Print

Recept: Nasi Goreng

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Indonesie worden het liefst kliekjes of 1 dag oude gestoomde rijst gebruikt voor het maken van Nasi Goreng. Deze gebakken rijst wordt op smaak gebracht met ketjap en verkruimeld bouillonblokje. Daarnaast kun je ook hamlappen, speklappen, kip of garnalen gebruiken en gebakken groenten voor geur en kleur. Ik heb lekker veel vlees en groenten gebruikt waardoor het een complete avondmaaltijd wordt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Method: wokken
  • Cuisine: Indonesische keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 400 gram magere varkenslappen, in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. trassie
  • 1 (rundvlees) bouillonblokje
  • 12 tl. sambal oelek
  • 600 gram nasi groenten of gesneden wokgroenten (bijv. ui, wortel, prei, spitskool)
  • 125 gram taughe
  • 6 takjes selderij, fijngehakt ( of gebruik 1 eetlepel gedroogde variant)
  • 2 el ketjap manis
  • 400 gram gekookte of gestoomde rijst (liefst 1 dag oud)
  • peper & zout
  • plantaardige olie, om in te bakken.

Extra:

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie in de wok op medium vuur en voeg de kleine blokjes vlees toe. Bak het vlees rondom aan en lichtbruin.
  2. Voeg dan de knoflook, trassie, verkruimeld bouillonblokje en sambal toe en bak een minuutje mee.
  3. Voeg vervolgens de nasi groenten en wok deze gedurende 5 minuten mee. Daarna pas de taughe erbij en even omscheppen.
  4. Stop nu de selderij, ketjap en gekookte rijst in de wok. Verwarm terwijl je om blijft scheppen de rijst en meng zo door alle andere ingredienten. Let op! de rijst moet goed opgewarmd worden en mag zelfs her en der een beetje aanbakken (dat is lekker!).
  5. Serveer de nasi goreng direct met gebakken uitjes, atjar en sambal!

Selamat Makan! (= eet smakelijk!)

Groetjes, Betty

Notes

Ga je de rijst vers bereiden? Je hebt ongeveer 140 gram ongekookte witte (basmati of jasmijn) rijst nodig om tot 400 gram gekookt of gestoomd gewicht te komen. (Verhouding 1 : 3)