Kookboeken

De Snelle Superfood Chef – Jesse van der Velde & Annemieke de Kroon + WINACTIE

DEZE WINACTIE IS REEDS AFGELOPEN – Deze super-foodie is blij.. heel blij!  In mijn handen heb ik het nieuwe boek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon:  De Snelle Superfood Chef ! Lees gauw verder voor de review en lees hoe jij kans maakt op een exemplaar van dit boek met superfoodrecepten.

Wie zijn Jesse en Annemieke?

Jesse van der Velde is lang, grappig, gespierd en verjongingscoach van beroep. Deze voormalige personal trainer is inmiddels een superfoodspecialist en weet als geen ander te vertellen hoe je maximale gezondheid uit je eigen lijf kunt behalen. Geen wonder dat alle vrouwen aan zijn lippen hangen als hij het heeft over superfoods en afvallen.

Annemieke de Kroon is klein, goedlachs en weet uit eigen ervaring wat gezond(er) eten voor een lichaam kan betekenen. Inmiddels weet ze alles over een goede hormoonhuishouding en hoe deze weer in balans te brengen. Tevens is ze is een superfood kok en behalve het bedenken van heerlijke recepten, verzorgt ze ook workshops en superfood diners bij mensen thuis.

Jesse en Annemieke schreven al eerder het boek: Superfood Recepten, dat een bestseller werdEn met de komst van hun tweede boek: De Snelle Superfood Chef laten zij zien dat (h)eerlijk en gezond eten eigenlijk heel supersnel en gemakkelijk is.

Foodbloggerslunch in de Gummmbar

Dus op een druilerige zondagmiddag, reisde ik af naar de hippe Gummmbar in Amsterdam, voor een superfood lunch en kennismaking met Jesse en Annemieke. De lunch bestond natuurlijk uit gerechten uit het nieuwe boek De Snelle Superfood Chef . Zo genoten wij onder andere van: Guacamole met hennepzaap en homemake crackers met zongedroogde tomaat en Kombucha drankjes (=gefermenteerde thee). Een verrassing was het recept  ‘ The Biet Goes On‘  – een heerlijk romige lauwwarme bietensoep met avocado en hennepzaad. Groente-spaghetti van o.a. courgette, wortel, bietjes en alfalfa, geserveerd met falafel.  En de superfood presentaties van Jesse werden afgesloten met een Carobemousse – een hemels toetje met chocolade mousse en een notencrumble. Wij hebben schandalig goed en gezond gegeten, al zeg ik het zelf…

Over de Snelle Superfood Chef

Elk pondje gaat door het mondje en in onze buik wordt de basis gelegd voor een gezond lichaam en afweersysteem. Het is dan ook belangrijk om de darmen goed in balans te houden. Een gebalanceerd voedingspatroon van eiwitten, vetten, groente, fruit en een aanvulling van superfoods kunnen je hierbij helpen. In de Snelle Superfood Chef neemt Jesse je mee langs diverse soorten superfoods, vitamines en mineralen die onze gezondheid beinvloeden. Hij legt daarbij ook uit waarom bepaalde tekorten een tol eisen op ons lichaam. Ontzettend leerzaam en iedereen kan hier hetgeen uitpikken dat van toepassing is op je eigen persoonlijke situatie.

In de tweede helft van het boek presenteert Annemieke maar liefst 80 superfood recepten zonder gluten, suiker of lactose. En het mooiste is nog: je kunt bijna alle recepten gewoon in de blender klaar maken. Geen poespas, maar slechts 1 apparaat om supersnel te gaan genieten en werken aan een gezond(er) lichaam.

Verkoopinformatie:

  • Titel: De Snelle Superfood Chef
  • – Auteur: Jesse van der Velde & Annemieke de Kroon
  • – Uitgever: Spectrum
  • – ISBN: 978 90 003 4331 7
  • – Prijs:  € 22.50
  •    o.a. te koop bij Bol.com

Tip:  Check ook het reeds eerder verschenen:

  • –  Titel: Superfood Recepten
  • – Auteur: Jesse van der Velde & Annemieke de Kroon
  • – Uitgever: Spectrum
  • – ISBN: 978 90 003 2997 7
  • – Prijs:  € 22.50
  •    o.a. te koop bij Bol.com

WINACTIE: De Snelle Superfood Chef !!

Ben jij nu ontzettend benieuwd geworden naar dit boek en kun je niet wachten om zelf de Snelle Superfood Chef uit te gaan hangen?  Doe dan mee met deze winactie. Ik mag maar liefst 2 exemplaren verloten onder jullie! Zo doe je mee:

Laat in een reactie, onder aan deze pagina, weten dat jij mee wilt doen!  Ik zou het ook leuk vinden om te weten wat jouw favoriete superfood is en waarom?  

Vergeet ook niet om een geldig email adres in te vullen, anders kan ik geen contact met je opnemen.

En als je deze post deelt via Twitter, Instagram of Facebook, dan vind ik dat erg lief!!

Deze winactie loopt tot en met maandag 2 februari 2015!  De twee winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Groetjes, Betty

**** deze winactie is reeds afgelopen ****

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat leuk! Door lichamelijke klachten ben ik sinds kort op zoek wat voeding hier in misschien voor mij kan betekenen... Dus ja dit boek zou geweldig van pas kunnen komen!

  • Ik zou het geweldig vinden om dit boek te winnen, omdat ik de laatste tijd me steeds meer met koken verdiep in eerlijke, pure gerechten zonder de welbekende 'pakjes'!!! Zoals bv. zelf pastasaus maken. Ik heb letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken!!! En laat me graag inspireren door jouw recepten!

  • Geweldig fijn boek, vol tips, uileg en heerlijke recepten.
    De spaghetti saladen, heerlijk, evenals de feestsalade en dan een limoentaart smoothie na.

    Ik zeg: .......wie komt er gezellig/lekker eten?

    Groet,
    Brenda

  • Dit boek lijkt me super leuk, ik kan niet wachten om hier recepten uit te proberen. Vooral nu ik zwanger ben en mijn hormonen veel invloed hebben, merk ik hoe belangrijk eten is!

  • Wat een leuke actie. Wij zijn als gezin begonnen met een nieuwe gezondere levensstijl en alle tips en ideeën kunnen wij goed gebruiken!

  • Wauw, dat lijkt mij geweldig, ben mijn hele leven aan het omgooien. Gestopt met roken sinds 2 maanden, 2 a 3 keer per week aan het sporten, gezonder aan het eten. Dit boek kan mij daar echt bij helpen om na een drukke werkdag de inspiratie te hebben om lekker te koken!

    • Hi Myrte,

      zo te lezen ben jij al heel goed op weg. Knap van je dat je gestopt bent met roken, en houd vol!
      Groeten, Betty

  • Mijn favo is Chia zaad, zo lekker veelzijdig, je kan er van alles mee doen :D Ik zou deze graag winnen om te kijken wat ik allemaal nog meer met superfood kan doen!!

  • Ik ben al een jaar gezonder aan eten. Koken is alleen niet mijn sterkste kant en ik zoek echt recepten.

  • Graag doe ik mee aan de winactie, ben erg benieuwd naar het boek. Wil nog bewuster met voeding aan de slag, kan dit goed gebruiken als steuntje in de rug en als inspiratiebron voor mijn (beginnend) blog. Mijn favoriete superfood is... Boerenkool! Omdat het een veelzijdige groente is die je kunt gebruiken in smoothies, salades, stampotten maar ook bv kunt wokken en natuurlijk vanwege alle voedingstoffen. Ik kijk uit naar de uitslag! Groeten Emy

    • Superleuk dat een traditionele groente jouw superfood is. Bedankt voor het delen!
      Groetjes, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago