Afgelopen maand had ik het genoegen om mij, voor een avondje, in de 17e eeuw te wanen. Speciaal voor mijn verjaardag bracht ik namelijk een bezoek aan Hotel Restaurant Posthoorn in Monnickendam.

Restaurant Posthoorn is in het trotse bezit van een Michelin-ster en in het gelijknamige hotel is overnachten een bijzondere ervaring. De tijd is hier namelijk letterlijk stil blijven staan. Lees hier de review + profiteer tijdelijk van korting op een diner (+ overnachting)!

Suitehotel Posthoorn

Het Suitehotel Posthoorn bevinden zich in een gerestaureerd pand uit 1697.  Men heeft de klassieke inrichting weten te behouden, maar wel met het comfort en luxe van nu.  Mede door de modern/klassieke inrichting, nostalgische ambiance en kleurgebruik in het hotel, stap je letterlijk even terug in de tijd naar het tijdperk van Napoleon Bonaparte. En dit begint al zodra je de voordeur binnenkomt.

En in de luxe suites is die tijd ook letterlijk stil blijven staan. De bedden liggen heerlijk en comfortabel en ‘baden’in luxe behoort hier ook tot de opties. Het is een plek om letterlijk tot rust te komen en je kunt er dus ook nog eens heel goed eten! Niet alleen voor een Michelin-ster diner, maar ook tijdens het ontbijt kom je hier niets te kort. Terwijl je rustig ontwaakt in de brede, ruime stoelen van het restaurant, worden er wafels voor je gebakken, eventueel een eitje naar wens klaargemaakt en geniet je van je mini croissant en een kop koffie.

Restaurant Posthoorn

Afgelopen zomer maakte ik tijdens de Gin-Tonic workshop in Amsterdam al kennis met Chef Kok Jeroen Bavelaar en Maître – Sommelier Edwin van Egmond. Deze heren zijn continue bezig om klassieke gerechten in een nieuw jasje te steken. Hun samenspel van wijn-spijs combinaties en het onwikkelen van nieuwe bereidingstechnieken is niet ongemerkt gebleven. Want Restaurant Posthoorn is sinds 2008 al in het trotse bezit van een Michelin-ster.

Samen met Patron Marc Boeljon en de rest van het team, wordt hier gewerkt aan de gulden driehoek:  Fantastisch eten, luxe overnachten en een voortreffelijke nostalgische ambiance. Het leven is er heerlijk, de tijd staat even stil en ik wil eigenlijk niet meer weg.

En dit kun je verwachten bij Restaurant Posthoorn:

Aperitief :

We starten de avond met een heerlijke hartige Gin-Tonic met tomaat en tijm. Daarbij worden er 3 amuse hapjes geserveerd:  een couscous met boerenyoghurt, een mini pizza en een tartaartje van aubergine (in een potje).

Amuse:

Een heel prettig warm hapje bestaande uit schuim van aardappel, gerookte haring, zuurkool, en roggebrood van quinoa. Dit is oer-hollands eten in een verrassend nieuw jasje!

1e gang:

Een kleurrijke verzameling van tonijn, stokvis, een cilinder met zoetzure groente, komkommer, kool bietjes, yoghurt, creme van avocado, tomaten en een dressing van gezouten citroen.

2e gang:

Een zilt herfstgerecht van zalm & pulpo (octopus). Geserveerd met o.a. pompoen, zandwortel (een vergeten groente), koudgerookte yoghurt en een saus van paddestoelen.

3e gang:

Uiteraard hoort bij het najaar ook een wildgerecht! Dat werdt hertenrugfilet met o.a  krokante spek, quiche van aardappel en een zuurkool rolletje.

Dessert Amuse:

Een minituintje met een ijslolly van bramen en vlierbloesem. Deze neutraliseert als het ware de smaken voor de dessert gang.

4e gang:

Een parade van fruit: Perzik Panna Cotta, ijs van ananas, frambozen en peren, salted caramel, crème Swiss en een brok zoetzure luchtige witte chocolade met yoghurt (Mag ik daar een hele bakplaat van svp?) En ontzettend lief: een felicitatie in chocolade letters!

 

  • Het restaurant heeft een Michelin-ster notering.
  • Een rustige inrichting in een nostalgisch hotel. Je doet hier echt even een stapje terug in de tijd en vergeet ook meteen even alle tijd. En die bedden liggen hemels!
  • Goede wijnen om het eten te begeleiden, maar helemaal een plus zijn de gin-tonics naar eigen (sterrenwaardig) recept. Die ook heel goed te pairen zijn met het eten!
  • Personeel is goed op de hoogte van alle ingrediënten, wijnen, ettiquette en is uitermate vriendelijk en behulpzaam.
  • Gratis parkeren in de straat! Handig als je van ver komt.
  • Het hotel heeft 5 suites, zodat je er ook kunt blijven overnachten na het diner (en na alle wijn). Deze zijn allen op nostalgische wijze ingericht. Let op, er is geen lift!
  • Je zit dichtbij Amsterdam, Volendam, maar ook Monnickendam zelf is heel pittoreske! Dus maak er meteen een dagje uit van.

 

  • Het restaurant ligt vrij afgelegen, en Monnickendam is niet zo heel groot. Het beste is om met de auto te komen, of boek een overnaching in het hotel zelf.
  • Ondanks dat ik mijn voedselallergieen had doorgegeven, lag er toch een schaaldier op mijn bord. Tijdens de uitleg kwam men hier achter, er ging direct een cloche over het bord van mijn tafelgenoot en er werdt met spoed een nieuw gerecht voor mij gemaakt. Kan gebeuren hoor, maar hoe dit opgelost werd was echt top!
  • Momenteel wordt er nog geklust in het hotel, het is niet heel storend, maar meer dat je het weet.
  • De prijs maakt dat een avondje uit eten bij restaurant Posthoorn niet voor iedereen is weggelegd. Maar gelukkig komt dit restaurant ook wel eens voorbij op Groupon!

 

===>  Nu Groupon Actie:  6 Gangen diner  (2p) € 99,-  / incl. overnachting vanaf € 199.99 <===

 

Review:    Prijs: € €     Eten: 8.5    Service: 9     Decor: 8.5    Totaal:  8.7

Restaurant Posthoorn  *
Noordeinde 43
1141 AG, Monnickendam
Telefoon: 0229  – 654 598
www.posthoorn.eu
Michelin-ster notering:  1



Voor deze review was ik uitgenodigd door Groupon, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

1 dag ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

2 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

3 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

4 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago