Print

Recept: Najaars smoothie met peer en vijgen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De blaadjes zijn verkleurd en de bomen beginnen al helemaal kaal te worden. En helaas ook met steeds meer regen en wind… Het is echt herfst en daar past deze lekkere najaarssmoothie met peer en vijgen die ik heb gemaakt wel heel goed bij.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Smoothie
  • Method: blenden
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gram (diepvries) pompoen blokjes
  • 2  vijgen (vers of gedroogd)
  • 1 peer
  • ½ tl. gemalen kaneel
  • ¼ tl. pumpkin spice kruiden (of gebruik speculaaskruiden)
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50100 ml water
  • 1 el. lijnzaad
  • 1 tl. notenpasta
  • honing, naar wens

Benodigdheden:  

  • kookpannetje
  • een blender (of hoge kan + staafmixer)

Instructions

  1. Stop de pompoen in een pannetje met water en breng aan de kook gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitdampen. Deze stap kun je ook voorbereiden, gerust voor meedere porties. Bewaar de gare pompoen in een afgesloten bakje in de koelkast.
  2. Snij het steeltje van de vijgen en daarna in vieren. Schil eventueel de peer, verwijder het klokhuis en snij in grove blokken. 
  3. Voeg het gesneden fruit samen met de gare pompoen, kaneel, pumpkin spice kruiden, de yoghurt en (deel van) het water in de blender. Schep lijnzaad en notenpasta erbij en blender tot een egale smoothie. Voeg eventueel een beetje water toe om minder dik te maken.
  4. Wil je de najaarssmoothie nog wat extra gezoet hebben voeg dan de honing nog toe en blender alles nog even kort door elkaar. Serveer direct!

Geniet ervan!

Groetjes, Nanda