Travel

Kerst in Londen (Vlog)

Staat een bezoek aan Londen op je (food)bucket list? Vlieg dan in December of 1e week januari op en neer voor Kerst in Londen. De stad is namelijk op prachtige wijze versierd en ik neem je mee in deze 3 daagse vlog door Londen.

Vlog: Kerst in London

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

Things to do in Londen met Kerst

Ons hotel lag tussen Kensington en Knightsbridge in, een prachtig gedeelte van Londen met statige panden en gelegen onder Hyde park. Je vliegt bijvoorbeeld met Easyjet in 45 minuten naar Londen Gatwick vliegveld. Met de Gatwick Express trein stap je 20 minuten later lekker centraal uit bij Victoria station.  In Londen centrum (zone 1) kom je het beste de stad rond in de Underground (Metro), dus schaf bij een meerdaags bezoek een Oyster card (soort OV chipkaart) aan, met meerdaags abonnement naar keuze.

Het Kerstthema, de kerstmarkten, Winter Wonderland en alle prachtige kerstdecoraties zijn geheel de maand december t/m 1e week Januari te aanschouwen tijdens een bezoek aan Londen.  Bij deze in ieder geval een opsomming van onze things to do in Londen met kerst:


Natural History Museum

In elk land of grote stad vind je wel een historisch museum. Niet alleen leuk voor de kids, maar ook prima voor volwassenen om zich een ochtend, middag of vroege avond te vermaken. The Natural History Museum, Archeological Museum en Science Museum zijn gratis toegankelijk en dagelijks geopend tot 17.50 uur. Dit zijn trouwens ook goede tijdsbestedingen tijdens regenachtige dagen of bij heel koud winter weer. Uiteraard vind je elders in Londen nog diverse kunstmuseums. 

Underground: South Kensington |


Ice Rink

Wij Nederlanders houden nou eenmaal van schaatsen en hoe mooier dan op dit pittoreske stukje van de stad. Je vindt de Ice Rink pal naast het Natural History Museum en het feestje gaat hier tot laat in de avond door. Een instaproof locatie is het in ieder geval wel.

Underground: South Kensington |


Natural History Museaum
Winter Wonderland

Winter Wonderland

Hyde Park is het grootste park van centrum Londen, met onder andere het Diana memorial. Maar tijdens het winterseizoen wordt Hyde Park corner (rechtsonder) omgetoverd tot Winter Wonderland. Een amusementspark met attracties en dat onder het genot van gluhwein en bratwurst. Dit is een must visit tijdens Kerst in Londen.

| Underground: Hyde Park Corner|


Notting Hill

We hebben allemaal natuurlijk de film met Hugh Grant & Julia Roberts gezien, in het pittoreske Notting Hill. Een heerlijk stukje stad om in rond te wandelen of om te struinen langs snuisterijen en boutiques aan Portobello Road. 

| Underground: Notting Hill of Ladbroke Grove |


Le Pain Quotidien

Naast het station van Notting Hill vind je lunchroom Le Pain Quotidien. Inmiddels een wereldwijde keten, maar in de basis gewoonweg lekker ontbijten of lunchen met organic scones, sandwiches, gezonde juices en meer. Hier wordt zoveel mogelijk biologisch en lokaal eten geserveerd. 

| Underground: Notting Hill |


Notting Hill
Le Pain Quotidien

House of Parliament & Big Ben

Een van de meest massale en toeristische spots van Londen is natuurlijk Westminster. Vanaf de Westminster Bridge heb je goed uitzicht op the House of Parliament en de Big Ben. Momenteel wordt er druk gerenoveerd, en staan er een hoop steigers om het gebouw heen.

| Underground: Westminster |


The London Eye

Tip van Betty: Loop niet mee met de menigte over Westminster Bridge naar het reuzenrad. Maar loop terug lang de tuinen van House of Parliament, vervolgens over Parliament Street, langs het streng bewaakte 10 Downing Street en Horse Guards Avenue naar hotel The Royal Horsemen en de Whitehall Gardens. Vanaf daar kun je prachtige vooraanzicht foto’s maken van The London Eye, maar deze route bied ook genoeg te bezichtigen onderweg.

| Underground: Westminster maar ook Embankment|


The London Eye

Tower Hill

Wat mij betreft is dit het mooiste en historische stukje van Londen. Je kunt buitenom Tower Hill heen lopen, maar eenmaal binnen de muren van de vesting stap je weer even terug naar de Middeleeuwen. De naastgelegen Tower Bridge is dan natuurlijk ook een mooie blikvanger. S’avonds is het hier zelfs nog mooier!

