Op een warme, broeierige zomerdag reis ik af naar Amsterdam. Ik ga namelijk ‘Shaken en Koken met Gin’. En das mooi, want ik kan wel wat verkoeling gebruiken op deze snikhete dag!
Deze zomer kun je namelijk niet om de Gin-Tonic heen! Heel het land is in de ban van dit drankje en de keuze is bij vele bars en restaurants dan ook reuze! Maar behalve een verkoelend drankje er mee maken, kun je ook heerlijk koken met Gin-Tonic! En dat ging ik zelf alvast ervaren en proeven.
Groupon slaat namelijk de handen ineen met Michelinster-restaurant Posthoorn in Monnickendam. Chef-kok Jeroen Bavelaar en Patron Marc Boeljon (leuke naam!) hebben namelijk een receptenboekje samengesteld met diverse Gin-Tonic recepten.
Michelinster waardige recepten, wel te verstaan! Dit boekje, genaamd: ‘Shaken en Koken met Gin’ is de komende week gratis te bestellen op de website van Groupon, via een zogehete 0-euro deal. Zo kun je thuis in eigen keuken aan de slag met Michelinster-recepten en combineren met Gin-Tonic.
Maar de echte liefhebber gaat natuurlijk lekker achterover hangen, en laat zich verwennen door deze maestro’s, met een compleet 4-gangen Gin-Tonic sterrendiner! En dat kan dus ook via Groupon.
De exacte indeling van het viergangen menu is een beetje een verrassing, maar ik kan je wel vast vertellen dat er “Gin&Tuna” en “Fruit&Gin” geserveerd gaan worden. Dit zijn namelijk twee recepten die ik tijdens de workshop in Amsterdam ook zelf gemaakt en geproefd heb.
En dat was leuk! Niet alleen omdat er een scheut Gin door het eten ging, of omdat Susan Aretz een supergezellige keukenpartner is, maar ook omdat ik eindelijk eens een keertje zelf een Michelinster gerecht ging maken. Daar gaat echt heel wat tijd, moeite en liefde in zitten, heb ik gemerkt!
Hoe dan ook, ‘Shaken en Koken met Gin‘ is een aanrader voor deze zomer! Het gratis receptenboekje en de Gin-Tonic Sterrendiners zijn tot en met 9 september 2015 te bestellen via Groupon.nl Dus wees er snel bij!
Groetjes, Betty
(Bron Foto’s: De foto’s zijn gemaakt door de op het evenement aanwezige fotograaf Bastiaan Musscher, want ik had het te druk met koken en Gin-Tonic drinken)
De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…
Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…
Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…
Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor benodigd en ze bevatten lekker veel proteïne! Deze…
Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht, welk mij in gedachten al ontzettend lekker leek.…
Misschien koop je het wel eens kant-en-klaar voor op toastjes? Maar zelf tonijn salade maken…