Travel

Reisblog Londen: Westminster & The Docks

Hier zijn we dan! Eindelijk aangekomen in Londen met mijn oma en mijn tante. Weliswaar met  een vertraging van 1 uur, maar gelukkig loopt Londen 1 uur achter op onze klok, dus we missen niets! Vanaf Heathrow Airport namen wij een transfer van Hotel by Bus: De koffertjes werden ingeladen, en na een toeristische route door Londen, werden wij gedropt bij ons luxe hotel op Tower Hill: Grange City Hotel (8-14 Coopers Row).

Tower Hill

Aan het begin van onze straat ligt namelijk de Tower Hill Underground (Metro) en daarachter bevind zich Tower Hill en de Tower Bridge. Wij hadden dan ook een geweldig uitzicht om bij wakker te worden!

First stop: Koffie! Zoals jullie misschien weten staan de Engelsen bekend om hun theecultuur en, most certainly, niet om hun koffie. Wij namen het zeker voor het onzekere, en gingen op zoek naar een Starbucks. Deze keten is inmiddels alom vertegenwoordigd door heel Londen, en dat wordt zeer geapprecieerd onder de toeristen. Wij kregen als tip mee om de eerste trap op de Tower Bridge af te dalen, want aan de linkerkant zit Starbucks op de hoek. En met dit uitzicht, how lovely indeed, krijgen wij alleen maar meer zin om Londen te gaan ontdekken!

Westminister

We lopen ónder de brug door (naar rechts dus) en nemen een boot over de Thames rivier, richting Westminster. Kaartjes voor deze CityCruise koop je aan de pier, en voor 8.55GBP (ca. €10.30 ) stap je 15 minuten later uit bij de Westminister Pier. Hier kun je natuurlijk de Big Ben aanschouwen en het naast gelegen House of Parliament.

Als je de Westminister Bridge oversteekt, vind je aan de rechterkant een pop-up kiosk met toeristische hebbedingen, zoals de befaamde hoed van Joey uit Friends,  of leuke ‘I <3 Londen’ t-shirts, spaarpotten in Engelse brievenbus of telefoonceluitvoering, onderzetters etc. Handig om te weten: de prijzen bij deze kiosk liggen lager als bij menig andere shops!

(Bron foto: Tumblr)

Eenmaal terug bij de Big Ben, vervolgen we de reis over Victoria Street.  Aan het begin van deze straat prijkt namelijk Westminster Abbey.

In deze kerk vinden alle koninklijke inhuldigingen plaats, en het is de begraafplaats van belangrijke personen uit de Engelse geschiedenis zoals: de Brontë zussen, Darwin, en  Rutherford.

Hotel Chocolat

We struinen verder over Victoria Street, richting Buckingham Palace Road. Echter stop ik nog even bij Hotel Chocolat om heerlijke bonbons van deze Britse Chocolatier in te slaan.

We vervolgen de route over Victoria Street, maar eenmaal aangekomen bij Buckingham Palace, was er jammer genoeg géén rode loper te bekennen.

Er werd helaas ook niet open gedaan, dus pakte wij de metro terug naar ons hotel.

The Dockslands

Naast de Tower Bridge bevindt zich namelijk de Docklands ook wel afgekort tot The Docks.

Dit havengebied is pittoresk en rijk aan eettentjes. Ik kan me voorstellen dat het hier in de zomer afgeladen vol zit op de terrasjes. Vergaap je hier aan de prachtig gerestaureerde havengebouwen, en aan de vele boten en jachten die aangemeerd liggen. Wij willen uiteraard typisch Engels dineren, dus maken hier een stop bij The Dickens Inn.

Dit authentieke gebouw bestaat uit 3 verdiepingen: Op de begane grond is een hele gezellige (sports)bar, op de eerste verdieping een pizzeria, en op 2 hoog vindt je een grill restaurant waar men onder andere: Steak, gegrilde kippetjes en Fish ‘n Chips serveert.

Met ons buikje vol rollen wij terug naar het hotel, morgen weer een nieuwe dag!

Groetjes,
Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Oh wat een andere wereld zeg! En wat is er veel te zien. Ik.vind t wel wat weg hebben van Amsterdam

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago