- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een ovenschaal licht in met olie.
- Stop de kipfilets in een pan met ruim water en breng aan de kook gedurende 15 minuten. Haal daarna de kip uit de pan en laat iets afkoelen op een bord.
- Ondertussen ga je vast de groenten voorbereiden: Was de bosui, verwijder de draadjes aan de onderkant en snijd in ringen. Was de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak nu de pulled chicken: Trek hiervoor de gekookte kipfilet met twee vorken uit elkaar. Schenk de barbecue saus + de helft van de tomatenblokjes erbij en roer goed om.
- Nu gaan we als het ware de nachos met pulled chicken en groenten stapelen in de schaal. Verdeel hiervoor 1 zak nachos over de ovenschaal. Top af met 13 van de geraspte cheddar kaas, vervolgens de helft van de mais, kidneybonen, bosui, tomaten, jalapenos en natuurlijk de pulled chicken. Top dit af met nog een zak nachos, en de nog eens 13 van de kaas en de overige helft van de mais, kidneybonen, bosui, tomaten, jalapenos en de pulled chicken. Top de bovenkant van de nachos met pulled chicken af met de resterende 13 van de geraspte kaas en een beetje verse koriander. Schuif de oven in en grill de nachoschotel gedurende 20 minuten.
- Lepel ondertussen de avocado uit en snijd in dunne plakken. (Tip: Besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan.). Zodra de schaal uit de oven komt lepel je hier wat creme fraiche overheen, en top af met de avocado plakken en verse koriander. Een snufje paprikapoeder is altijd mooi voor de kleur. Serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty