Tegenover het station van Den Bosch vind je het CoffeeLab. Een leuke groene hotspot voor een lekker ontbijtje (vega) lunch of een middagje flexwerken. En dit is waarom je er absoluut een keertje naar binnen moet stappen.

CoffeeLab tegenover het station

Onlangs werd ik door Jadis van The Lemon Kitchen.nl uitgenodigd om eens te komen proeven bij CoffeeLab tegenover het station in Den Bosch. Waar ik een leuk klein koffietentje verwachtte, stond mij een verrassing te wachten in de vorm van een Urban Jungle en vegetarische walhalla. CoffeeLab is namelijk zoveel meer dan alleen een goed kopje koffie, want je kunt hier geweldig goed ontbijten, lunchen, snacken, flexwerken en ja, zeker genieten van een goed kopje koffie.  Medeoprichter van CoffeeLab Jeroen Veldkamp werd namelijk in 2003 en 2004 Nederlands barista kampioen.

Urban Jungle

Het interieur bestaat veel uit groen (en daar hou ik van). De urban jungle met veel planten, schept een rustige sfeer en je zit er gauw op je gemak. Daarnaast bestaat de menukaart ook veelal uit vegetarische of zelfs vegan gerechten. Ik vind het erg mooi als horeco zich ook vooral op vega toespitst. 80/20 vlees of vis is een mooie verhouding.

Bij CoffeeLab is bijna alles homemade

De patisserie wordt door CoffeeLab zelf gedaan: van cake & taart tot en met de Bananenbrood. Maar ook de brownies en een vegan cheesecake zijn zeer populair. Ze combineren natuurlijk fijn met heerlijke koffie, die je overigens ook voor thuis kunt bestellen.

Foto’s door The Lemon Kitchen

CoffeeLab Den Bosch is in ieder geval een mooi centraal plekje om af te spreken voor een koffie en lekkers, of om lekker te gaan lunchen met vriendinnen of collega’s. Maar het is ook een heerlijk plek met veel licht en ideale flexplekken voor een middagje keihard werken. Er is tevens ook een CoffeeLab tegenover het station in Eindhoven.


Dit eet & drink je bij CoffeeLab Den Bosch

Foto door The Lemon Kitchen

Een verrassend lekkere Matcha Cocktail om de namiddag mee in te luiden! (Geen alcohol overigens). Of bestel bijvoorbeeld een fijne haver-cappuccino.

Gebakken polenta (yummmm) met rauwkost en erwtendip. Heerlijke gezonde snacks die eigenlijk elk moment van de dag wel kunnen.

Ga op de Aziatische tour met deze Poke Bowl met garnalen, edamame, wortel en rijst. Dit gerecht is ontwikkeld in samenwerking met restaurant Noble uit Den Bosch.

Foto door: The Lemon Kitchen

Nog zo’n heerlijke samenwerking is ontstaan met Jadis van The Lemon Kitchen (die overigens ook uit Den Bosch komt): een vegetarische salade met oa. avocado, paprika, erwtjes, biologische citroen, frisse yoghurtdressing en gerookte paprika croutons. Erg lekker op smaak!

En tot slot was deze groenteburger echt to die for! Met een heerlijke saus, en cress is het mij maar weer duidelijk geworden: Vegetarisch eten kan zo lekker zijn!


Cijfers:    Prijs: €   Eten: 8.0      Service: 8.0      Decor: 7.0     Totaal:  8.6


CoffeeLab
Stationsweg 35, 5211 TV, 's Hertogenbosch
Stationsplein 17, 5611 AC, Eindhoven
The Netherlands
https://coffeelab.nl
(doordeweeks geopend vanaf 07:00 uur)

Foto door: The Lemon Kitchen

Voor deze review was ik uitgenodigd door CoffeeLab & The Lemon Kitchen, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago