Is Pizza ook jouw guilty pleasure? Dan moet je binnenkort naar L’Osteria in Amsterdam! Daar opende de keten namelijk hun eerste Nederlandse vestiging en is het heerlijk vertoeven aan de Amstel, onder het genot van Pizza e pasta!

Pizza E Pasta

Het is niet voor niets dat je op deze site veel pizza recepten inspiratie terugvindt. Ik zelf, en jullie met mij, zijn namelijk dol op pizza’s! Mijn favoriet is een mega pizza die simpelweg niet op een bord past. En dan met een zodanig dunne bodem, dat je hem wel moet dubbelvouwen omdat hij anders tussen je vingers doorglipt.

Bij L’Osteria in Amsterdam hebben ze dan ook mijn droompizza’s en na mijn eerste bezoek droomde ik ook letterlijk over deze bewuste pizza’s, dat ik gauw nog een keertje terugging voor een tweede bezoek.

de L’Osteria keten

Hoewel je totaal niet het gevoel hebt dat je bij een grote keten binnenstapt, is dit restaurant inmiddels de 88ste telg van de L’Osteria keten!  Bekend om zijn Pizza e Pasta formule, maakt de keten ook zijn eigen macaroni, tortellini en meer pastasoorten in de pastafabriek in Nürnberg. Ja, L’Osteria vind zijn oorsprong in Duitsland, maar telt inmiddels ook vestigingen in Zwitzerland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en nu dus Nederland!

De inrichting van L’Osteria Amsterdam is een mix van industriële elementen zoals zwart staal met marmeren tafels, maar ook vintage stoelen en een fantastisch panoramisch uitzicht op de Amstel. Gelegen aan een groenstrook en boulevard, kun je hier letterlijk even genieten onder de parasols en je gedachten even laten uitwaaien. Maar bovenal genieten van die overheerlijke L’Osteria Pizza e pasta!


Dit eet je bij L’Osteria in Amsterdam

Anti-Pasti

De klassieker Vitello Tonato voor deze dame. Hierbij wordt dungesneden kalfsvlees geserveerm met tonijnsaus en kappertjes. Voor mij was het iets te veel saus, maar voor de rest een prima gerecht.

De salade caprese bestond uit plakken tomaat, maar die buffel mozzarella was van prachtige kwaliteit. Zo een simpel, maar zo smaakvol gerecht.

Pasta

En bij L’Osteria in Amsterdam moet je natuurlijk pizza en pasta bestellen! Deze Orecchiette al Manzo al Limone, bestond uit orecchiette pasta met runderfilet reepjes, paprika, rucola en een mascarponesaus met geraspte citroenschillen. Heerlijk romig en fris.

Pizza

En onze favoriet was de mega grote Pizza Capricciosa, met ham, kastanje champignons, artisjokken en olijven (met pit!). Ik haal bij deze maar nog een keer aan dat deze grote, dunne Italiaanse pizza’s werkelijk goddelijk zijn. Al waren mijn kiezen iets minder blij met de pitten die nog in de olijven zaten.

Dolci

En ondanks de pizza en pasta bij L’Osteria, konden we het natuurlijk niet laten om gewoon nog een toetje te bestellen. De tiramisu was groter dan mijn hele hand, maar gelukkig was hij licht van smaak en textuur. Schrik dus niet van de grootte, maar deel hem desnoods met zijn tweeen.

Review L’ Osteria Amsterdam

  • Mooi ruim opgezet pand met smaakvolle inrichting.
  • Royale porties voor een vriendelijke prijs.
  • Kom even een blik werpen in de open keuken, leuk om iedereen zo lekker aan het werk te zien.
  • Ruim terras met zeker 100 zitplekken en onbetaalbaar uitzicht op de Amstel. Ook vanaf de 1e verdieping.
  • Gelegen naast het Amstel Business park, en Spaklerweg dus zakenlieden kunnen hier ook prima neerstrijken met hun zakelijke afspraak. Private dining is ook mogelijk.
  • Goed te bereiken met OV (Metro naar Spaklerweg of trein naar Amstel station). Daarnaast kun je ook prima parkeren in de woonwijk zelf.
  • Mijn pizza met olijven werd geserveerd met de pitten er nog in – Auw! Blijkbaar hoorde dat, maar prettig vond ik het niet.

Cijfers:    Prijs: € / €€    Eten: 7.5      Service: 6.0      Decor: 8.0     Totaal:  7.2


L'Osteria 
Korte Ouderkerkerdijk 16
1096 AC AMSTERDAM
The Netherlands
https://losteria.net


Voor deze review was ik uitgenodigd door L’Osteria Amsterdam, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago