Ik hou van koken, maar dat neemt niet weg dat ik ook intens kan genieten van een avondje uit eten. Daarom post ik ook regelmatig restaurant reviews op deze site, zodat jullie haarfijn weten waar je lekker uit eten kunt gaan in diverse steden. De restaurants moeten natuurlijk uniek zijn, en gewoonweg heerlijk eten serveren. Dus ik offer mij graag op om dit voor jullie uit te zoeken en te proeven.

Oude Haven van Rotterdam

Afgelopen maand werd ik samen met een aantal andere bloggers uitgenodigd om een nieuw concept te komen ervaren en proeven in Rotterdam.  In het pittoreske Oude Haven gebied ligt namelijk restaurant APARTT Eten & Drinken. Dit restaurant is modern ingericht en heeft een beetje een Hollywood style.

Met diverse barren waar je ook kunt borrellen of gewoon kunt neerploffen voor een kopje koffie. Buiten is een groot terras aanwezig, met uitzicht op de Oude Haven van Rotterdam. Ik kan me indenken dat dit terras in de zomer afgeladen vol zit.  Naast hun gebruikelijke á la carte menu met gerechtjes als ‘Vitello Tonato’, gebakken varkenshaasjes en sliptongetjes, hebben zij nu ook een uniek concept dat ik ben komen proeven.

Taste on a Stone

Eigenaar en gastheer Roy Wynia is geregeld te vinden in Tavira in Portual, waar hij kennis maakte met het ‘Taste on a Stone’. Het concept is als volgt:  Men serveert een robuuste houten plank, met daarin een verzonken steen die tot 400 graden verhit wordt.  Vervolgens krijg je hier een goed stuk rauw(!) vlees of vis bij geserveerd, die je zélf langzaam gaart op de steen. Zo kun je het vlees zo rauw of doorbakken eten als je zelf wilt. Met niets meer dan een beetje kruiden en zeezout krijg je zo een hele pure smaak. En men gebruikt dus geen olie of boter, wat ook weer beter voor de lijn is. Een unieke ervaring!

De porties vlees zijn in verschillende afmetingen te bestellen: zo zijn er de kleinere ‘Lady Steaks’ van 150 gram, en grotere steaks tot 400 gram. Je kunt hier goede kwaliteit biefstuk, ossehaas of lamsfilet bestellen. En voor de visliefhebbers is er zalmfilet, zwaardwalvis, gamba’s en coquilles.  De prijzen voor een Taste on a Stone beginnen bij € 17.50

Ik heb heerlijk genoten van de Abberdeen Angus biefstuk, met 3 verschillende sausjes, rauwkost salade en frietjes. Toen ik Dylan deze foto doorstuurde, kreeg ik meteen de vraag of wij samen hier heel gauw weer een keertje naartoe kunnen gaan. Ja, hij is een enorme vleesliefhebber, en ik heb de Taste on a Stone zeker goedgekeurd voor hem.

 

  • Uniek concept, en het feit dat je gewoon zélf met je eten aan de slag kan gaan spreekt erg aan.
  • Kwaliteit van het vlees is heel goed!
  • Het buitenterras in de Oude Haven is een enorme pluspunt!
  • En de wijnen dit bij het eten aanbevolen worden zijn ook passend.

 

  • Kleed je niet te dik aan als je een Tasting on a Stone gaat doen. Door de warmte van de steen zit je er de hele avond warmpjes bij.
  • Voor mij had ook het assortiment aan bijgerechtjes wel uitgebreider gekund:  een rauwkost salade en frietjes doen mij niet zo veel. Maar bijvoorbeeld een gepofte aardappel, en wat gestoomde groenten, en dan zou het echt helemaal top zijn!

Review:    Prijs: € €    Eten: 7    Service: 7     Decor: 7    Totaal:    

APARTT. Eten & Drinken
Blaak 4
Rotterdam
t:010-845 0519
https://apartt.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago