Travel

Reisblog West USA – dag 12: Yosemite NP en San Francisco

Vandaag deel 2 van de 1000 KM reis van Las Vegas naar San Francisco. Halverwege zijn we wezen overnachten in het prachtige skidorpje  Mammoth Lakes. We checken uit en zetten de reis voort door Yosemite NP naar San Francisco. Lees mee:

Mono Lake

Allereerst wil ik graag zeggen dat de omgeving van Mammoth Lakes echt prachtig is. Je komt meerdere meren tegen en de natuur is hier beeldschoon. Mono Lake is het grootste meer en bevind zich pal voor de ingang naar Yosemite NP. Daarna is het tijd voor een prachtig ritje over de I120 door Yosemite NP.

Yosemite NP

Voor ons is de entree wederom ‘gratis’  omdat wij gebruik maken van de Annual Park Pass. En we rijden daarna het berg- en bomen landschap tegemoet. Bijna overal langs de hoofdweg kun je je auto wel parkeren, en er rustig op uit trekken voor een hike of bergbeklimming (voor de geoefende professionals). Ergens had ik nog stilletjes de hoop gekoesterd om beren te spotten, maar dat was helaas niet het geval. Wellicht heeft een van jullie meer succes. Het valt mij trouwens weer op hoe rustig het hier in het park is, en we komen niet zo heel veel mensen tegen. Af en toe een Park Ranger op een paard of een hert tussen de bosjes, maar goed. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat het september is, maar ik kan de rust en de natuur wel waarderen hoor.

Tuolumne Meadows Grill

Onze eerste stop in Yosemite is net voorbij het visitors centre. Bij het uitstappen van de auto merken wij meteen op dat het hier heerlijk ruikt. Een combinatie van verse berglucht, dennenbomen en gegrild vlees. Holy moly! Een stukje verderop zie ik een tentgebouw staan en besluit even een kijkje te gaan nemen. Het is een kleine take-away grill waar men hamburgers, zalmburgers, chilli dogs, corn dogs en nog veel meer klassiekers op de grill bereidt. Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen dat je hier een hapje moet gaan eten. Het heeft ons in ieder geval heerlijk gemaakt!

Tenaya Lake

Een van onze mooiste stops in langs de I120 was toch wel Tenaya Lake. Een combinatie van bergen, dennenbomen, een meer en een strandje waren natuurlijk een gouden combinatie. Hier kwamen wij ook andere toeristen tegen, en werd het tijd om foto’s van elkaar te maken. Je mist toch af en toe die derde persoon om een foto te maken tijdens de vakantie. In de buurt van dit meer heb je ook meerdere picknick plekken met tafels etc. dus een uitgelezen plek voor een tussenstop halverwege het park.

Oakland Bay Bridge

Aan het einde van de middag arriveren wij eindelijk in San Francisco, via de Oostelijke Bay Bridge. We rijden regelrecht het spitsuur in en ik moet meteen denken aan de woorden van een taxi chauffer in Las Vegas: ” als je denkt dat Vegas crowded is, dan ben je zeker nog niet in San Francisco of L.A. geweest ?!”  En inderdaad, het is een regelrechte ramp. We besluiten dan ook meteen ter plekke om nooit meer tijdens de spits te gaan rijden. Gelukkig hebben wij een appartement in de buurt van veel bezienswaardigheden, dus wellicht hebben we helemaal geen auto meer nodig tijdens deze citytrip in San Fran.

The Embarcadero Ferry Building

We besluiten dan ook om na de brug af te slaan naar de Bay Area. Zo kunnen we in ieder geval genieten van het uitzicht op de vele haven gebouwen en pieren. Je rijdt dan als eerste ook het hoofdgebouw: the Embarcadero tegenmoet. En niet lang hierna worden we ingehaald (ja ingehaald) door die prachtige vintage jaren ’50 trammetjes die door heel de stad rijden. Yeah, ik ben in San Francisco!

Air BnB appartement in San Francisco

Tijdens ons meerdaagse verblijf in San Francisco verblijven wij in een Air BnB appartement aan Franklin Street (helaas niet meer beschikbaar). Met uitzicht op de Marina, Fort Mason park en de Golden Gate Bridge. Het appartement is van alle gemakken voorzien, en onze host Alanna voorziet ons van plattegronden, restaurant tips en nog veel meer. Het appartement is ruim, voorzien van de iconische ‘Bay Windows’ en staat in een rustige buurt. Heerlijk om hier de komende dagen even onszelf thuis te mogen voelen.

ps. Ben je nog geen gebruiker van AirBnB, registreer je dan via de volgende link, en je ontvangt direct travel tegoed voor een eerst boeking via AirBnB. Altijd mooi meegenomen!

Gelukkig hebben wij een kleine auto (voor Amerikaanse begrippen), dus deze konden wij mooi kwijt in de berging van het complex (dat scheelt enorm in parkeerkosten hier in SanFran!). En na het uitladen lopen we even snel naar de supermarkt verderop om boodschappen voor de komende dagen in te slaan. Na een eigen gemaakte pasta bolognese nemen we de planning voor de komende dagen door, en duiken daarna lekker ons bed in. Morgen gaan we San Francisco ontdekken!

p.s. vandaag hebben wij 265 miles afgelegd (ca. 427 KM)

(Bron laatste twee foto: IneTours.comAirBnB.com)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • san francisco is zo leuk, vergeet niet een bezoek te brengen aan Boudin aan de fishermans warf, een fantastische bakkerij!

  • Ha Betty, ik raak een beetje in de war. Ben je nu nog in SF? Of al lang weer terug naar NL? Ben benieuwd naar jouw ontdekkingen in die fantastische stad. Ik woon er nu op een uurtje rijden vandaan (in Silicon Valley), maar ontdek iedere keer weer leuke nieuwe dingen als ik in the city kom! Veel plezier!

    • Hi Edith,

      ik ben inmiddels alweer terug in NL hoor. Ik heb alleen nog niet alle reisverhalen gepost. De komende weken komt de rest nog online.
      Goed om te weten dat jij daar woont. Voor een volgend bezoek :-)
      Groetjes, Betty

      • Ja, kom gerust langs hoor! Al is Silicon Valley op zichzelf niet echt een bezoekje waard, tenzij je een technerd bent en alle grote bedrijven (van buiten!) wilt zien.. ;-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago