Gezondheid

Hoe ik iedere dag van de kleine dingen geniet

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat het gewoon allemaal even tegenzit. En ook al heb je niet altijd alles zelf in de hand, er is een hoop dat je toch nog voor jezelf kunt doen. Dus ik wil jullie wat meer vertellen over hoe ik iedere dag van de kleine dingen geniet.

Ik heb het druk, jij toch ook?

Ik heb het druk. Jij hebt het druk. Iedereen heeft het druk. We hollen van ons bed, naar de badkamer, naar de ontbijttafel, achter het stuur en rechtstreeks de files in. Om vervolgens 10 uur later compleet uitgeblust thuis te komen. Over je baas nog maar niet eens te spreken. Oh jee wat gaan we eten? Verhip ik moet nog boodschappen in huis halen. Kinderen eten en gewassen , verhaaltje voorlezen en naar bed brengen. Is er nu nog tijd om een aflevering op Netflix te kijken? Waar is die fles wijn gebleven? Zzzzz… En dan gaat de wekker alweer af.

Een adempauze nemen

Klinkt dit je bekend in de oren? STOP dan nu met waar je mee bezig bent en haal eerst eens even een minuut diep en lang adem. Het mooiste zou zijn als je elke dag een vast moment uitkiest om even jezelf af te sluiten van alles en iedereen en gewoonweg 5 minuten even goed gaat ademen. Mediteren is nog beter. Het maakt je hoofd leeg, zorgt voor nieuwe zuurstof in je lijf en brengt je stress levels omlaag. Of je dit nu direct na het opstaan doet, tijdens je lunchpauze of op de bank kruipt met een kopje koffie, thee of geniet van een innocent super smoothie boordevol goede vitamientjes:  het helpt echt. Zo ben je weer even lief voor jezelf, drink en slik je even bewust je zorgen door en kun je weer de hele wereld aan.

Mijn hoofd loopt soms compleet over. Het is ook niet makkelijk om een fulltimebaan of zelfstandig ondernemerschap te combineren met moeder zijn. Daarnaast wil je ook nog lekker gezond blijven en goed in je vel zitten en daar kan ik eerlijk gezegd altijd wel wat hulp bij gebruiken. Niet voor niets gun ik mezelf geregeld een (korte) detox. Maar kan ondertussen net zo goed genieten van een goed glas wijn om een mooi project of drukke werkweek af te sluiten. Ik eet dagelijks een regenboog aan kleurrijke groente en fruit voor de gezonde vitamientjes en voor de dagen dat ik veel onderweg ben of weinig tijd heb, neem ik bijvoorbeeld een innocent super smoothie to go.

Een gezonder ik

Voor mij is mentaal gelukkig zijn net zo belangrijk als fysiek goed in mijn vel zitten. Dus heb ik geen tijd om naar de sportschool te gaan? No worries: mijn kind weegt net zo zwaar als die kettlebel die ik in de sportschool rondslinger. Dus kind in de arm en squatten maar! Zij vind het geweldig! Deze mama voelt het ‘s avonds echt wel in de bilspieren. En in mijn hoofd denk ik dan alleen maar: goed zo bet, je heb vandaag weer gewerkt aan een gezonder ik. Morgen nog een dag. Misschien ga ik dan wel crunches doen met de peuter op schoot.

Doorbreek de dagelijkse sleur

We zitten een beetje vast in ons dagelijkse ding, doen alles op de automatische piloot, omdat het zo hoort? En dan ook nog eens boos op jezelf worden omdat het niet lukt. We tuinen er iedere keer in. Maar zullen we daar gewoon eens mee stoppen. Je partner heeft het waarschijnlijk al heel vaak tegen je gezegd, maar je hebt er nooit naar willen luisteren. Kijk eens goed om je heen naar wat er echt toe doet. Voor mij is dat mijn dochter. Dat die goed gegeten en geslapen heeft. En een big smile op haar gezicht heeft. Het werd mij de afgelopen vakantie heel duidelijk: zij is met weinig tevreden, namelijk een schep en een zandstrand. En een knuffel van papa of mama. Hier kunnen wij volwassenen nog wat van leren. Ik strek mijn tenen even lekker uit in het water en geniet van mijn Uplift innocent super smoothie. Alleen al dat dieprode kleurtje van mijn drankje doet iets met mijn gemoedstoestand. Het prikkelt mijn zintuigen en ik heb meteen een dagelijkse portie vitamientjes binnen gekregen. Life is good. En nu proberen dat gevoel zo lang mogelijk vast te houden.

Willen in plaats van moeten

Wat zou er gebeuren als je al dat moeten omzet in willen? Ik wil dit graag gaan doen of ik wil dit vandaag afkrijgen. Dan is het niet meteen het einde van de wereld als het niet lukt. En morgen is er ook nog een dag om te doen wat je wilde doen. Bewaar dat moeten maar voor dingen die echt daadwerkelijk van belang zijn, zoals iemand uit een brandend gebouw redden. Kom ik aan met mijn roze cape en smoothie in de hand, want druk druk druk 🙂

#Plukjedag

Dit is in ieder geval hoe ik iedere dag van de kleine dingen geniet. Hoe hou jij het hoofd koel en haal je zoveel mogelijk uit jouw dag? Deel het met ons in de comments hieronder. En gebruik op social media de hashtags #zonnigleven #plukjedag. Ik ben heel benieuwd naar jullie mooie dagelijkse momenten!

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met Innocent Smoothies . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago