bevindt je je in een voormalig bankgebouw en hebben de hotelkamers met een bankthema en je komt het geld letterlijk overal tegen. Beneden vind je de Goldbar, ook weer zo toepasselijk,  een soort speak easy bar uit vervlogen tijden waar je lekker een cocktail komt drinken. Loop even helemaal door naar achteren om letterlijk de voormalige bankkluis in te stappen. Je vindt Hotel Indigo aan het Noordeinde nr. 33 , ja dat is recht tegenover het paleis.


Tapisco

Om de hoek, aan de Kneuterdijk vind je nog veel meer statige panden en bankgebouwen. Heerlijk ruim van binnen en voorzien van mooie grote raampartijen. Zo ook Baskisch restaurant Tapisco waar je borrelend je middag, namiddag of avond tegemoet gaat. Onder het genot van een gazpacho, tapa of andere heerlijke Baskische gerecht.  Een absolute must try aan de  Kneuterdijk nr. 11 .


De Bonte Koe

Chocolade liefhebbers moeten zeker even langs de bonte koe voor een wel heel bijzondere chocolade. Den Haag staat natuurlijk bekend om zijn Haagse Hopjes, maar het is de chocolatiers gelukt een heerlijke melk of pure reep chocolade te maken met hopjes vulling. Hmmmmmmmm. Maar je vind er nog veel meer things all chocolate. Van bonbons, tot chocolade wijn, en cadeau plakaten. Er worden zelfs heuse bonbons workshops georganiseerd, dus deze mag niet ontbreken tijdens een foodie tour door Den Haag. Je vindt De Bonte Koe Chocolaterie aan de Korte Poten nr. 57 xxxx


Betjeman & Barton

Thee inkopen, dat doen ze bij Betjeman & Barton al sinds 1919. Gelegen aan een van de leukste (en meteen duurste) straten van Denhaag: de Denneweg nr. 25 C. Thee drinken is bij Betjeman & Barton bijna tot kunst verheven en ik raad je dan ook aan om eens een theeproeverij bij ze te doen. Er komt zoveel meer bij kijken en een perfect kopje thee staat garant voor een momentje genieten. In de zaak vind je overigens heel veel soorten thee, theecadeaus en serviezen, dus de theeliefhebber slaagt hier zeker!


Groene Thee Proeverij bij Bertjeman & Barton Theekopers
Pure smaken bij Restaurant & Winebar Glaswerk

De Vleesch Lobby

De producten van de Vegetarische Slager vind je natuurlijk volop in de schappen bij de supermarkten. Maar wist je dat dit merk van oorsprong  uit Den Haag komt? Niet voor niets opende hier afgelopen zomer dan ook het eerste Vegetarische Slager restaurant, genaamd de Vleesch Lobby. Met kleine en betaalbare gerechten op de kaart, uiteraard voorzien van producten van de Vegaslager himself. Schuif dus eens aan op Hooikade nr. 4 voor een vega maaltje!


Glaswerk

Het laatste restaurant is er eentje aan het water. Hoewel restaurant en wijnbar Glaswerk wat verder weg uit het centrum ligt, is het ideaal te bereiken vanaf de A12. Het artdeco gebouw is van binnen voorzien van een mooie hedendaagse inrichting, met knipoog naar het verleden. De gerechten zijn puur van smaak en zonder ingewikkelde zonder poespas, maar wel telkens een klein eenvoudig kunstwerk op je bord. En de wijnen zijn subliem! Het restaurant is gelegen aan de Fokkerkade nr. 14 dus ook makkelijk te bereiken per boot.


Hiermee sluiten wij dan ook onze foodie tour Den Haag af. Ik hoop dat jullie het leuke tips vinden voor een bezoek aan de stad. Vincent bezocht eerder Den Haag tijdens de Bites & Stories Food tour en heeft weer hele andere toffe adressen voor jullie verzameld. Heb je zelf nog meer leuke tips, deel ze dan in de comments hieronder, want dat is altijd leuk om te bekijken voor een volgend bezoek!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago