Wederom mag ik samen met mijn partner mijn hart ophalen in bruisend Amsterdam, dit keer neem ik jullie mee naar het sinds januari geopende The Commons Restaurant & bar gelegen in Amsterdam West. Het restaurant maakt onderdeel uit van The Student Hotel, dus hier namen we ook meteen maar even een kijkje.

Eenmaal aangekomen bij The Commons Restaurant, treffen we eerst een mooi houten terras aan. Het is nog maar net geen voorjaar, dus er zat nog helemaal niemand. Maar ik kan me wel inbeelden hoe lekker je hier kunt vertoeven met een lekker wijntje en hapje, tijdens zomerse dagen. 

Ambiance en humor bij The Commons Restaurant

Gauw naar binnen dus. Eenmaal binnen worden we vriendelijk te woord gestaan en mag ik zelf een plekje uitzoeken. Vlak bij de keuken met goed licht heeft mijn voorkeur, zo hebben we een goed overzicht en natuurlijk fijn licht voor foto’s maken. Al gauw staat er een karaf water met ingeschonken glaasjes water voor ons klaar en laat ik de sfeer op me inwerken. Wat opvalt is de mooie verlichte bar met leuke teksten, waar je meteen in jezelf om moet grijnzen ?. Altijd leuk een beetje humor in de tent. De bartenders zijn druk bezig met de cocktails die er zeer verleidelijk uitzien en een aantal mensen vermaken zich klaarblijkelijk door het entertainment van deze cocktailshakers. Het personeel is zelfverzekerd en enthousiast. En dragen herkenbaar een mooi lederen schort over hun eigen hippe outfit heen. Dit restaurant is in ieder geval alles behalve ‘gewoontjes’ of common.

Het publiek is gevarieerd in leeftijd en nationaliteit. Studenten die in The Student Hotel verblijven of wonen, (wat ook mogelijk is,) nemen hier dagelijks plaats en genieten van hun drankje of maaltijd . De prijsverhouding van de gerechten en drankjes zijn daarom ook goed betaalbaar te noemen. De sfeer ademt moderniteit uit zonder ongezellig te worden. The Commons restaurant is vrij groot, maar door de vele diverse planten, de verlichte bar, groene lederen banken, met stopcontacten voor je laptop of telefoon, kun je hier eten en drinken, maar ook goed werken of studeren. Een gekleurde belichting die wat weg heeft uit de early eighties (neon tubes) is hartstikke hip en zorgt meteen voor een hele fijne vibe. Er is genoeg plek voor grote groepen, maar ook als stel of alleenstaande ben je welkom. Je komt hier al snel in aanraking met andere gasten als je aan de bar of in de chill ruimte plaats zou nemen. Het is echt een goede ontmoetingsplek voor vrienden, maar ook zeker om met je zakenrelatie  door te brengen.

The Student Hotel

Tussen de gangen door moest ik even wat uit te buiken en ging even gaan gluren bij de buren in The Student Hotel. Deze heeft een directe doorloop met het restaurant. Ik moet je zeggen: dit is echt de moeite waard, ga tijdens of na dineren een korte pauze houden en zelf een kijkje nemen. The Student Hotel heeft het goed voor elkaar.

Jonge studenten kunnen hier terecht voor een fijn sociaal samen zijn, pingpongen aan de tafels, studeren in diverse geluidsdichte ruimtes, gezonde afhaal menu’s, hippe T-shirts (met het logo van het hotel), drankjes etc. Alles ziet er verzorgd en gezellig uit en een goede tip dus voor de student die toch wil genieten van zijn logeer adres en ondertussen lekker eten bij The Commons Restaurant.


Dit drink je bij The Commons

Het is cocktailtime! Met het drankje Poison Ivy (Edinhburgh Gin ,vlierbloesem ,kiwi, appel, munt , lime, suiker, gegarneerd met een lychee en munt) voor mij en voor mijn partner de Perfect Matcha (wodka, matcha poeder, appel, lime, suiker, zelfgemaakte witte chocolade foam, daarover wat matcha poeder gestrooid) en een schaaltje pistache nootjes voor te knabbelen. Volgens mijn partner een hemels drankje ?


Dit eet je bij the Commons

Voorgerecht

Al gauw is het tijd om ons voorgerecht te bestellen, je kunt op de menukaart kiezen uit Small plates (voorgerechtjes) en Big plates (hoofdgerechten). Mijn keuze gaat naar de Chicken Karaage: dit voorgerechtje bestaat uit gefrituurde kip met sake en gember soja.

Mijn wederhelft besloot voor vis te gaan en wel de Scandinavian-style fish jar met citrus yoghurt, zalm, viseitjes, dille, diverse kruiden en bruin brood. Dit werdt mooi uitgeserveerd op een houten broodplankje.

Hoofdgerecht

Tijd voor het hoofdgerecht deze besluiten we onze gerechten te sharen, wat bij The Commons heel gebruikelijk is en wij zelf altijd erg prettig vinden. (Zo kun je immers meer proeven 🙂 )Omdat ik wel van spicy eten houd gaat mijn voorkeur uit naar Indonesian beef rendang met geroosterde pinda’s en kokos rijst. Het gerecht is iets te klein om te delen dus neem ik er nog een gerecht bij, namelijk de brushed pork belly: zacht varkensvlees met appelsiroop en zachte mosterd.

Mijn partner kiest dit maal iets uit de vegetarische keuken, de Plant pot salad: met quinoa, bieten, groente, harissa ( Noord Afrikaanse hete rode saus van pepers en tomaten). Beide gerechten waren echt ons ding! Lekker pittig en afwisselend door de rauwkost en rijst die het geheel tot een balans brachten. En natuurlijk hoort hier een mooi wijntje bij, zoals de Wilkers Roter ( 2016) een rode wijn afkomstig uit Duitsland met zacht rood fruit , waarvan de ondertoon een fijne bite heeft. En een glas Barbera d ‘Alba( 2013)afkomstig uit Italië deze is vol van smaak, leerachtig, rokerig en wat tonen van bessen smaken beiden uitstekend bij de gerechten.

Dessert

Nu snel terug voor ons dessert, want die share je natuurlijk ook! En op welke manier kun je die het best doen …door een chocolade fondue te bestellen, deze bestond uit :een jar met pure chocolade, home made brownie’s , marshmallows, banaan bestrooid met wat poedersuiker ….kortom een heerlijke afsluiter van deze avond!

Ja ,ik ben weer een mooi adres in Amsterdam rijker. The Commons Restaurant is een wereld op zich en moet je gewoon zelf ook een keer ervaren!

De groeten,

Vincent


Review The Commons Amsterdam

  • Zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer.
  • Vriendelijk en behulpzame bediening.
  • Prijs-kwaliteit is goed te noemen.
  • Geweldige bar en kwalitatieve internationale cocktails
  • Positieve vibe.
  • Regelmatig acties, bijvoorbeeld een burger en bier avond.
  • Originele pizza corner (restaurant in een restaurant).
  • Geschikt voor zowel grote groepen als stellen.
  • Overal stopcontacten in de banken verwerkt zodat werk en studie door kunnen gaan.
  • The Student Hotel.
  • Parkeergarage aanwezig.
  • Ook geschikt voor vegetariërs.
  • Commons heeft naast Amsterdam meerdere vestigingen in Nederland zoals in Den Haag en Rotterdam.
  • De omgeving buiten het restaurant oogt grauw, maar the Commons beschikt gelukkig over een mooi terras.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 8.0      Service: 8.0     Decor: 8.5    Totaal:  8,2

The Commons Restaurants
Wibautstraat 131
1091 GL, Amsterdam
The Netherlands
https://thecommonsrestaurant.com/

Voor deze review was ik uitgenodigd door The Commons Restaurant, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago