Travel

Reisblog Boedapest: Pest

Vandaag hebben we een bezoek aan Pest gebracht. Grote hotelketens verzamelen zich langs te promenade en daarachter vind je grote shopping straten. Wij namen deze morgen eerst de gratis shuttlebus van het Aquaworld naar Hösök tere (Heroes Square) en bezochten ook het park hierachter.

St. Stephen Basilisk

Daarna hebben wij Metrolijn 1 genomen naar halte Bajcsy-Zsilinszky út, en brengen een bezoek aan de St. Stephen Basilisk.

Hierna wandelen we door naar Vörösmarty tér, een groot plein waar het shopping district begint. We stoppen eerst voor koffie en gebak bij Café de Paris.

Dit supermoderne tentje (met terras) wordt drukbezocht door iedereen die een goed kopje Lavazza koffie wil en een puntje taart. De prijzen liggen hier wel weer wat hoger. Maar omdat zij een Bailey’s Cappuchino serveren, móeten we deze komen proeven uiteraard. Wij nemen er ieder een puntje taart bij:  Yogurt-Aarbei en Abrikozen met lijnzaad bodem. En totaal rekenen we dan 6.200 Ft (€ 20.70 ) af.

De grote winkelstraat: Váci Utca

Hierna wordt het tijd om de Váci Utca te bezoeken: dit is de grote winkelstraat van Boedapest, met winkels als M.A.C., Douglas, Estee Lauder, C&A, Claire’s, Six, Marks&Spencer en nog véél meer. We flaneren door deze straat en gaan op de kruising naar links, naar  Kossuth Lajos Utca, hier vind je op nummer 14-16 namelijk de bekendste patissier van Boedapest: Auguszt cukrászda.

In dit koffiehuis serveren men ook versgeperste jus d’orange en naast taarten en cakes ook lokale specialiteiten: hartige bladerdeeg hapjes en pasteitjes. Mijn hapjes bestaan uit rolletjes bladerdeeg met: Ham/kaas, spinazie en gehakt/champignons, vulling. En samen met de koffie en appeltaart rekenen wij slechts Ft 2.000 (€ 6.70 ) af.

Synagoge

We vervolgen de straat naar Dohány Utca, om even de grootste synagoge van Europa te bewonderen:

De Markthallen van Boedapest

Hierna wandelen we langs het Hongaars Museum en over de Vámház Körut naar de grote markthallen ‘Nagycsarnok’ naast de rivier. Hier komt heel Boedapest natuurlijk zijn verse groenten, vlees, gevogelte halen, maar ook tafelkleden, tassen etc.

Een ware lust voor het oog om hier even rond te kijken. Boven zijn ook verschillende kleine eetkramen te vinden, en hoewel wij het niet geproefd hebben, rook het hier zalig  en  zag ik  menige locals letterlijk smullen!

Hamburger restaurant

Wij zetten echter de reis voort naar een respectabel hamburger restaurant, omdat ik Dylan ook een ‘mannen-maaltijd’ beloofd heb, na alle koffie en gebakjes die hij verplicht moest proeven.  Hiervoor pakken wij aan de kade Tramlijn 2 naar Vörösmarty tér en lopen wij naar Andrássy út: Dit is de luxe shoppingstraat van Boedapest, met winkels van Gucci, Guess, Louis Vuitton en anderen.  Wij stoppen dan ook bij het hippe: Ring Café & Burger Bar (Andrássy út 38), 

waar de beste hamburgers van de stad geserveerd worden. Zet alstublieft het idee van Fastfood uit je hoofd, want hier maakt een heuse chefkok de broodjes klaar: Een heerlijk Ciabatta broodje met  luxe hamburgers op een bedje van rucola en tomaat. Geserveerd met huisgemaakte frieten en ketchup! Wij bestellen een Full Extra Burger (Cheddar, bacon en gekarameliseerde uien), en een Black & Blue burger (Blauwe kaas in de burger en zwarte peper korst) Samen met een Hongaars biertje en huisgemaakte Ice Tea van Bosvruchten en citroen, rekenen wij slechts 6200 Ft (€21.- ) af.

Wij bedanken het uitermate vriendelijke personeel voor de heerlijkste hamburgers die wij ooit geproefd hebben, en pakken weer Metrolijn 1 naar ons beginpunt Hösök tere (Heroes Square).

Dit was ons dagje in Pest: wij hebben veel gelopen, veel geshopt, maar tussendoor ook lekker gegeten en bijgekomen. Boedapest is zeker een bezoek waard, want deze stad biedt de perfecte mix tussen oud en historisch met nieuw en commercieel. Vergeet alleen je wandelschoenen niet!

Groetjes,

Betty

==> Lees hier de blogpost over ons bezoek aan Boeda.

==> Lees hier de travelpost over ons verblijf in Boedapest Ramada Resort & Aquaworld.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago