Zijn jullie ooit wel eens wezen eten op de Euromast in Rotterdam? Of Uberhaubt wel eens de Euromast op geweest? Met een beetje schaamrood moet ik bekennen dat voor mij pas vorige maand de eerste keer was.
Er moet namelijk een eerste keer voor alles zijn, dus genoot ik afgelopen maand van een diner op 100 meter hoogte. In de brasserie van de Euromast, met uitzicht over de havenstad en de ondergaande zon!
Gek genoeg zijn de toeristen vaker op de Euromast geweest, als ik , trouwe inwoonster van Nederland. Als kind zijnde kon ik de 185 meter hoge toren alleen nog maar in het klein bewonderen in Madurodam 🙁 Maar als dit voor de toeristen een niet-te-missen-hotspot is, dan moet ik er toch zeker ook een keer geweest zijn! De Euromast behoort namelijk tot de 37 mooiste en hoogste toren van de wereld zoals: het Empire State Building in New York, de Eiffeltoren in Parijs, de Berliner Fernsehturm op Alexanderplatz – Berlijn en de Burj Khalifa in Dubai.
Afgelopen oktober werd ik dan ook uitgenodigd om te komen dineren in de Brasserie van de Euromast. En die vind je, ongeveer halverwege, op 100 meter hoogte. De nieuwe herfstkaart werd namelijk geïntroduceerd en dan geniet je van uniek uitzicht tijdens het eten op de Euromast. De tafels zijn er netjes gedekt, de wijnen heerlijk en de chef maakt 3, 4, of 5 gangen met seizoensgerechten voor je klaar. Na afloop van het diner ga je natuurlijk ook nog even uitwaaien op het platform met prachtig uitzicht over de maasstad. Of trek de stoute schoenen aan en neem de Euroscoop helemaal naar de top van de mast.
Elk seizoen kun je hier nieuwe gerechten op de kaart verwachten, en uiteraard een bijpassend wijnarrangement erbij bestellen.
En in deze saltimbocca van zeewolf en spek trof je natuurlijk ook de salie aan. Geserveerd met cantarellen, schorseneren, krokante polenta en rode wijn jus. Hier werd een gecombineerde wijn van Chardonnay en Chenin Blanc bij geserveerd.
Cijfers: Prijs: € Eten: 7.0 Service: 7.0 Decor: 8.0 Totaal: 7.3
Voor deze review was ik uitgenodigd door Euromast Rotterdam, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Euromast geweest, als ik = dan ik