Underground: Tower Hill|


The Borough

Aan de overkant van de rivier The Thames, je kunt hiervoor de Tower Brigde of London Bridge oversteken, vind je the Borough (“de stad”) Hier staat het iconische ronde gebouw van City Hall (gemeente huis), maar ook the Borough Markets: een waar foodie walhalla! Let op de markets sluiten veelal om 17.00 uur. (Wij waren ook te laat!)

| Underground: London Bridge |


View from The Shard

In the Borough vindt je tevens het puntigste gebouw van London, namelijk The Shard ( “de scherf”). Helemaal in het puntje is een skydeck waar je op 244 meter hoogte kunt genieten van 360 graden uitzicht over Londen. En het is zelfs een stuk goedkoper dan The London Eye. De cocktailbar serveert doorgaans wat te drinken en er staan een paar tafeltjes en barkrukken om op je gemak te genieten van het uitzicht.

| Underground: London Bridge |


St. Catherine Docks

Eenmaal terug naar Tower Hill dalen we af naast de Tower Bridge en brengen een bezoek aan de haven. Langs de St. Catherine Docks vindt je prachtige havengebouwen en gerenoveerde pakhuizen. Er liggen plezierbootjes aangemeerd en de hele haven is zo leuk in kerstsfeer aangekleed dat je hier absoluut even langs moet gaan. The Docks staan tevens bekend om een verzameling aan restaurants, dus s’avonds is het hier heel goed vertoeven. In de zomer kun je hier tevens heerlijk aan de terrassen genieten van het zonnetje!

| Underground: Tower Hill |


The Dickens Inn

Een paar jaar geleden stuitte ik met mijn oma op deze Engelse taverne in the Docks. The Dickens Inn beslaat eigenlijk 3 restaurants in een gebouw. Beneden is een taverne, op de 1e verdieping een pizzeria en op de 2e verdieping is een grill restaurant. Hier eet je fantastische Fish& Chips. Daarnaast is het Italiaanse personeel zeer gastvrij, dus wij komen hier graag nog een keertje terug!

| Underground: Tower Hill |



The Cauldron

Wij sluiten de avond af in een soort Harry Potter style en gaan voor The Cauldron Magical Experience! Letterlijk achter het station van Elephant & Castle staat een bouwkeet, die van binnen helemaal omgetoverd is tot gezellige pub\bar. Met ‘Fairy Cabinets‘ op de tafels, toverstokjes in de aanslag en genieten van een geslaagde combinatie van cocktails, scheikunde en gezelligheid. Daarna spring je weer op je ‘broomstick and off you go!‘.

| Underground: Elephant & Castle |


Harrods

Het mega warenhuis van Harrods vind je aan de Brompton Road. Hoewel je voor het complete warenhuis gerust een dag kunt uittrekken (zo groot is het), moeten foodies absoluut even binnen kijken in de Food Halls. Deze zijn ieder ingericht naar thema en de aankleding is heel gaaf. Daarnaast zorgt het kerstthema er natuurlijk voor dat het een must see wordt tijdens kerst in Londen. Maar laat je portemonnee in de broekzak, want het is er niet goedkoop! Sommige merken kun je inmiddels bij de Bijenkorf in Nederland vinden, en zelfs iets gunstiger geprijsd.

Underground: Knightsbridge |


Piccadilly Circus

Samen met Trafalgar Square en Leicester Square is Piccadilly Circus een van de bekenste pleinen van London. Je vindt er imense billboards, elke minuut komen er rode dubbeldekkers voorbij op het kruispunt en het is het begin van de Regent Street shoppingstraat van London. Momenteel hangen er grote engelen boven Regent Street, waardoor het savonds afgeladen vol staat met toeristen, die het verlichte kerstspektakel komen aanschouwen.

Underground: Piccadilly Circus |



Nopi Restaurant

Aan de rechterzijde van Regent Street vind je de achterafstraatjes met Londense boutiques en restaurants. Deze multi culti wijk heet SoHo en je vindt hier ook het restaurant van de bekende Londense chefkok Ottolenghi. In de stad vind je meerdere kleine eetwinkels waar je ook terecht kunt voor takeaway. Maar Nopi restaurant is een aanrader! (Wel even reserveren.) De service is subliem, de inrichting is mooi, maar heeft niets met kerst te maken. En het eten is verbluffend goed. Vegetariers halen hier hun hart op, maar zelfs een stukje vlees wordt tot in perfectie bereid. En dan heb ik het nog niet eens over de wijnen. 

Underground: Piccadilly Circus maar ook Oxford Circus|


Ik hoop dat jullie het een leuk lijstje vinden voor Kerst in Londen? Dit is natuurlijk maar een schijntje van de things to do tijdens de feestdagen periode. Maar het is sowieso fantastisch om deze tijd van het jaar hier door te mogen brengen. Hebben jullie zelf ook nog mooie tips voor Kerst in Londen deel ze dan met ons allemaal in de comments hieronder!

Fijne Feestdagen! Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago