Als eerste ga je de hummus maken.
- Giet hiervoor de kikkererwten en mais af en laat uitlekken. Verwarm een kookpannetje op middelmatig vuur met de zonnebloem en olijfolie. Voeg gerookt paprikapoeder, komijn, kurkuma en chilipoeder toe en bak dit gedurende 1 minuut.
- Voeg de mais en kikkererwten toe en bak dit, onder constant roeren, mee tot het vocht loskomt. Verlaag daarna het vuur en voeg de tahin en evt. een scheutje water toe. Roer goed door en laat de 30 minuten tot 1 uur zachtjes stoven en roer regelmatig over de bodem van de pan.
- Stop daarna het kikkererwten mengsel in de keukenmachine. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper en mix het geheel tot een hummus. Zet apart om af te koelen.
Maak ondertussen de tostada’s:
- Verwarm de barbecue en vaste bakplaat op hoog vuur. Kwast de plaat snel in met olie en plaats hier de streetfood tacos op. Kwast ook direct de bovenzijde in met olie en bak ze krokant in een paar minuten. (dit kun je evt ook in de oven doen).
- Verplaatst de tostada’s naar een stuk bakpapier en laat uitlekken. Bestrooi direct met een beetje zout en chilipoeder. Laat ze volledig afkoelen.
Voor de groenten:
- Leg de pompoenblokjes in een een ingevette vuurvast pannetje of ovenschaal. Bestrooi met zout en chilipeper en rooster de blokjes gedurende 12-16 minuten op de barbecue (of oven).
- Giet de babymais af, je hebt 1 hele babymais per tostada nodig (dus voor 8 stuks hou je 8 babymais aan). Halveer de babymais in de lengte en breng op smaak met zout & chilipoeder.
- Als je klaar bent met het bakken van de tostada’s, kwast je de bakplaat op de barbecue opnieuw in met olie en bak hierop de babymais in 4- 5 minuten goudbruin.
Serveren:
- Verdeel de tostadas over een serveerschaal of bord. Lepel de mais hummus over de tostada’s en verdeel de pompoenblokjes er overheen.
- Leg 2 gegrilde babymais helften op elke tostada en schep er 1 eetlepel salsa overheen. Garneer met de popcorn en een blaadje verse koriander. Serveer met een partje limoen, die je er overheen uit knijpt.
Buen Provecho!