Deze pompoen brood lijkt een klein beetje op een cake, maar het is een geweldig ontbijt! Met havermout, amandelmeel, pecannoten en geroosterde pompoenpuree zet je deze in een handomdraai op tafel en die (niet zo heel zoete) roomkaastopping maakt het helemaal af!
Topping:
Extra:
Eet smakelijk!
Decoratie tip: Je kunt ook geconfijte sinaasappel maken voor de decoratie. Vul een klein steelpannetje met 200 ml water en 100 gr fijne suiker. Breng dit aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Snijd een sinaasappel in plakjes van 0,5 – 1 cm dikte. Voeg toe aan de siroop en laat 30 minuten rustig verwarmen. Schep daarna uit de pan en laat opdrogen op een bord (geen keukenpapier!). Leg een paar plakken bovenop de roomkaas.
Bewaartip: dek het pompoenbrood met roomkaas af met folie en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast. Zonder topping kun je de pompoenbrood ook in plakken snijden en invriezen!
Find it online: https://bettyskitchen.nl/pompoen-brood-met-roomkaas/