Ik heb het mezelf al vaker afgevraagd: waarom hebben wij in Nederland geen doggy bags? Tijdens vakanties in Amerika en Canada kon ik altijd ongegeneerd mijn restjes meenemen in een doggy bag, en op een later tijdstip alsnog opeten. Nu zijn daar de porties natuurlijk ook veel groter, maar ook in Nederland is het wel eens voorgekomen dat mijn ogen toch iets te groot waren voor mijn maag. Met als gevolgd dat een half-vol bord werd afgeruimd, en weggegooid!

Tas-Toe is een Nederlandse organisatie die voedsel verspilling in de horeca wil tegengaan. Hier kunnen restaurants zich bij aansluiten en kenbaar maken dat zij werken met ‘doggy bags’,  En gelukkig neemt het aantal restaurants steeds meer toe!  Enkele aangesloten ondernemingen zijn: Coco Miesje in Amersfoort, Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, Aangenaam in Haarlem, en Barbeton in Utrecht. (Voor mijn review over Barbeton, klik hier)

Om de voedselverspilling in de horeca tegen te gaan, heeft het ontwerpbureau ‘Verdraaid Goed‘ een leuke Foodiebag ontwikkeld. Met dit ‘doggy bag’ concept hebben zij al meerdere awards gewonnen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik het design ook erg leuk vind. Bekijk hier een kort filmpje met uitleg over deze Foodiebag:

Zouden jullie zelf een doggy bag vragen bij een restaurant, zeker nu je weet dat dit tegenwoordig dus gewoon mogelijk is?

Groetjes, Betty

(Bron header foto: PleaseLoveYourStyle)

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo van de doggy baas ben, maar dat heeft meer te maken met het feit dat het hier nog raar is denk ik... Goed initiatief in ieder geval en wie weet ga ik het dan ook heel normaal vinden!

Recent Posts

Mosselpannetje – uit The Lemon Kitchen Kookboek

Als er een recept is dat heel lang op mijn to do lijst stond, dan…

2 dagen ago

5x Bento Box recepten

Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…

4 dagen ago

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

6 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

1 week ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

2 weken ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

2 weken ago