Print

Recept: Kimchi Pizza

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

We zagen het al voorbijkomen tijdens NETFLIX Chefs Table Pizza, maar kimchi op een pizza is gewoonweg heel lekker! In de oven wordt de smaak zacht en zelfs zoet en combineert fantastisch met krokante bodem en mozzarella kaas! Ga jij hem ook proberen?

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: voor 2 pizza's 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • ½1 kopje Kimchi
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 1 bosui

Voor de saus:

  • 1 tl. sesamolie
  • 1 el. fijngehakte kimchi
  • 1 tl. gochujang rode peper pasta (Toko)
  • 1 tl. fijngehakte knoflook
  • 1 tl. fijngehakte gember
  • 200 ml. tomatensaus voor op de pizza *
  • 1 tl. suiker *

Instructions

  1. Maak als eerste het pizzadeeg als je deze niet kant-en klaar in huis hebt. Vorm 2 ronde pizza bodems en leg vast klaar. Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius (200 hetelucht).
  2. In een steelpannetje voeg je alle ingrediënten voor de saus samen. Breng zachtjes aan de kook, blijf voortdurend roeren en laat in een paar minuten wat inkoken. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen.
  3. Besmeer de pizzabodems met de saus maar laat een cm van de rand vrij. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza’s. 
  4. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de kimchi en hak deze grof. Verdeel over de pizza’s en breng ze eventueel nog op smaak met een beetje zout en vers gemalen peper.
  5. Bak de Kimchi Pizza’s af in de oven gedurende 8- 12 minuten, tot in ieder geval de bodem goudbruin en krokant is. 
  6. Ondertussen snijd je de bosui ‘julienne'( in dunne reepjes) en strooi dit over de pizza’s. Snijd in punten en serveer direct

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

*Bespaar jezelf tijd en maak gebruik van een standaard pizzasaus of tomatensaus uit pot. Je kunt zelfs Heinz Tomato Fritto gebruiken en dan laat je het suiker in recept achterwege.