Print

recept: Hummus kikkererwten dip

hummus kikkererwten dip recept betty's kitchen

Dit is een recept voor homemade hummus of hoemoes. Deze welbekende kikkererwten dip is een vegan spread gemaakt van kikkererwten, sesampasta citroen en knoflook. Serveer met brood of stukken groente om in te dippen. Ideaal voor de lunch om je boterham mee te beleggen. Top af met plakjes tomaat, komkommer, alfalfa etc. #hummus #dips

Scale

Ingredients

(voor een pot van ca. 400 ml)

Extra: foodprocessor/keukenmachine.

hummus kikkererwten dip recept betty's kitchen

Instructions

  1. Stop de kikkererwten in een ruime pan en overgiet met water + 1 flinke theelepel bakpoeder en breng aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes verwarmen tot je aan het kookpunt komt en zet het vuur uit. Schep een half kopje water uit de pan en giet vervolgens de kikkerwerten af in een bolzeef en spoel goed na onder de kraan. De vliesjes zullen er zo van af glijden.
  2. Snijd de citroen doormidden en pers beide helften uit. Zet het sap apart. Pel de knoflook en pers deze uit, zet ook apart.
  3. Pureer de kikkererwten (niet de vliesjes resten) met 5 eetlepels kookvochtt en het citroensap in de foodprocessor. Voeg vervolgens de knoflook, tahin, olijfolie, komijn en cayenne peper of chili’s toe. Laat de foodprocessor hierna enkele minuten draaien tot alles goed vermengd is.
  4. Breng de hummus kikkererwten dipop smaak met de peper en zout, en schep in een schaaltje. Bestrooi met een beetje verse koriander.

Eet smakelijk!!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Mocht je de hummus later willen serveren, of enkele dagen bewaren: Schep de hummus dan in een steriele bewaarpot en dek af met een dun laagje olijfolie.