Kookboeken

De Smaak van Italië magazine

Italië…  Wie is er niet fan van dit land? Prachtige landschappen, bijzondere steden en het Romeinse Rijk is een stuk geschiedenis dat niemand ontgaan is. Smalle straatjes vol hangend wasgoed, mooie dames op een Vespa scooter, oude mannetjes die druk met elkaar staan te praten, armen zwaaiend en stemverheffing inclusief. Koffie drinken is er tot kunst verheven.

En dan heb ik het nog niet eens over de geweldig rijke keuken! Iedereen kent de pasta’s, risotto’s en pizza’s, maar er is nog zoveel meer! Ik ben verliefd op dit land en zijn (eet)cultuur. Ik ben ook niet niets voor niets al jaren abonnee van ‘De Smaak van Italië’.

Dit tijdschrift staat bol van Italiaanse inspiratie en houd zijn lezers op de hoogte van álles dat met Italië te maken heeft. Met veel plezier lees ik over: De Italiaanse levensstijl, Italiaanse ontwerpers, mode, wonen, boeken, kunst en tentoonstellingen. Je wordt op de hoogte gehouden van geplande evenementen in Nederland en Italië. En er wordt ook uitgebreid verslag gedaan over de Italiaanse keuken: wat te eten, hoe te eten, en waar te eten.

Elke keer staan er ook weer unieke restaurants en heerlijke recepten in, waar je thuis mee aan de slag kunt gaan. De schrijvers reizen Italië af en vertellen ons waar we de meest prachtige plekken kunnen tegenkomen. Zij zoeken de beste Bed&Breakfasts en testen de hotels voor ons uit. Hoe dan ook, als je inspiratie op wil doen over reizen of wonen in Italie, dan kun je niet zonder dit tijdschrift.

Elke twee maanden komt er een nieuwe editie uit, en dan kruip ik lekker in het hoekje van de bank, en plan alvast een volgende vakantie in mijn gedachten. Toen ik vorig jaar naar Rome ging, moest de Rome-special uit 2011 ook mee in mijn koffer. (ja, ik bewaar ze als naslagwerk: altijd handig die tips!). Op dit moment bestaat het tijdschrift 10 jaar, en hebben zij een jubileumabonnement samengesteld. Mocht je dus ‘De Smaak van Italie’ zelf willen lezen, dan kun je daar nu heel voordelig mee kennis maken:

6x ‘De Smaak van Italië’ voor € 19.95  /   10x ‘De Smaak van Italië’ voor € 25,- 

Alle abonnementen lopen via automatische incasso. Normaal gesproken kost een abonnement van 6 nummers in Nederland € 29.95, en in België € 44.80. In de winkel worden de tijdschriften ‘los’ verkocht voor  € 5.99 per nummer.

 Inspirerende verhalen, interviews en reisverslagen.  Prachtige foto’s die mijlenver meevoeren en food-foto’s waar je van gaat watertanden. Het is gewoon een leuk en vermakelijk blad, ook als je niet bezig bent met een reis naar Italië. 

 Jammer genoeg verschijnt het blad slechts 6x per jaar.

Bron: Bovenstaande foto’s en pagina’s zijn gepubliceerd in ‘De Smaak van Italie’ magazine, 11de jaargang, 3e editie (2013).

Copyright © : alle bovenstaande afbeeldingen zijn eigendom van DSV Media BV, en niets mag worden overgenomen en/of vermenigvuldigd worden zonder nadrukkelijke toestemming van de uitgever.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago