Utrecht heeft al ruim een jaar een vestiging in het hartje van de stad, maar omdat hun loeilekkere yoghurt gerechten zo gewild zijn, hebben eigenaars Wouter en Esther Staal een tweede vestiging in de Amsterdamse Pijp geopend. Gisterenavond reisden dus een grote groep (food)bloggers af naar Amsterdam, om hier een kijkje te komen nemen tijdens het Yoghurt Barn Bloggers event.
De naam zegt het al een beetje, maar bij deze zaak haal je de heerlijkste gerechtjes met oer-Hollandse yoghurt als basis: traditionele yoghurt, magere yoghurt, boerenyoghurt, hangop, maar ook soya yoghurt (voor de liefhebbers). En daar kies je dan vervolgens zelf de toppings bij uit: vers fruit, cruesli’s en noten, maar ook brownies, chocolade of koekjes zitten in het assortiment. Onder het genot van thee van de Teabar (notendroom is een aanrader!) smikkelden wij hier heerlijke kommetjes met yoghurt op.
De inrichting is mooi licht, en strak, maar afgewisseld met natuurhout voelt het geheel toch heel warm aan. Het is echt een heerlijke plek om even bij te komen, te kletsen en wat lekkers te eten. Voor mij voelde de avond een klein beetje aan als een familie reünie, al die foodbloggers bij elkaar, want je blijft elkaar in dit vak steeds tegenkomen.
Van links naar rechts: Tessa, Marina, Simone, Pauline en Brenda.
Sommigen gerechtjes die wij proefden, kwamen rechtstreeks van het menu, maar daarnaast bleef er nog genoeg ruimte over om zelf het een en ander te kunnen samenstellen. Ziet dit er niet heerlijk uit? Ik zou elke dag wel kunnen beginnen met deze heerlijke kommetjes vol lekkernijen.
De gerechtjes zijn heerlijk als ontbijt, koffietijd, lunch, tussendoortjes, maar ook als toetjes na het diner-. Tevens heeft de Yoghurt Barn ook een bomvol pakket samengesteld voor een High Tea, Brunch of Picknick. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.
En uiteraard moet ik dan ook een eigen variant samenstellen, helemaal zoals ik hem hebben wil. Dit werd mijn Betty’s Special (#bettysspecial):
van onder naar boven: Bastognekoekjes, 4 vruchten-jam, hangop, verse frambozen, witte chocolade stukjes, frambozensaus en afgemaakt met stukjes kaneelsuiker.
Het was een hele gezellige avond, en ik heb heerlijk genoten. Yoghurt Barn, bedankt! Jullie hebben er in ieder geval 1 nieuwe fan bij! Dus binnenkort maar eens poolshoogte gaan nemen bij de filiaal in Utrecht!
Yoghurt Barn De Pijp, Eerste van der Helststraat 80, Amsterdam, t: 020-221 6932
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Kijk nou, die ken ik....:) Haha... Was gezellig om je weer even te zien Betina! En ik zie je zaterdag natuurlijk! :)
Was heerlijk!
Wat leuk om eens gezichten bij de bekende namen te zien! En ook al hou ik niet van yoghurt, jouw versie lijkt me echt heerlijk, haha!
Was erg leuk bij de YB!