Wat een jaar was 2013..  Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu een foodblog zou hebben. Toen ik hier in februari aan begon, was het meer bedoeld om online mijn lekkerste recepten op te slaan. En ik wilde dit hooguit delen met mijn familie en vrienden die vaak om het recept vragen, nadat zij bij mij heerlijk hebben gegeten. Had iemand mij destijds verteld dat ik aan het einde van het jaar ruim 16.000 unieke bezoekers per maand zou hebben, dan had ik diegene voor gek verklaard. Dat verwacht toch niemand?!

Mijn hoogte punten in 2013:

  • Februari 2013: Op Valentijnsdag lanceerde ik, samen met Dylan, mijn eerste WordPress site.  Dat was mijn cadeautje van hem. Gelukkig is Dylan technisch onderlegd, want hij studeert op dit moment Informatica. Altijd handig zo’n iemand in de buurt. Mijn eerste blogpost was dan ook het recept voor ‘ Brandende Liefde‘:  Chocolade bonbons met rode peper, die ik speciaal voor de Valentijnsdag had gemaakt.

 

  • Maart 2013: In Maart gingen wij een paar daagjes naar Boedapest. Uiteraard hield ik een reisblog bij, met hoe, waar en wat te eten in deze stad. (of eigenlijk 2 steden.)

 

  • April 2013: Mijn bier-ontgroening.  Ik hield namelijk nooit van bier, althans dat was voordat ik naar het jaarlijkse MeiBock festival in Amsterdam ging. Het werd een gezellige middag met hapjes, en biertjes proeven, die eigenlijk toch heel lekker bleken te zijn. Wie had dat gedacht? Weer een nieuwe ervaring rijker, en volgend jaar ga ik hier ongetwijfeld weer naartoe.

 

  • Mei 2013: Moederdag werd dit jaar wel op een hele bijzondere manier gevierd. Mijn oma werd namelijk gekidnapt en meegenomen voor een lang weekend naar Londen. Op de Afternoon Tea bij The Ritz London Hotel en een bezoekje aan de Food Halls van Harrods waren toch wel persoonlijke hoogtepunten voor een foodie als ik.

 

  • Juni: De maand juni had als blogthema: Italie!  Dus dat werd een hele maand Italiaans smullen, fotograferen en bloggen. Misschien kwam het ook door het mooie weer, maar dit was een heerlijke, relaxte en lekkere maand. En dat kon ik wel even gebruiken want voor de rest ging ik niet meer op vakantie dit jaar.

 

  • Juli: Deze maand stond geheel in het teken van DETOXEN. Een unieke en aparte ervaring. Ik vond het leuk om op een andere manier naar eten te gaan kijken. En toen ik na een maand de verschillen merkte in mijn uiterlijk en gezondheid, ben ik voorstander geworden van minstens 1x per jaar detoxen. De volgende staat alweer gepland voor begin 2014.
  • Augustus:Wederom een heerlijke zomerse maand, waar ik me juist herrinner dat er heel erg veel en vaak gebarbequed werd. En dat vond ik helemaal niet erg. Lekker afspreken met vrienden en tot zonsondergang op het terras blijven zitten.  Doe mij er maar nog zo een..

 

  • September: In September publiceerde HelloFresh een van mijn recepten in hun boxen: Rigatoni All’ Amatriciana. Van kennissen die ook op dat moment de box ontvingen, kreeg ik hier hele leuke feedback over terug. En met name dat zij er heerlijk van hebben gesmuld!

 

  • Oktober: Halloween was natuurlijk uitgebreid terug te vinden op de website, met als afsluiter mijn verjaardagsfeest. Uiteraard konden hier jullie uitgebreid over meelezen in mijn Halloween Party Verslag. Dit feestje zal mij nog lang blijven heugen.

 

  • November: Was een maand dit bol stond van het ontmoeten van medefoodies tijdens allerlei leuke events. Een hele gezellige maand dus, waar nieuwe ‘ collega’s’  en vrienden werden opgedaan.

 

  • December: Tot mijn grote verbazing werd mijn blog uitgeroepen tot de 11e beste blog van 2013. Een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt door JustEat, en menige grote (en succesvolle) blogs waren mij al voorgegaan. Dit was toch wel het kroontje op mijn werk. En om mijn site er meteen professioneler uit te laten zien, ging ik weer samen met Dylan aan de slag om een nieuwe lay-out te maken. Ik ben heel content met hoe de site er nu uitziet, en zo ga ik het nieuwe jaar fris tegemoet.

Ik zeg Dag! tegen 2013, en verwelkom 2014 met open armen. Laten we er nog zo’n fantastisch jaar van maken!

Groetjes,
Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago