**************************************

Dit restaurant is inmiddels gesloten.

**************************************

Odessa is een prachtige havenstad aan de Zwarte zee (Oekraine). De stad is van oudsher een belangrijk handelscentrum langs de zee en barst van de historische (vaak vervallen) gebouwen. Desalnietemin staat de stad bekend om zijn gezellige centrum, die een mengelmoes is van een rijke geschiedenis en diverse culturen.

Het gelijknamige restaurant Odessa Pizza and Grill in Amsterdam heeft dan ook een naam hoog te houden. Dat weerhield mij dan ook niet om een kijkje te komen nemen bij dit restaurant in Zeeburg.

Aan de Veemkade,  achter de Oostelijke Handelskade, ligt Odessa Pizza and Grill letterlijk aan het water. Aan boord van dit schip zit je achter een grote raampartij te genieten van het uitzicht op het Java Eiland van Amsterdam. Grappig hoe het water hier letterlijk langs je tafel kabelt en je het gevoel hebt er echt even helemaal uit te zijn.  Bij dit restaurant kom je in de eerste instantie voor heerlijke pizzas, en kun je zelfs met je bootje aanmeren en een volkoren-pizza to go meenemen. (Zomer tip!!).

Het schip is onlangs gerenoveerd en voorzien van verticale tuinen en sfeervolle lamp(ion)en. Het groen/blauwe interieur wakkert dan ook een Mediterraans vuurtje bij mij aan en ik zat al gauw op mijn gemak. Of het nou met een biertje en een stuk pizza in de bar is, of aan tafel in de serre met een wijntje en uitzicht op de IJhaven. Werkelijk elk hoekje geeft wel iets unieks op de boot weer.

Of je nu boven op het dek wilt uitwaaien met je drankje.. Of gezellig aan de bar of in het restaurant/serre op middendek… of misschien zelfs in de coole party zaal (voor groepen) op het beneden dek, waar je je net onder waterniveau bevind. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel ruimte je eigenlijk wel niet hebt op dit schip, en zo is er voor ieder wat wils.

De keuken bevind zich op het benedendek en beschikt maar liefst over een Big Green Egg! En daarmee doet Odessa Pizza and Grill zijn naam ook eer aan. Het meerendeel van de gerechten worden op het groene monster of op een keramische houtskool grill bereid. Dus houd je, naast pizza, van een gegrild stukje vlees of vis, dan zit je hier goed! Waar ik persoonlijk erg blij van wordt, is dat men hier de producten van worstmakers Brandt & Levie gebruikt. Dan heb je bij mij al een streepje voor!

Uiteraard ben ik niet alleen gekomen om te genieten van het uitzicht, maar ook om het eten te komen proeven!

Wat eet je bij Odessa Pizza and Grill in Amsterdam:

De pizza’s zijn verrukkelijk! Een heerlijke, dunne, crispy volkoren-pizza met puur beleg. En daarmee bedoel ik: niet verzopen onder een dikke laag kaas! Dylan en ik hebben hier een pizza om te delen genomen, als voorafje. De ene helfst van de pizza was belegd met ham en rucola en de ander helft met champignons en truffel. Vooral die laatste was mijn favoriet!

Als hoofdgerecht nam ik de verse vangst van de dag: kabeljauwfilet, met gegrilde groene asperge en courgette. En hier werd tomatenrisotto bij geserveerd. Helaas was de risotto iets te ver doorgekookt, maar ik was helemaal weg van de kabeljauw. (Terwijl ik niet eens een visliefhebber ben…)

Mijn meatlover ging natuurlijk voor de Rum & Coke spareribs met een kruidig worstje. Uiteraard van Brandt & Levie. Deze werden geserveerd met een venkelsalade met granaatappelpitjes en een taartje van aardappel.

Op de dessertkaart vind je onder andere toetjes van Patisserie Holtkamp uit Amsterdam. Zo nam Dylan bijvoorbeeld een overheerlijk puntje dubbele chocolade cheesecake.

En werd ik verliefd op deze ‘ sticky Toffee pudding’ met een bolletje vanille ijs. Ik kon me nog net inhouden om het bord af te likken.

 

 

  • De restaurantzaal heeft een heerlijk open en licht middendek met uitzicht op het water.
  • Het bovendek/buitenterras zijn ideaal om tijdens de zomermaanden te vertoeven aan het water.
  • In de zomer gaat het dak ook oven waardoor je ook lekker ‘buiten’ kunt eten aan het middendek.
  • Fantastische pizza’s! En hoe leuk dat je hier gewoon kunt aanmeren, met je bootje, voor een pizza to-go!
  • Het benedendek heeft een eigen bar en ronde bootraampjes, zodat je feestje aan boord een beleving op zich wordt.
  • Een Big Green Egg in de keuken is altijd een pluspunt!
  • De kaart is klein maar fijn. Men kookt tevens met de seizoenen mee, dus verwacht regelmatig een vernieuwde kaart
  • Dankzij de vele planten en inrichting hangt hier een relaxte en rustgevende sfeer.
  • Parkeren doe je in de Rietland Parking, of in het Lloyd hotel. Dat laatste is meteen een goede mogelijkheid om even binnen te komen kijken in het hotel.

 

  • Wij bezochten Odessa Pizza and Grill op een koude, winderige zondag namiddag. De winkels aan de promenade waren gesloten en de straat was nagenoeg uitgestorven. Maar met de zomer in aankomst verwacht ik dat het een stuk drukker gaat worden op het bovendek/buitenterras aan de kade.

 

Review:    Prijs: €      Eten: 7.5     Service: 7.5     Decor: 8    Totaal:  7.7

Odessa Pizza / Grill,
Veemkade 257
1019 CZ,  Amsterdam
Telefoon: 020- 419 3010
www.odessapizzagrill.nl
Voor deze review was ik uitgenodigd door ‘Odessa Pizza / Grill’, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago