Afgelopen maand had ik het genoegen om mij, voor een avondje, in de 17e eeuw te wanen. Speciaal voor mijn verjaardag bracht ik namelijk een bezoek aan Hotel Restaurant Posthoorn in Monnickendam.
Restaurant Posthoorn is in het trotse bezit van een Michelin-ster en in het gelijknamige hotel is overnachten een bijzondere ervaring. De tijd is hier namelijk letterlijk stil blijven staan. Lees hier de review + profiteer tijdelijk van korting op een diner (+ overnachting)!
Het Suitehotel Posthoorn bevinden zich in een gerestaureerd pand uit 1697. Men heeft de klassieke inrichting weten te behouden, maar wel met het comfort en luxe van nu. Mede door de modern/klassieke inrichting, nostalgische ambiance en kleurgebruik in het hotel, stap je letterlijk even terug in de tijd naar het tijdperk van Napoleon Bonaparte. En dit begint al zodra je de voordeur binnenkomt.
En in de luxe suites is die tijd ook letterlijk stil blijven staan. De bedden liggen heerlijk en comfortabel en ‘baden’in luxe behoort hier ook tot de opties. Het is een plek om letterlijk tot rust te komen en je kunt er dus ook nog eens heel goed eten! Niet alleen voor een Michelin-ster diner, maar ook tijdens het ontbijt kom je hier niets te kort. Terwijl je rustig ontwaakt in de brede, ruime stoelen van het restaurant, worden er wafels voor je gebakken, eventueel een eitje naar wens klaargemaakt en geniet je van je mini croissant en een kop koffie.
Afgelopen zomer maakte ik tijdens de Gin-Tonic workshop in Amsterdam al kennis met Chef Kok Jeroen Bavelaar en Maître – Sommelier Edwin van Egmond. Deze heren zijn continue bezig om klassieke gerechten in een nieuw jasje te steken. Hun samenspel van wijn-spijs combinaties en het onwikkelen van nieuwe bereidingstechnieken is niet ongemerkt gebleven. Want Restaurant Posthoorn is sinds 2008 al in het trotse bezit van een Michelin-ster.
Samen met Patron Marc Boeljon en de rest van het team, wordt hier gewerkt aan de gulden driehoek: Fantastisch eten, luxe overnachten en een voortreffelijke nostalgische ambiance. Het leven is er heerlijk, de tijd staat even stil en ik wil eigenlijk niet meer weg.
We starten de avond met een heerlijke hartige Gin-Tonic met tomaat en tijm. Daarbij worden er 3 amuse hapjes geserveerd: een couscous met boerenyoghurt, een mini pizza en een tartaartje van aubergine (in een potje).
Een heel prettig warm hapje bestaande uit schuim van aardappel, gerookte haring, zuurkool, en roggebrood van quinoa. Dit is oer-hollands eten in een verrassend nieuw jasje!
Een kleurrijke verzameling van tonijn, stokvis, een cilinder met zoetzure groente, komkommer, kool bietjes, yoghurt, creme van avocado, tomaten en een dressing van gezouten citroen.
Een zilt herfstgerecht van zalm & pulpo (octopus). Geserveerd met o.a. pompoen, zandwortel (een vergeten groente), koudgerookte yoghurt en een saus van paddestoelen.
Uiteraard hoort bij het najaar ook een wildgerecht! Dat werdt hertenrugfilet met o.a krokante spek, quiche van aardappel en een zuurkool rolletje.
Een minituintje met een ijslolly van bramen en vlierbloesem. Deze neutraliseert als het ware de smaken voor de dessert gang.
Een parade van fruit: Perzik Panna Cotta, ijs van ananas, frambozen en peren, salted caramel, crème Swiss en een brok zoetzure luchtige witte chocolade met yoghurt (Mag ik daar een hele bakplaat van svp?) En ontzettend lief: een felicitatie in chocolade letters!
===> Nu Groupon Actie: 6 Gangen diner (2p) € 99,- / incl. overnachting vanaf € 199.99 <===
Review: Prijs: € € Eten: 8.5 Service: 9 Decor: 8.5 Totaal: 8.7
Restaurant Posthoorn * Noordeinde 43 1141 AG, Monnickendam Telefoon: 0229 – 654 598 www.posthoorn.eu Michelin-ster notering: 1
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…