Categories: Events

Een kookliefhebber is een gelukkig mens!

(Advertorial) – Wist je dat 70% van de Nederlanders zichzelf een mooi mens vindt? Uit representatief onderzoek  is ook gebleken dat 89% van de doelgroep ‘kookliefhebbers’ zich zelfs een gelukkig mens voelt!  En dat komt toch wel aardig overeen met wat ik in mijn nabije omgeving zie. Mijn familie en vrienden houden van lekker eten, een goed glas wijn op zijn tijd, en bovenal lekker genieten. Daar wordt een mens vanzelf gelukkig van.

Een kookliefhebber is een gelukkig mens

Het onderzoek is uitgevoerd door Zorgverzekeraar Menzis, en brengt nog meer leuke feiten. De kookliefhebber is niet alleen een gelukkig(er) mens, maar geeft ook aan dat hun omgeving (familie, vrienden) hen ook een mooi mens vindt (83%). Ons enige hekelpuntje is echter de buikstreek, dit blijkt ook uit het onderzoek. Elk pondje gaat immers door ons mondje, en daarbij moeten we helaas vaak de calorieën in de gaten houden.

Maar in de doelgroep vegetariërs  is men juist heel erg tevreden over hun lichamelijke verhoudingen. Zou het skippen van kip en vlees dan toch zo’n grote impact op ons lichaam hebben? Grappig detail is trouwens dat de meeste vegetariërs uit Utrecht komen. Dan zou je toch verwachten dat we wel wat meer saladebars in mijn stadsie zouden hebben…

Interactieve expositie ‘De Mens van jong tot oud’

De uitkomsten van het onderzoek waren dan ook reden voor Zorgverzekeraar Menzis om de interactieve expositie ‘ De Mens van jong tot oud’  te openen in de Amsterdam EXPO.  Zij vonden dat kookliefhebbers, vegetariers, maar ook hondenbezitter, brildragers en nog veel meer groepen wel een plekje in de spotlight verdienen.

Als deelnemer upload je dan een foto van jezelf via www.mensvanjongtotoud.nl, en geef daarbij een aantal karakteristieken van jezelf door. Je portretfoto is dan direct zowel in de online expositie zichtbaar, maar krijgt ook een plekje in de live tentoonstelling in de Amsterdam EXPO.  De toegang tot deze interactieve expositie is  gratis, dus meld je direct aan, en ga vervolgens een kijkje nemen naar jouw medemens. En als je goed kijkt, zul je mij hier ook tussen zien staan.

De tentoonstelling ‘ De Mens van jong tot oud‘ wordt tot en met 26 oktober 2014 gehouden in de Amsterdam EXPO, Gustav Mahlerlaan 24, 1082 MC, Amsterdam.

Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago