Kookboeken

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Afgelopen maand stond bij mij in het teken van detoxen en ontgiften. Omdat het voor mij de allereerste keer was, had ik hier natuurlijk wel wat hulp en richtlijnen bij nodig, en die kreeg ik in de vorm van het boek: In 28 dagen van gifbelt naar tempel.

Jacqueline van Lieshout is een detox-coach en schrijfster van het boek: In 28 dagen van gifbelt naar tempel. Hierin beschrijft zij wat detoxen inhoud,en leert zij ons over bepaalde voedingsmiddelen, en waarom je deze beter kunt laten staan.

De stappen zijn simpel te volgen, met telkens een paar voorbeeld recepten per week. Daarnaast stimulieert het boek je ook om na te denken over je keuzes en leer je zo heel gemakkelijk zelf je uitgebalanceerde menu’s samen te stellen. Mocht je hier meer inspiratie willen opdoen dan kun je uiteraard ook een kijkje nemen bij mijn persoonlijke detox dagboeken.

Wat mag je wel of niet eten tijdens een 28 dagen detox?

Het meest belangrijke is dat je bepaalde voedingsmiddelen volkomen schrapt uit je menu’s:

  • Geen gluten (brood, rogge, gerst, pasta, etc)
  • Geen producten met gist (brood, pizza etc)
  • Geen geraffineerde suikers
  • Geen zuivelproducten gemaakt van koemelk
  • Geen caffeine (koffie, sigaretten, thee, chocolade)
  • Geen vlees en gevogelte
  • Geen alcohol.

Dat neemt niet weg dat er een heel scala aan producten overblijft die je wél mag eten:

  • Heel veel groente
  • Fruit
  • Glutenvrije producten ( zoals rijst of quinoa)
  • Peulvruchten  (zoals kikkererwten, linzen etc)
  • Zuivelproducten van geitenmelk of vervang door bijv. amandelmelk.
  • Vette vis
  • Noten (maar het liefst geen pinda’s)
  • Pitjes en zaden (lekker door de yoghurt)
  • Kiemplantjes (zoals alfalfa, of tuinkers)
  • Water, kruidenthee en verse groente- of fruitsappen.

Je kunt ook meer lezen over de basics van detoxen op de website: Detox-coach.

  • Makkelijk en overzichtelijk boek, met heldere beschrijving van hoe te detoxen.
  • De recepten en voorbeeldmenu’s geven veel inspiratie om deze detox te kunnen starten.
  • De ‘Glass of Fresh’ en ‘Glass of Strenght’ juices uit dit boek zijn persoonlijke favorieten geworden, en heb ik nu dus standaard in de vriezer liggen. (Dit is mijn ‘koffie’ in de morgen geworden.)
  • Daarnaast is het resultaat van 4 weken detoxen duidelijk voelbaar en zichtbaar bij mij.
  • Het voorbereiden van bepaalde recepten gaat wel wat tijd in zitten. Je zult dus echt een dagdeel per week moeten opofferen om boodschappen te doen, en batches juice te maken etc.
  • Daarnaast kun je een behoorlijke ‘klap’  krijgen van het detoxen. Mijn tweede week was een complete hel, maar de week daarna voelde ik mij top! Dus geef zeker niet op, maar zet door!

Verkoopinformatie:

(let op! Nieuwe druk en cover!)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Geen koffie.... Jee, ik denk niet dat ik Tom dan zover had gekregen om mee te doen...:) Mijn whole30 is niet zo heel erg anders als dit met uitzondering van vlees en koffie geloof ik. Ben pas op dag 11 dus nog even te gaan!

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago