IK BEN GESLAAGD! Na 4 weken detoxen kan ik eindelijk dit hoofdstuk afsluiten. Zelf beproefd en ervaren, moet ik  zeggen dat ik heel blij ben dat ik heb doorgezet, (zeker na de hel in de tweede week) en ik kan nu mijn detox succesvol afsluiten.

Deze maand is echt voorbij gevlogen! Maar het resultaat mag er zijn: ik voel me energieker en fitter als ooit tevoren! En mijn huid, handen en haren zijn duidelijk beter van conditie. Tevens ook géén opgeblazen gevoel meer in mijn buik. (Zouden die gluten in brood en pasta dan misschien toch iets raars met mijn buik doen?)

Daarnaast mis ik de koffie helemaal niet, sterker nog, ik heb het niet meer ‘nodig’. Ik wordt sóchtends gewoon goed wakker van mijn groente/fruit juices, en doordat ik mezelf minder belast heb met koolhydraatrijk voedsel, is mijn 4 uurs dip ook gewoon verdwenen.

En wat helemaal bizar is: ik heb gewoon bijna een maand geen vlees op, ja nu inmiddels een gehakt bal bij mijn schoonouders, maar dat mocht ook wel na 4 weken. Dit betekent dat ik in de toekomst gerust nu ook wat vaker vlees laat staan. Meatless Mondays here I come! 

Ik ben mij gewoon heel erg bewust geworden wat voedsel met een mens kan doen, en het heeft mij geholpen in te zien hoe een gezonde levenstijl ook bijdraagt aan jezelf gezond voelen, fit en energiek zijn, en gewoon weer happy in je vel zitten.

Hoewel ik nu weer langzaam ga opbouwen naar een normaal eetpatroon, was ik niet van plan weer helemaal terug te vallen in mijn oude patroon hoor. Maar meer een 80/20 principe aanhouden: 80% supergezond, en dan blijft er 20% over voor brood, pasta een beetje sinneren. Het leven moet wel leuk blijven…

Tot zover de detox weken, en mocht je misschien zelf overwegen om te beginnen met detoxen, dan hoor ik dat natuurlijk graag! Uiteraard mag je mij hier altijd vragen over stellen hoor. Laat dan gewoon een reactie achter onder een post, of maak gebruik van de contactpagina.

So, Live long (,happy, healthy) and prosper!

Groetjes, Betty

Bron foto: Etsy.com

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hmm, ik krijg er ook zin in, om me te de-doxen....klinkt echt de moeite waarde, heb ook van vriendinnen gehoord. Knap hoor.
    Kwam toevallig jouw site tegen, heel erg leuk, mooie foto's en zo te zien smakelijke recepten!! Zelf ben ik diëtiste van beroep en gek op koken, (bijna...) altijd geweest. Ik merk al 20 jaar wat gezond eten bij mensen doet, en zelf weet ik ook wat gewoon lekker eten enne...lekker bakken doet. Moet ook kunnen.

    Ik ga jouw site in ieder geval volgen.
    Groetjes en fijn weekend!

    Naomi (onlangs met een eigen blog begonnen, foodsandphotos.nl)

    • Hi Naomi,
      wat leuk om te horen! en heel veel succes met je blog, het ziet er erg lekker (en gezond) uit. Ik ben nu wel heel benieuwd naar die Tahin koekjes!! :-)

  • Vorige week besloot ik me in een opwelling aan te melden voor een week zonder suiker. Zelf heb ik daar maar bij bedacht om er een week zonder koffie van te maken.. Poeh vooral dat laatste is blijkbaar meer wennen dan ik dacht! Zonder suiker geeft eigenlijk niet zoveel problemen. Is het boek dat jij gebruikt hebt een aanrader?

    • Hi Hazel,

      ik heb heel veel aan het boek gehad, omdat ik een newbie op het gebied van Detoxen was. Het was voor mij wel goed om te lezen waarom je bepaalde voedingswaren beter kunt vermijden. En wat er allemaal gebeurd tijdens het 'afkicken'.
      Daarnaast heeft het boek mij ook een duwtje in de juiste richting gegeven met gezondere alternatieven zoeken voor mijn eten. Ik expirimenteer namelijk nog steeds met suikervrij, glutenvrij etc.
      Het boek, en de detoxweken, hebben mij dus letterlijk aan het denken gezet.

  • Hi,

    Ik probeer al tijden gezonder te eten en ik wil ook graag detoxen. Waar het aan lijkt te ontbreken is tijd en energie. Ik ga 7:00 uur van huis en ben 18:00 uur thuis iedere dag. Maar dit is voor iedereen hetzelfde lijkt mij. Hoe doe je dit?

    • Hi Ilse,

      ja ik zit met hetzelfde hoor. Maar met wat voorwerk kom je een heel eind! Doe in het weekend een flinke batch juices persen, voor de hele week. En kook gerust eens een dubbele portie, zodat je de tweede portie een dag (of twee) later kunt eten. En zorg er voor dat je altijd en voldoende goede snacks bij je hebt.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago