Print

Hummus kikkererwten dip

hummus kikkererwten dip recept betty's kitchen
Scale

Ingredients

(voor een pot van ca. 400 ml)

Extra: foodprocessor/keukenmachine.

hummus kikkererwten dip recept betty's kitchen

 

Instructions

  1. Giet de kikkererwten af, en overgiet met 1 liter water dat net van de kook af is. Laat een paar minuten staan en giet daarna af. Trek met je vingers de buitenste (doorzichtige) vliesjes van de kikkererwten af en gooi deze weg.
  2. Snijd de citroen doormidden en pers beide helften uit. Zet het sap apart. Pel de knoflook en pers deze uit, zet ook apart.
  3. Pureer de kikkererwten met 5 eetlepels water en het citroensap in de foodprocessor. Voeg vervolgens de knoflook, tahin, olijfolie, komijn en cayenne peper of chili’s toe. Laat de foodprocessor hierna enkele minuten draaien tot alles goed vermengd is.
  4. Breng de hummus kikkererwten dipop smaak met de peper en zout, en schep in een schaaltje. Bestrooi met een beetje verse koriander. 

Eet smakelijk!!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Mocht je de hummus later willen serveren, of enkele dagen bewaren: Schep de hummus dan in een steriele bewaarpot en dek af met een dun laagje olijfolie.