Ik heb het mezelf al vaker afgevraagd: waarom hebben wij in Nederland geen doggy bags? Tijdens vakanties in Amerika en Canada kon ik altijd ongegeneerd mijn restjes meenemen in een doggy bag, en op een later tijdstip alsnog opeten. Nu zijn daar de porties natuurlijk ook veel groter, maar ook in Nederland is het wel eens voorgekomen dat mijn ogen toch iets te groot waren voor mijn maag. Met als gevolgd dat een half-vol bord werd afgeruimd, en weggegooid!

Tas-Toe is een Nederlandse organisatie die voedsel verspilling in de horeca wil tegengaan. Hier kunnen restaurants zich bij aansluiten en kenbaar maken dat zij werken met ‘doggy bags’,  En gelukkig neemt het aantal restaurants steeds meer toe!  Enkele aangesloten ondernemingen zijn: Coco Miesje in Amersfoort, Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, Aangenaam in Haarlem, en Barbeton in Utrecht. (Voor mijn review over Barbeton, klik hier)

Om de voedselverspilling in de horeca tegen te gaan, heeft het ontwerpbureau ‘Verdraaid Goed‘ een leuke Foodiebag ontwikkeld. Met dit ‘doggy bag’ concept hebben zij al meerdere awards gewonnen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik het design ook erg leuk vind. Bekijk hier een kort filmpje met uitleg over deze Foodiebag:

Zouden jullie zelf een doggy bag vragen bij een restaurant, zeker nu je weet dat dit tegenwoordig dus gewoon mogelijk is?

Groetjes, Betty

(Bron header foto: PleaseLoveYourStyle)

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo van de doggy baas ben, maar dat heeft meer te maken met het feit dat het hier nog raar is denk ik... Goed initiatief in ieder geval en wie weet ga ik het dan ook heel normaal vinden!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago