Kookboeken

5x Winter BBQ Kookboeken

De feestdagen komen er weer aan en kookboeken zijn altijd een goed idee voor op het verlanglijstje! Barbecue boeken zijn er inmiddels in overvloed! Maar speciaal voor de wintermaanden zet ik 5x winter BBQ kookboeken voor jullie op een rijtje.

Kookboeken voor op je feestdagen verlanglijstje

Laten we hopen op een strenge winter met lekker veel sneeuw, want barbecueën in winterse kou is heerlijk! Met een koude neus in de wind, je schoenen in een pak sneeuw, handen in je zakken en blik op het vuur. Dat zijn de beste middagen of avonden om door te brengen in je eigen wintertuin. Okee het ijsvrij maken van je barbecueplek rekenen we maar even tot voorpret 🙂 Speciaal voor de liefhebbers zet ik dan ook 5x winter BBQ kookboeken op een rijtje. Van in de winter

Niet elke barbecue is geschikt voor een winter barbecue in verband met het hoge temperatuur verschil. Check dit dus altijd even op de website van de fabrikant. Met een porseleinen kamado of ‘Egg’ barbecue zit je eigenlijk altijd wel goed, ook in de winter.

metal basket with a glowing wood. Camp fire at a cold winter day in forest

5x Winter BBQ kookboeken tips


1. Het Winter Barbecue Boek (Charlotte Fielmich)

Charlotte Fielmich is ook wel bekend als Madame Charlotte. Deze dame heeft een eigen blog, ontwikkelt oa. recepten, foodconcepten en produceert tijdelijke restaurants en meer. Volgens haar zijn de herfst en winter de seizoenen om lekker te gaan barbecuen. Met zijn allen in de kou rond een lekker warm vuurtje is namelijk nog leuker dan gewoon barbecueën. Ze kreeg zelfs de Gourmand Cookbook Award voor het beste BBQ boek ter wereld. Bestel hier ‘Het Winter BBQ boek’ van Madame Charlotte voor slechts € 9,95.


2. Smokey Goodness Winter BBQ (Jord Althuizen)

Jord Althuizen is eigenaar van BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Hij schreef meerdere succesvolle ‘Smokey Goodness’ boeken en deze Winter BBQ is zijn meest recente uitgave. Met echt winterse recepten zoals home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavorieten zoals raclette! Maar ook een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu. Bestel hier het ‘Smokey Goodness Winter BBQ’ kookboek voor € 29,99.


3. Winter BBQ (Guido Schmelich)

Een ontzettend mooi stevig barbecueboek met 70 barbecue recepten inclusief bieradvies. Het boek bestaat grotendeels uit vleesrecepten, maar er staan ook mooie visrecepten, vegetarische en zoete recepten in. Of ju nu gaat voor bier & worst met uien van de barbecue, runderribbetjes in donker bier of of een lekker rokerige maispuree… Met dit boek sta je deze winter nog uren lang achter je barbecue met een biertje in je hand! Bestel hier het ‘Winter BBQ’ kookboek voor € 16,99.


4. Weber’s Winter Grilling

Als je thuis een Weber barbecue en wat Weber kookboeken hebt staan, dan is Jamie Purviance je wellicht al bekend. Hij schreef namelijk heel veel Weber kookboeken! Dit Wintergrilling barbecue receptenboek is er zeker eentje voor je Weber verzameling! Hij neemt je mee langs toppers van winterrecepten, die je als voorgerecht, hoofdgerecht of zelfs als toetje kunt serveren op koude winterse dagen! Bestel hier het ‘Weber’s Winter Grilling’ de beste barbecuerecepten voor € 19,95.


5. Barbecue & Bier (Guido Schmelich)

Wederom een barbecueboek van Guido Schmelich, maar eentje die ook uitermate geschikt is voor het winterseizoen. Met maar liefst 70 barbecue recepten inclusief bieradvies. Het boek bestaat grotendeels uit vleesrecepten, maar er staan ook mooie visrecepten, vegetarische en zoete recepten in. Of ju nu gaat voor bier & worst met uien van de barbecue, runderribbetjes in donker bier of of een lekker rokerige maispuree… Met dit boek sta je deze winter nog uren lang achter je barbecue met een biertje in de hand! Bestel hier het ‘Barbecue & Bier’ kookboek voor € 16,95.


Disclaimer: Mocht je een van deze boeken willen bestellen via de klikbare links in dit artikel, dan ontvangen wij daar een kleine commissie over vanuit bol.com. Bij deze alvast hartelijk dank, want zo kunnen wij deze site operationeel blijven houden.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago