Onlangs ging ik proeven bij Bar Restaurant Limon op de Zuidas in Amsterdam. Dit gebied ligt op een unieke plek tussen de Amsterdamse binnenstad en Schiphol, en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bruisende Amsterdamse wijk met internationale allure.

Het is dan ook een plek waar Limon goed tot zijn recht komt:  Waar internationale flair kruist met een hoog huiskamer gehalte. En het eten is er ook nog eens heerlijk.

De Zuidas van Amsterdam

Veel grote Internationale bedrijven (zoals Google, Salesforce, AkzoNobel etc) hebben zich er inmiddels al gevestigd. Zuidas staat bekend om haar zakencentrum en prachtige appartementen complexen, maar heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo kun je er fijn hardlopen in het Amsterdamse Bos, winkelen in de gezellige buurtwinkels, bezoeken van een evenement/tentoonstelling en lekker eten bij Limon Bar & Restaurant natuurlijk 😉

 

Een perfecte gastheer

Het is even zoeken naar restaurant-Bar  Limon, want Zuidas zit namelijk vol met interessante, nieuwe hotspots, dus je komt ogen tekort.  De ruimtelijke en moderne hoge gebouwen zijn imposant en geven je het gevoel dat je in New York of een andere hippe wereldstad vertoeft.

 

Nick Zwart als restaurant manager is vanavond onze gastheer en verwelkomt ons hartelijk als we aankomen, Voor de deur is meteen het buitenterras met lange houten picknick banken, die ideaal zijn voor de vrijdagmiddag borrel (vrij-mi-bo). En voor de hardwerkende yup… is er coffee to-go in de knusse en moderne coffee corner bij binnenkomst! Wij worden vervolgens welkom geheten door Nick Zwart, de restaurant manager en gastheer van de avond.

 

 Bar en lounge

Mijn vrouw en ik worden uitgenodigd om plaats te nemen aan de mooie marmeren bar op de beneden verdieping. Onder het genot van een heerlijk glas cava , merken wij dat Nick heel wat ervaring heeft in de bediening en leiding geven. Vlot en charmant bedient hij zijn gasten en neemt voor iedereen de tijd. Hij voelt zich duidelijk op zijn plaats in Limon en dat snappen wij maar al te goed. Vanaf de lederen barkruk kan ik ook rustig de sfeer in me opnemen.

Verbinden van mensen en verschillende werelden

De beneden verdieping voelt als een huiskamer,  die zo uit een mooi woonmagazine komt. Warme Perzische kleden liggen onder een mooie lederen bank, met aan de zijkant leuke houten ronde bijzettafeltjes. Verschillende gekleurde stoelen staan rondom zodat je heerlijk intiem van je kopje koffie of drankje kunt genieten, voordat je besluit aan te schuiven in het restaurant boven. Een lange robuuste eettafel, met plaats voor circa 8 personen, staat klaar om gezellig met je familie, vrienden of collega’s te proosten op de avond.  De urban boekenkast is gemaakt van staal en staat vol met werken van bekenden uit de muziek- , schrijf- en film wereld. Je kunt zien dat evenementen, feestjes, sport, muziek en culturele aangelegenheden een belangrijke plaats innemen in het restaurant. As je geluk hebt, zit je zo met de spelers van Ajax aan de bar, want Limon ligt midden in het hippe woongebied van de Zuidas.

Jungle Vibe

Wat me meteen opvalt zijn de vele diverse groene planten om ons heen, in hangpotten of staand in plantenbakken. Het geeft het donkere houten interieur een warme en huiselijke uitstraling . Ook de speelse verlichting, gehangen op verschillende hoogtes en gemaakt van stof, leer of juist hippe peertjes aan staaldraad, draagt hieraan bij. Eigenaar Murat Demir kwam even bij ons aanschuiven en vertelde vol trots over zijn andere succesvolle onderneming ‘De Turk’  aan de Van Woustraat. Deze Turkse buurtsuper is een mix tussen supermarkt, speciaalzaak en Turkse koffiezaak en is zeker ook een bezoek waard! Mocht je van een avondje whiskey proeven houden, dan zit je bij Limon ook helemaal goed. Murat heeft namelijk een speciale kast met verschillende Whiskey’s aan laten leggen.

Wij begeven ons hierna naar het restaurant boven. Hier bevinden zich wederom gezellige tafels, planten en een leuke moderne Fresco’s op de muur. Het restaurant van Limon doet een beetje mediterraans aan en geeft, bij mij, een ontspannen vakantiegevoel. Ik kan aan de andere gasten zien dat ze het duidelijk naar hun zin hebben, want er word geproost, gelachen en gesmuld. Het publiek is divers te noemen: niet alleen zakenlieden, die onder het genot van een biertje de laatste deadline’s bespreken, maar ook toeristen die rondom de Zuidas in de luxe hotels overnachten. Het is een plek met een warm en knus gevoel en spreekt dan ook meerdere culturen aan, ook als je ver weg van huis bent.


Dit eet je bij Limon in Amsterdam

Voorgerecht(en):

Aangezien er zoveel keuze op de kaart staat, kregen wij een proeverij van tonijn, radijs, cherry tomaatjes, bloemkool, zeewiersalade (wakame), Oester met frisse citroen op een bedje van zout, een werkelijk heerlijke vega ‘bieterbal’ en zalm met een papadum chipje (Delicious!).  Aangezien de Oosterse keuken een van onze favorieten is vinden we de fusion met de Franse keuken geweldig! We dronken hierbij een frisse Pinot Grigio uit 2015.

Tussengerecht:

Het tweede gerecht was een overheerlijke licht pittige kokos curry soep met kokosschuim, taugé, bospaddestoelen, bosui en wij proefden duidelijk de citroengras. Dit gerecht was onze absolute favoriet van de avond en is dan ook zeer aan te raden!

Hoofdgerecht:

Toen het hoofdgerecht werd geserveerd (waar kan ik dit prachtige bord overigens kopen?!) werden mijn zintuigen helemaal happy. Het leek wel een schilderij en had echt een WOW (!) factor!. Deze gang bestond uit een combinatie van twee gerechten: namelijk pasta Vongole en daarbij Gamba’s met Oosterse noedels, piccalilly, rode pepers, wortel, broccoli, gewokt kabeljauw filet en mosterd dressing. Ondanks de verfijndheid van de gerechten, ga je zeker niet met een honger gevoel naar huis! Wij dronken hierbij een volle en zachte Chardonnay uit Frankrijk.

Dessert:

Ook dit keer konden we het niet weerstaan om een proeverij te proberen. De verschillende desserts leken net kleine cadeautjes op het bord. Je ziet hier: een dadeltaart met karamel-zeezout ijs en een crumble van hazelnoot, een chocoladetaart met kokosschuim, gekarameliseerde pistache noot, maar ook een Sticky Milk-Pie en een Cheesecake met citroen, blauwe bes en een zoetzuur appeltje. Wat een feest op ons bord! Dit was een goede afsluiter  van de avond, dus mocht je een keer op de Zuidas vertoeven, houdt dan zeker dit fijne restaurant in gedachten.

Gegroet,

Vincent


Review Limon Bar & Restaurant Amsterdam

 

 

 

 

  • Zeer goed bereikbaar met trein, bus (461) halte Gustav Mahlerplein of auto (meerdere parkeergarages aanwezig maar gezien de hoge kosten is openbaar vervoer aan te raden).
  • Inspirerende omgeving. Je waant je namelijk in New York of andere grote wereldstad.
  • Terras voor de deur.
  • De charismatische restaurant manager Nick Zwart.
  • Gerechten worden verfijnd opgediend.
  • Goede prijs-kwaliteit.
  • Toegankelijke sfeer.
  • En ook ideaal gelegen voor een uitgebreide werklunch of zelfs zakelijke lunch/diner.
  • Coffee to-go, als je toch op weg bent naar je werkplek in de buurt.

 

 

 

  • Mocht je slecht ter been zijn dan kunnen de trappen naar de lounge bar beneden, of naar het restaurant boven, een obstakel zijn.
  • Vergeleken met het restaurant mag het terras een update krijgen.
  • Op zondag is het restaurant vaak gesloten (check de website van Limon voor actuele informatie).

Cijfers:    Prijs: €  / € €     Eten:  7.5      Service:  8     Decor:  8   Totaal:  7.8

Limon Bar/Restaurant
Gustav MahlerPlein 222
1082 MA, Amsterdam
The Netherlands
https://limonamsterdam.nl

 

Voor deze review was ik uitgenodigd door Limon, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

View Comments

  • Mooi restaurant een huiselijke sfeer en de gerechten

    Zien er heel mooi uit . Vincent gaan we daar eten

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago