Restaurants in Amsterdam

GÅRD Taste Scandinavian Restaurant in Amsterdam

Dit keer nemen we jullie mee naar een verborgen Scandinavische parel. GÅrd Taste Scandinavian is namelijk een geweldige hotspot in Amsterdam.

Op loopafstand van station Amsterdam Bijlmer

Je moet even goed opletten want GÅRD Taste Scandinavian ligt wat verscholen. Maar als je het eenmaal hebt gevonden, zie je hoe geweldig centraal het restaurant ligt. Direct naast het Courtyard hotel en op loopafstand van station Amsterdam Bijlmer. Dus wil je er lekker een lange avond van maken dan kun je met openbaar vervoer of je boekt een overnachting in het naast gelegen hotel. Ook een handige eettip voor de concert/voetbal fanaten onder ons want Ziggodome, Pathe, Arena en Afas live liggen binnen handbereik.

Ook de inrichting is Scandinavisch

Eenmaal binnen gekomen bij GÅRD Taste Scandinavian valt de enorme lichtpartij en de gezellige bar meteen op. Ondanks het minimalistische Scandinavische design inrichting, ademt het restaurant warmte en gastvrijheid uit. Met kleuraccenten als grijsblauwe wanden met bruine houttinten, leren zachte banken, kuipstoelen, ronde familietafels, aan de zijkant bij het raam kun je voor of na je diner lekker nestelen in de grote stoffen zetels met gezellige gashaarden. De veel voorkomende glaspuien in het restaurant zorgen voor diverse intieme hoekjes waar men plaats kan nemen aan 2,4,6 persoonstafeltjes. Je mag zelf een plekje uitzoeken en dat is best moeilijk want elk deel is wel uniek .Wij besluiten een overzichtelijk plekje te bemachtigen met geweldig uitzicht op de open keuken .

Ik besluit om nog even verder mijn ogen goed de kost te geven want persoonlijke sfeer in een restaurant is zo belangrijk, het geeft de plek identiteit en dat heeft Gard zeer zeker. Robin verteld ons dat er een interieur styliste in huis is die vele rommelmarkten afgaat om typische spullen te kopen en te maken hebben met alles in en rondom de keuken of van Scandinavische invloed zijn. Kijk goed om je heen, heb jij Pipi langkous al ontdekt (?) of zoals de Zweden haar noemen Pipi Langstrump!!


DIT EET & DRINK JE BIJGÅRD

Gastheer Robin Van de Weerd heeft ons ondertussen warm ontvangen en bied de kans om aan de bar plaats te nemen en te gaan genieten van een heerlijke Scandinavische gin-tonic bestaand uit een Herno met munt, bramen, frambozen en een East Imperian tonic.

Voorgerecht

Ik kies de Pan-Fried Scallops met een Gard biertje welke speciaal is gemaakt voor het restaurant, een prima keus voor mijn visgerecht dat bestaat uit coquilles met bloemkool, een puree van champignons , bosuien en gekarameliseerde boter. Een verrassend begin met een heerlijk pepertje en licht smokey flavour geweldige bite, let op niet voor de spicy haters onder ons. Je moet wel van een beetje gewaagd houden want dat is dit mooie kleurrijke gerecht wel!

Forest Medley is de keuze van mijn partner en bestaat uit diverse seizoensgroenten gegrilde mais, courgette, gekleurde wortelen doperwten puree en bietenmousse.

Hoofdgerecht

Vanaf ons tafeltje hebben we een perfect zicht over de open keuken waar netjes gewerkt wordt, het fijne is dat je prima kunt volgen hoe je gerecht wordt bereidt. En dat is veelbelovend moet ik je zeggen, niet veel later worden deze beauties van hoofdgerechten uitgeserveerd. Bestaand uit een Lamb Shank met aardappel puree, champignons en gezouten spinazie. Een mooi klassiek gerecht met moderne twist. Heerlijk mals en een romige puree, best moeilijk om nu te gaan delen met mijn partner 😉


Mocht je een visliefhebber zijn , kies dan voor de Pan Fried Cod heerlijk op de huid gebakken met chorizo worst .. ja je leest het goed dit geeft net even die spannende bite . Met gezouten spinazie en een lichte knoflooksaus, dit is toch net een schilderij?

Als side dish kregen we een risotto rijst met parmezaan en wilde champignons. Wij willen dit recept!!! Het andere side dish gerecht bestond uit geroosterde groenten, wortels, peultjes en ui. Bij deze fijne gerechten dronken we een Chardonnay /Chenin Blanc Klippiesrivier. Niet te zwaar, een frisse wijn, en perfect gekozen .

Dessert

Zo even een korte pauze …tijd voor het dessert, in onze vrije tijd nemen we eigenlijk nooit iets toe, maar tijdens een blog is het natuurlijk een must en genieten mijn partner en ik volop van de chocolade fondant met vanille ice cream, portsaus, rood fruit (rode bessen, aardbeien, frambozen ), bramen en munt.

Het andere nagerecht wat ook dit keer weer liefdevol geshared is : een gewaagde afsluiter. De Norwegian Waffle bestaat uit bacon crumble, vanille ice cream, maple syrup ( esdoorn siroop). Wat een fijne afwisseling……. lekker salty sweet. Sla deze dan ook zeker niet over als je voor een nagerecht besluit te gaan.

En of de avond niet genoeg geslaagd was, een heerlijk espresso en koffie met Licor 43 toe . Deze besluiten we echter wel op een andere chill plek te nuttigen , want de vintage lounge hoek bij binnen komst ziet er wel uitnodigend uit na een poosje aan tafel te hebben gezeten. We genieten nog even na en nemen de sfeer nog even in ons op, want inmiddels is het restaurant goed bezet met vele gezinnen, stelletjes, vrienden groepjes en internationale gasten. Ja … je kunt hier gerust de gehele avond vertoeven tot in de late uurtjes, maar voor ons is het tijd om op te stappen. We bedanken Robin en de barman Ludo voor hun tijd en de geweldige ervaring. Wij komen zeker een keer terug!

En… zoals Pipi het zal zeggen… adjö!!!

Groet, Vincent


+++++
Centraal gelegen bij station Amsterdam Bijlmer.
Heerlijke sfeer.
Persoonlijke (meertalige) bediening.
Open keuken.
Diverse plekken met ieder een eigen identiteit.
Geschikt voor zowel zakelijk als een prive diner.
Ruime parkeergelegenheid.
Easy going.
Mooie lounge hoek.
Verrassende Scandinavische keuken!
Bonus: blijf na afloop overnachten in het naastgelegen Courtyard Hotel

– – – – –
Je rijdt er zo voorbij en dat is zonde!
Harde lage stoelen, dit kan beter.


Cijfers:    Prijs: €€  Eten: 8.5       Service: 8.0      Decor: 8.0     Totaal:  8.2


GÅRD Taste Scandinavian Amsterdam
Hoogoorddreef 1
1101 BA Amsterdam
T: 020-241 5002
https://gardnordickitchen.com


Voor deze review was ik uitgenodigd door Gard, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.


Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

View Comments

  • Goed revieuw. To the point, mooie foto's. Geven een duidelijke impressie in wat dit restaurant te bieden heeft. Interessant.

    • Dank je wel Jose! Daar doen we het voor, want dan hebben jullie er ook echt wat aan :-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago