Aandacht voor Eten in Utrecht

Ik hou van Utrecht, en ik ben ook redelijk vaak in de binnenstad te vinden. Maar omdat ook ik steeds meer mijn grenzen aan het verleggen ben, ga ik dus ook wat vaker uit eten buiten het centrumgebied.

De Biltstraat

Zo kwam ik er achter dat de Biltstraat het afgelopen jaar weer is getransformeerd tot een leuke en hippe straat, met allemaal deli’s, koffiehuizen, lunchrooms, en een paar goede restaurants. Deze straat wordt werkelijk waar steeds leuker! Gezien de afstand van onze binnenstad, loop je hier niet even snel naartoe voor je lunch of het diner, maar buurtbewoners en Utrechtenaren in het bezit van een fiets, kunnen hier hun hart ophalen. Zo zijn wij tijdens de restaurantweek in augustus wezen proeven bij het restaurant:  Aandacht voor Eten. En het eten is zo goed bevallen dat wij het afgelopen weekend hier weer zijn wezen lunchen.  En ja, wederom, heel goed bevallen!

Op vakantie in Italië

‘Aandacht voor Eten’ kenmerkt zich door de Italiaanse kaart, en een heerlijke Mediterrane sfeer. Ingericht met heel veel hout, olijfkleur, terracotta, en bordjes met bloemetjes en gouden randjes. Op de achtergrond hoor je heerlijke rustige muziek (bijvoorbeeld uit de jaren 50 of Tiziano Ferro), en al met al waan je je hier een klein beetje op vakantie.

De bordjes worden beeldschoon opgemaakt, en de smaken zijn heel goed in balans. Het voelt een beetje alsof ik thuis bij di Mamma kom eten, want het is gewoon heerlijk genieten. En doordat je de pasta’s en risotto’s in twee verschillende formaten kunt bestellen, kun je zelf eenvoudig een meer-gangen diner samenstellen van heel veel verschillende gerechtjes.

Kijk mee naar wat voor lekkers wij hier gesmuld hebben:

Tomatensoep met Parmezaanse kaas-schuim  en een carpaccio van gele bieten gemarineerd in balsamico azijn (aanrader!)

Roodbaars op een bedje van pastinaakcrème, met groenten van de grill en stukjes polenta.

Risotto alla Milanese (met saffraan, vandaar die mooie gele kleur) met doperwtjes.

Limoentaartje met stukjes ananas en een frambozen coulis.

En tot slot: Gorgonzola met notenbrood, stroop en een gebakken vijg.

Stuk voor stuk allemaal heerlijke gerechten en goed op smaak! Wij hebben er zeker van gesmuld, dus mocht je in de buurt zijn, kom hier zeker even proeven. Er zijn al (kleine) gerechtjes vanaf 4 euro.

  Heerlijke Italiaanse gerechten, de borden zijn heel mooi opgemaakt, en de smaken zijn verrukkelijk en goed op elkaar afgestemd. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Naast het restaurant verzorgen zij ook catering, en een paar deuren verder is er ook een Aandacht voor Eten deli/lunchroom, waar je heerlijke Italiaanse broodjes,salades of pasta’s kunt eten of meenemen. (Tevens ook af te huren als ‘private dining’ gelegenheid.)

 

De bediening is helaas niet altijd even opmerkzaam. Zo kan het soms even duren voor je drinken kunt bestellen of voor dit geleverd wordt. Dit kost dan ook punten aftrek in de beoordeling. Maar gelukkig is er genoeg aandacht voor het eten, en dat maakt heel veel goed.

Cijfer:  

Aandacht voor Eten
Biltstraat 29
Utrecht
T:030-230 4727
www.aandachtvooreten.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

1 dag ago

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

2 dagen ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

3 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

4 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

5 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago