Events

Voorproeven #BFFTexel 2018 (vlog)

Het is weer festival tijd! En van 20-22 juli moet je naar Texel voor het Beach Food Festival (#BFFTexel). Geniet hier van lokale ondernemers met een missie om deze planeet een stukje duurzamer en lekkerder te maken! En dat terwijl je met je voetjes in het zand staat.

Vlog: Voorproeven #BFFTEXEL

+ SUBSCRIBE je hier op ons Youtube kanaal: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

Informatie over #BFFTexel

Dit jaar vind dit gezellige festival het Waddenhaven strandje bij Oudeschild plaats van vrijdag 20 t\m zondag 22 juli 2018. Ga voor meer informatie over #BFFTexel naar de website van het Beach Food Festival. Het festival is in ieder geval gratis en open voor jong en oud!

Texel is te bereiken per ‘Texelstroom ferry vanaf Den Helder. Voor een retourtje betaal je als voetganger  € 2,50 en met een auto (incl. 4 inzittenden) € 37,- (op di, wo en do € 25,-). Eventuele overnachtingen boeken raad ik je aan via de website van de Texelse VVV.

Wil je liever met de ‘speedo’ naar of rondom Texel varen? Je boekt hem hier bij de firma Bruuzer!

Top restaurants in Den Burg

De lunch in het Wadden Haven Gebouw werd verzorgt door restaurants Eilandkeuken en Kookatelier uit Den Burg. Heerlijk genieten, lekker eten en lokale Texelse specialiteiten, in een nieuw jasje, staan hier centraal. Beiden restaurant staan ook dit jaar (weer) op het festival terrein met hun buitenkeukens, maar zekere aanraders om te bezoeken, zelfs buiten het festival om.

Zet de Gravenstraat in Den Burg sowieso maar op je lijstje voor DE restaurantstraat van Texel! 🙂

Ben je overigens fan van kombucha? Ik wel, zeker na het drinken van Christina’s Kombucha! Zeker even inslaan als je op het eiland bent. Je vind de heerlijke kombucha’s bij Texelse Kost, aan de rand van Den Burg.

Proeven bij de Novalis hoeve

De Novalis hoeve is een biologische en dynamische zorgboerderij en bovenal een leuke plek om te bezoeken. Kids zullen het hier fantastisch vinden, want de boerderij is gewoon vrij toegankelijk tijdens de openingstijden. En in de winkel \lunchroom vind je heerlijke zelfgemaakte specialiteiten zoals: kaas, kwark & yoghurt, seizoens thee, granola, ijs, taart en ze telen hier zelfs groenten en kruiden. Komt dat proeven dus!

Fabrizio neemt ons mee in de wereld van Italiaans IJS maken! En die kun je dus binnenkort ook 0p het festival proeven. De ijsdemonstratie kun je (in april t/m oktober) elke dinsdag en vrijdag om 15.00 uur bijwonen. Wel svp vooraf reserveren.

Tevens wordt bij de Novalis hoeve ook vers gebrande koffie van de Texelse Branding gemaakt! Evert verzorgt volgende maand ook de nodige koffie en latte art kunsten tijdens het Beach Food Festival. En ondertussen wordt zijn koffie ook in steeds meer horeca op het eiland verkrijgbaar.

TX Gin tonics on the Beach

Eenmaal op het strand drinken we uiteraard een TX Gin of TX Vodka, die tevens ook op het festival geschonken wordt. De TX is zachte kruidige gin met tonen van duindoorn en vlierbloesem en is onlosmakend met onze eilanden verbonden, dankzij de kalkrijke grond.

Donkey Business BBQ

Tot slot sluiten we de voorproef dag af met een Vega BBQ bij Strandpaviloen Twaalf. Met hun foodtruck Donkey Business zijn zij een vaste aanwinst op het #BFFTexel. Niet voor niets een van onze favorieten tijdens het festival en dit jaar gaan ze aan de slag met Vega barbecue gerechten!

Tot zo ver het voorproefje op het aankomende Beach Food Festival. Zien we je op Texel komende maand?

Groetjes, Betty

Ook leuk => check hier de vlog van het Beach Food Festival in 2016, dan krijg je meteen even een mooie impressie van de sfeer!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago