Dit is een recept voor homemade hummus of hoemoes. Deze welbekende kikkererwten dip is een vegan spread gemaakt van kikkererwten, sesampasta citroen en knoflook. Serveer met brood of stukken groente om in te dippen. Ideaal voor de lunch om je boterham mee te beleggen. Top af met plakjes tomaat, komkommer, alfalfa etc. #hummus #dips
Extra: foodprocessor/keukenmachine.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Betty
Variatietip *: Vervang de gedroogde kikkererwten door 1 blik kikkererwten (ca 400 gram). Sla hierbij stap 1 over en verkort de kooktijd in stap 2 naar slechts 5 minuten. De bakingsoda laat je dan overigens helemaal achterwege.
Serveertip: Maak er een ware hummus bowl van door in het midden 1 flinke eetlepel harrisa of ajvar te lepelen. Top de hummus vervolgens af met wat geroosterde pompoenpitten en amandelschaafsel. Ook lekker met wat olijven of zure augurkjes erbij!
Find it online: https://bettyskitchen.nl/hummus-kikkererwten-dip/