Aandacht voor Eten in Utrecht

Ik hou van Utrecht, en ik ben ook redelijk vaak in de binnenstad te vinden. Maar omdat ook ik steeds meer mijn grenzen aan het verleggen ben, ga ik dus ook wat vaker uit eten buiten het centrumgebied.

De Biltstraat

Zo kwam ik er achter dat de Biltstraat het afgelopen jaar weer is getransformeerd tot een leuke en hippe straat, met allemaal deli’s, koffiehuizen, lunchrooms, en een paar goede restaurants. Deze straat wordt werkelijk waar steeds leuker! Gezien de afstand van onze binnenstad, loop je hier niet even snel naartoe voor je lunch of het diner, maar buurtbewoners en Utrechtenaren in het bezit van een fiets, kunnen hier hun hart ophalen. Zo zijn wij tijdens de restaurantweek in augustus wezen proeven bij het restaurant:  Aandacht voor Eten. En het eten is zo goed bevallen dat wij het afgelopen weekend hier weer zijn wezen lunchen.  En ja, wederom, heel goed bevallen!

Op vakantie in Italië

‘Aandacht voor Eten’ kenmerkt zich door de Italiaanse kaart, en een heerlijke Mediterrane sfeer. Ingericht met heel veel hout, olijfkleur, terracotta, en bordjes met bloemetjes en gouden randjes. Op de achtergrond hoor je heerlijke rustige muziek (bijvoorbeeld uit de jaren 50 of Tiziano Ferro), en al met al waan je je hier een klein beetje op vakantie.

De bordjes worden beeldschoon opgemaakt, en de smaken zijn heel goed in balans. Het voelt een beetje alsof ik thuis bij di Mamma kom eten, want het is gewoon heerlijk genieten. En doordat je de pasta’s en risotto’s in twee verschillende formaten kunt bestellen, kun je zelf eenvoudig een meer-gangen diner samenstellen van heel veel verschillende gerechtjes.

Kijk mee naar wat voor lekkers wij hier gesmuld hebben:

Tomatensoep met Parmezaanse kaas-schuim  en een carpaccio van gele bieten gemarineerd in balsamico azijn (aanrader!)

Roodbaars op een bedje van pastinaakcrème, met groenten van de grill en stukjes polenta.

Risotto alla Milanese (met saffraan, vandaar die mooie gele kleur) met doperwtjes.

Limoentaartje met stukjes ananas en een frambozen coulis.

En tot slot: Gorgonzola met notenbrood, stroop en een gebakken vijg.

Stuk voor stuk allemaal heerlijke gerechten en goed op smaak! Wij hebben er zeker van gesmuld, dus mocht je in de buurt zijn, kom hier zeker even proeven. Er zijn al (kleine) gerechtjes vanaf 4 euro.

  Heerlijke Italiaanse gerechten, de borden zijn heel mooi opgemaakt, en de smaken zijn verrukkelijk en goed op elkaar afgestemd. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Naast het restaurant verzorgen zij ook catering, en een paar deuren verder is er ook een Aandacht voor Eten deli/lunchroom, waar je heerlijke Italiaanse broodjes,salades of pasta’s kunt eten of meenemen. (Tevens ook af te huren als ‘private dining’ gelegenheid.)

 

De bediening is helaas niet altijd even opmerkzaam. Zo kan het soms even duren voor je drinken kunt bestellen of voor dit geleverd wordt. Dit kost dan ook punten aftrek in de beoordeling. Maar gelukkig is er genoeg aandacht voor het eten, en dat maakt heel veel goed.

Cijfer:  

Aandacht voor Eten
Biltstraat 29
Utrecht
T:030-230 4727
www.aandachtvooreten.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

3 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

4 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

6 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

7 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

2 weken ago