Soms loop je in de stad en heb je gewoon even lekkere trek. Of wil je gewoon even, niet al te duur, ergens een hapje eten in Utrecht. Dan kun je voortaan terecht bij Dogma Hotdogs aan de Voorstraat.

Een lekkere hap hoeft niet meteen te betekenen een ‘diagonaaltje’  trekken bij de Febo, of een burger bij een van onze vele hamburger bars. Maar nu ga je lekker laid back een culinaire hotdog eten bij Dogma.

De Voorstraat is inmiddels alweer een hele leuke straat aan het worden. Er komen steeds meer nieuwe hippe tentjes en horecaconcepten bij, en je bent slechts een paar stappen van de Neude verwijderd. Je vind Dogma Hotdogs dan ook op een druk kruispunt, waar je beter maar niet met je auto kunt komen. Maar ben je lekker aan het shoppen in de stad? of fiets je hier toevallig voorbij? Kom dan zeker even binnen voor een heerlijke hotdog, huisgemaakte frieten en een Fritz-Kola limonade.

De sfeer is er ongedwongen en ik kom hier gerust met vrienden of collega’s om een lekkere bite te scoren. Want de keuze uit hotdogs is er reuze. De sappige worsten komen in vlees, kip of vega variant en worden rijkelijk belegd met toppings en een bijpassende saus. Aangezien ik dol ben op wereldkeukens, vind ik het dan ook leuk om te zien dat de kaart zich kenmerkt door thema hotdogs uit verschillende windstreken. Echt heel leuk gedaan!

Leuk detail: Het pand was midden vorige eeuw onderdeel van het grootste vleeshuis van Utrecht. Dat zie je terug aan de marmeren wanden en de vleeshaken in het plafond. Superleuk dat de worsten nu een hele nieuwe betekenis in dit pand krijgen.

Dit eet je bij Dogma Hotdogs:

Wij konden niet kiezen, dus hebben echt vanalles genomen! Om te beginnen deze Brute Beproeving met een Beef sausage, Texas BBQ sauce, oude kaas, crispy onions, coleslaw, pulled pork en pickled jalapeño. Geserveerd op een bruin broodje. Ik denk dat je wel kunt raden dat dit de grote favoriet van meatlover Dylan is.

Zelf ging ik voor een Pittige Pilgrim met een chicken sausage, gesnipperde ui, spicy srirachamayo, zoete maïs, coleslaw, gegrilde paprika en mesclun. Dit werd voor mij geserveerd op een glutenvrij broodje (kost slechts 1 euro extra).

En om ons ervan te verzekeren dat Dogma Hotdogs een goed alternatief is voor de vegetariers onder jullie, hebben wij ook nog de vegan hotdog geproefd . En waren hier beiden erg enthousiast over!

Let alleen op, de dagverse frieten moet je er los bij bestellen, want die zijn ook gewoon heerlijk. Al met al heb je bij Dogma een lekkere en vullende maaltijd te pakken voor gemiddeld 10-15 euro. Ideaal voor een snelle hap in de stad dus.

 

  • Een klein maar fijne zaak, voelt heel gemoedelijk aan en er hangt ook een lekkere ongedwongen sfeer. Maar vergelijk het svp niet met een standaard fastfoodketen!
  • Hotdogs in allerlei wereldkeuken smaken, met vlees, vis of vega hotdogs en van hoge kwaliteit.
  • De glutenvrije broodjes komen van een speciale bakker(ivm kruisbestuiving)
  • Personeel is uitermate vriendelijk en behulpzaam.
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
  • Dogma Hotdogs kun je ook to-go meenemen!
  • Leuk en centraal plekje om af te spreken voor een middagje shoppen.

 

  • Het is echt onmogelijk om in deze buurt een parkeerplekjes te vinden. Kom dus lopend, met de fiets of neem een bus naar de Neude of Voorstraat.

Review:    Prijs: €       Eten: 7.5      Service: 8       Decor: 7.5     Totaal:  7.7

Dogma Hotdogs
Voorstraat 17
3512 AH, Utrecht
https://DogmaHotdogs.com
Voor deze review was ik uitgenodigd door Dogma Hotdogs, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Dat ziet er echt lekker uit! Is het de moeite waard om ervoor naar Utrecht af te reizen of zitten ze ook elders in Nederland?

    • Hi Merel,

      Dogma zit enkel in Utrecht. Dus mocht je een keer in de buurt zijn, ga er zeker even langs.
      Groetjes!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago