Travel

Reisblog West USA – dag 10: Las Vegas

Rise and shine, baby! Wij zijn inmiddels op dag 10 beland van onze rondreis door West Amerika en worden wakker in Las Vegas! Je kunt in Las Vegas natuurlijk je dagen slijten achter een gokautomaat of pokertafel, maar wij gaan het anders doen. We nemen jullie mee de stad in en laten zien dat je in Las Vegas nog veel meer kunt doen dan alleen gokken!

Wat je moet weten, is dat de hotels in Las Vegas zodanig gebouwd zijn, dat je nauwelijks een voet buiten de deur hoeft te zetten. De hotels zijn gigantisch en zijn net kleine steden op zich, met genoeg vertier, restaurants en amusement. Daarnaast zijn veel hotels ook nog met elkaar verbonden door lange wandelgangen, roltrappen en voetgangersbruggen. Het is een stad die natuurlijk midden in de woestijn ligt, dus het wordt er ook erg warm. Geloof me: hoe minder tijd je buiten hoeft door te brengen, hoe beter. Ga je toch buiten wandelen, neem dan zeker wat te drinken mee en loop zoveel mogelijk in de schaduw. Anders zijn er nog andere opties:

(Bron: Monorails.org )

Las Vegas Monorail

De meest bekende hotels in Las Vegas bevinden zich aan de Strip. Maar wist je dat een aantal hotels verbonden wordt d.m.v. een monorail? Met stops bij o.a. MGM Grand, Planet Hollywood, Bally’s en Flamingo. Dat scheelt alweer een stuk lopen en vanuit deze hotels kun je vaak (overdekt) naar het hotel ernaast lopen. Een enkele rit per Las Vegas Monorail is 6 USD, maar voor 14 USD heb je al een hele dagkaart. Daarnaast kun je vanuit de monorail lekker sightseeing van de stad doen.

Taxi’s in Las Vegas

Maar onder het mom van: gemak dient de mens,  kun je bijna overal in Las Vegas ook wel een taxi krijgen. Begeef je hiervoor naar de lobby van een willekeurig hotel en buiten voor de deur heb je een taxi standplaats. Houdt er alleen rekening mee dat, met name bij de grote hotels, er gerust een wachtrij van een half uur kan staan. (daarom ben ik ook zo blij met ons appartement, want bij de valet van The Signature stond nooit een rij). Een taxiritje naar een hotel een paar straten verderop kost al gauw 10 dollar per keer, dus dit kan aardig oplopen als je meerdere plekken gaat bezoeken.

The Merry-go-round @ Circus Circus

Wie van jullie heeft wel eens de film: Fear and Loathing in Las Vegas gezien? Wij waren namelijk heel erg benieuwd naar de bar/kroeg in het Circus Circus hotel, waar de ‘ draaimolen’  scenes zijn opgenomen. Helaas was de teleurstelling groot toen bleek dat dit draaimolen tegenwoordig dienst doet als snoepkraam en snack kraam voor de kids. Maar daar ligt dan ook meteen een plus punt voor het Circus Circus hotel: Kinderen zullen zich hier prima vermaken. Het hotel is haast een grote kermis met spelletjes kraampjes, suikerspinnen en dus die draaimolen. Desondanks toch een aanrader voor overdag met kleine kinderen.

The Secret Garden Habitat @ The Mirage

Twee illusionisten genaamd Siegfried & Roy haalde naam en faam door hun optredens met tijgers en leeuwen in Las Vegas shows.  Na een ongeluk met een van de tijgers ( Roy werd aangevallen door het beest), treed het tweetal helaas niet meer op, maar zij hebben wel een klein dierenpark geopend in The Mirage hotel (waar zij vroeger ook optraden). De leeuwen en tijgers zijn hier nog steeds te zien, evenals een stel dolfijnen, die ook shows geven. Toegangskaarten voor deze Secret Garden Habitat zijn nog geen 20 USD  en staan weer garant voor zeker een uur lang plezier.

The Canal Shoppes @ The Venetian

En dan op naar een shopping centre die wel heel anders is als alle shoppingcentres ter wereld: Je komt binnen via een mini San Marco Plein of de Venetiaanse Rialto Brug. De entree is een grote hal met een plafond zoals in het Vaticaan museum, dus met schilderingen en gouden lijstjes. Om vervolgens te slenteren of Italiaans te gaan eten tussen de ‘ canal shoppes‘  in Venetiaanse stijl. Een complete winkelstraat, pleintjes met terrasjes, een gondeliers die verliefde stelletjes vervoeren door de indoor canals. Een lust voor het oog en bizar dat men dit dus gewoon binnen in het hotel The Venetian heeft nagemaakt. Die blauwe lucht op de foto hierboven is dus niet echt en savonds wordt de zonsondergang en nacht ook nagebootst … Een aanrader dus!

Shark Reef @ Mandalay Bay

Vervolgens reizen wij af naar het Mandalay Bay hotel, waar zich het Shark Reef complex bevind. Een groot aquarium in hartje Las Vegas en hier ga je dus o.a. haaien kijken! Maar je vind hier natuurlijk nog veel meer terug, zoals diverse vissen, kwallen, roggen en zelfs een varaan. Het mooiste gedeelte is toch wel de nagebootste boeg van een schip, dat uitmond in een haaien aquarium. Wij hebben hier zelfs een zwaardvis gespot! Shark Reef is een aanrader voor jong en oud.

(bron foto: Vegasexperience.com)

Fremont Street Experience

En voor de ultieme Las Vegas Neon-verlichting ervaring, ga je naar het overdekte Fremont Street in North Las Vegas! Het ‘dak’  van deze straat wordt gebruikt voor de mooiste lichtprojecties, en je kunt hier maar liefst 24 uur per dag terecht. Fremont Street ligt echter wel een stuk verder weg van The Strip, dus ik raad je dan ook aan om met de auto of taxi hier naartoe te rijden.

Eten bij Picasso @ The Bellagio

Daarna is de avond reeds gevallen en gaan wij terug naar het hotel om ons een pak en jurk te hijsen. Wij gingen eten bij restaurant Picasso in the Bellagio met foie gras, eend, goede wijnen en een kaasplankje toe. De top hotels van Las Vegas hebben ook top restaurants en vaak zelfs Michelinsterren chefs. Maar in plaats van (duur) a la carte uit eten te gaan, kun je ook voor een pre-theater menu gaan. Voor een vast bedrag krijg je een vast menu in een luxe restaurant in Las Vegas. Check de website van een willekeurig hotel restaurant en zoek naar het pre-theater menu, want dit kan soms aanzienlijk in prijs schelen. En.. doordat je dus een fixed menu eet, ben je dus ook sneller aan de buurt en klaar dan de a la carte gasten. Ideaal als je ‘s avonds nog een van de Las Vegas shows gaat bezoeken! Onze keuze viel op Bellagio en het restaurant Picasso omdat wij hier deze avond ook nog naar een theatervoorstelling gingen.

(Bron: Cirquedusoleil.com )

‘ O’ van Cirque du Soleil @ Bellagio

En als je dan toch in Las Vegas bent, dan moet je uiteraard ook een bezoek brengen aan een van de Las Vegas Shows. Van Hans Klok, tot Britney Spears. Op veel aanraden van anderen hadden wij kaarten geboekt voor ‘ O’  van Cirque du Soleil. Ik was nog nooit naar een show van Cirque du Soleil geweest, maar dit was toch wel adembenemend mooi. In het theater is een heus waterbad en er word druk gezwommen, gedanst, gevlogen en acrobatische toeren uitgehaald. Omdat een aantal shows, zoals ‘ O’  snel uitverkocht zijn, wil ik je adviseren gerust een paar maanden van tevoren te reserveren!

Nou dit was me een dagje wel! En ik hoop dat ik jullie heb laten zien dat je in Las Vegas nog veel meer leuken dingen kan doen als alleen gokken! Elk hotel heeft wel iets unieks in de vorm van entertainment, dus er is genoeg te zien. Morgen verlaten we Las Vegas en zetten de reis voort richting San Francisco.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago