Heb jij al een mooi verlanglijstje voor de feestdagen samengesteld? Deze dame heeft 10 toffe en unieke items op een rijtje gezet voor je! Wellicht zit er een bijzondere keuze voor dit jaar tussen. Of markeer hem als ultieme #goals voor later, als je groot bent 🙂

10x Feestdagen Tips voor echte foodies!


Nespresso Vertuo koffie machine

Voor de liefhebbers van Nespresso koffie: hebben jullie de koffie machine Vertuo al gespot? Het design bestaal veelal uit mooie ronde vormen en hiernaast vergeleken is mijn huidige koffie machine net een kleine kubus. Met deze nieuwe machine wordt tevens ook een compleet nieuwe lijn met 29 (!) koffie capsules gelanceerd. De interne barcode lezer herkent automatisch de capsule en kopgrootte. En dankzij de unieke Centrifusion TM technologie krijg je een perfect kopje koffie met een rijke crema laag. Er zijn momenteel 4 verschillende machines – let wel zonder melkopschuim functie- en prijzen zijn vanaf € 179,-

Extra FEEST korting : Je besteld deze Nespresso Vertuo koffie machines nu tijdelijk met € 80,- korting! Ga voor meer informatie naar de website van Nespresso!


2. Adopteer een Spaanse Olijfboom

Nederland heeft helaas niet het ideale klimaat om olijfbomen te laten groeien, laat staan om dus zelf een goede lokale olijfolie te kunnen produceren. Michiel van Flor Y Sabor kwam dan ook met het mooie idee om Spaanse wijnboeren te ondersteunen hun, vaak eeuwenoude, olijfbomen gaarden te behouden. Voor € 109,- per jaar adopteer jij een oude Moorse olijfboom, met uniek nummer, in Andalusie (Spanje). Daarvoor krijg jij eens per jaar 8 halveliterblikken van de oogst thuisbezorgd. En wordt je op de hoogte gehouden van alle ins en outs van de boomgaard. Een origineel cadeau voor jezelf (of iemand anders) die een kwaliteitsproduct in huis wil halen. En daarmee help jij dus ook mee aan ecologische en duurzame landbouw en bovenal #fairtrade handel. Ga naar de website van FlorYSabor.nl voor meer informatie.


3. BK Bourgogne Braadpan

Vorige week schreef ik al een uitgebreid artikel over de BK Bourgogne pannen serie. Het Nederlandse merk BK Cookware heeft namelijk een prachtige range gietijzeren braadpannen waar je o.a. overheerlijke stoofvlees gerechten in kunt bereiden. Deze pannen zijn er in maar liefst 4 maten: 20 cm, 24 cm, 28 cm en 32 cm doorsnede. Daarnaast zijn de pannen leverbaar in 8 toffe kleuren: Sunny Yellow, Royal Blue, Aqua Blue, Chili Red, Dusky Pink, Olive Green, Jet Black en Pitch Black (die heb ik !). En je kunt je ook een extra dekselknop in zilver en goudkleur bestellen. De prijzen liggen tussen € 69,99 – € 149,-.

Extra FEEST korting : deze week bestel je de BK Bourgogne pannen met 20% korting!! Ga naar de webwinkel van BK Cookware!


4. Culinaire Advent Kalender

Tel jij ook de dagen naar Kerst af? Wij zijn thuis al jaren fan van leuke Advent kalenders. Daarmee open je de 24 dagen tot aan kerst op een leuke manier en met een klein cadeautje. Inmiddels zijn er heel veel verschillende advent kalenders beschikbaar, waarvan die van de body & bad producten misschien het bekendst zijn. Maar Annemarie van Happyhappykitchen.nl heeft op haar site heel wat leuke culinaire Advent Kalenders op een rijtje gezet. Van Oil& Vinegar, MyMuesli, Bonne Maman en nog meer. Check ze gerust allemaal en maak het aftellen naar kerst nog leuker!


5. Koop een eigen wijn vat

Dit is ongetwijfeld de droom van menig wijnliefhebber! Een eigen vat wijn dat compleet samengesteld is zoals jij het wilt! Bij Koop Een Vat heb jij van a tot z de touwtjes in handen. Drink jij het liefst wijn uit Spanje, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland of juist van eigen bodem? Selecteer één van de twaalf wijnmakers in binnen- of buitenland en bepaal zelf de kleur, druif, rijptijd en dus de uiteindelijke smaak van de wijn. Volg vervolgens hoe jouw wijn zich ontwikkelt in de kelder bij de wijnboer: een fantastische reis van het plukken van de druiven tot de eerste slok wijn uit eigen fles. De prijzen zijn vanaf €9,95 per fles en €2.985 per vat. Ga voor meer informatie naar de website van Koopeenvat.com.


6. Home Made Basics kookboek – Yvette van Boven

Deze week is het tevens de Nationale Kookboeken week! En de aftrap werd gegeven met de onderscheiding voor de kookboek van het jaar! De vakjury heeft verschillende recepten uit alle genomineerde kookboeken bereid en aan de hand daarvan een winnaar gekozen. Dit jaar is het boek ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven uitgeroepen tot het Gouden Kookboek 2020 ! Het boek waarmee je van koken een waar feestje maakt en mag dus niet onbreken in de keuken! Je koopt het boek ‘Home made basics’ voor € 32,50 onder andere bij Bol.com


7. Gouden Amefa ‘Vintage’ Besteksets

Tijdens de feestdagen gaat mijn hart altijd sneller kloppen van een prachtige gedekte tafel. Daar komt natuurlijk een voorliefde voor mooi servies en bestek bij kijken. Ik word dan ook heel blij van donkere serviezen gecombineerd met gouden Vintage bestek van Amefa. Het ziet er zo mooi en decadent uit en geeft je eettafel echt dat gouden randje. Er is een strakke serie met rechte onderkant (Manille) en eentje met een ronde bolle onderkant (Austin). Ook handig: je koopt deze besteksets per 6, 16, 24 of 42 delen. En er is ook nog een uitvoering in koperkleur of mat zwart. Zo hoef je dus niet in een keer een hele grote aankoop te doen, zoals bij traditionele besteksets vaak het geval is. Je koopt de Gouden Amefa Vintage besteksets vanaf € 37,95 o.a. bij fonQ.nl

Extra FEEST korting : deze week bestel je de Amefa Vintage basis besteksets met tijdelijke korting bij fonQ!!


8. Smokey Goodness (BBQ) Messen

Wij zijn thuis grote barbercue liefhebbers en zijn ook hartstikke fan van BBQ koning Jord Althuizen. De afgelopen jaren zijn er al heel wat Smokey Goodness Barbecue boeken op de markt gekomen. Maar naast al die heerlijke recepten, tips en trucs is een goede BBQ messenset natuurlijk ook heel belangrijk! In de webshop van Smokey Goodness vind je dan ook een heel tof assortiment met o.a. koksmessen, steakmessen, fileer- en hakmessen terug. Allen met een robuust uiterlijk en verschillende opties voor het handvat. Dit is een fantastische feestdagen tip voor de barbecue lovers onder jullie! De prijzen van de messsen variëren tussen € 40,95 – € 249,- afhankelijk van formaat en uitvoering handvat.


9. Villa Massa Amaretto

Villa Massa is jullie wellicht bekend van de knalgele flessen met limoncello! Maar ze komen nu met een andere Italiaanse gebottelde klassieker namelijk het after-dinner likeurtje Amaretto! Hij is heerlijk zacht en gemaakt van echte amandelen uit Sicilië! Wist je dat de likeur enkel Amaretto genoemd mag worden als deze ook alleen gemaakt wordt van enkel amandelpitten? Dat is nogal een dingetje want er zijn (hele grote) merken die hun likeur maken met extra’s, zoals bijvoorbeeld perzik pitten. En dan mag het dus officieel geen amaretto meer heten. Villa Massa gebruikt uitsluitend de beste Siciliaanse amandelen, die rijk zijn aan etherische oliën. Door het Mediterrane klimaat krijgen de amandelen een dikke houten schaal en hebben een smaakvol aroma met kenmerkende tonen van marsepein. Met een alcoholpercentage van 30% zijn de alcohol, zoetheid en bittere amandelsmaak perfect in balans. En daarnaast is de fles ook nog eens een plaatje om te zien! Je koopt de Villa Massa Amaretto o.a. bij Gall& Gall. Een fles van 70CL kost € 23,49.


10. Kenwood Chef Titanium Patissier XL

Een echte foodie kan natuurlijk niet zonder een goede keukenmixer! Of je nu van zoete recepten bakken houdt, of hartige recepten. Een goede keukenmixer is key in elke keuken. Dit jaar lanceert Kenwood de Chef Titanium Patissier XL en dat is er zeker eentje die hoog op het verlanglijstje staat. Naast het standaard mixen, kneden en kloppen, is dit apparaat ook nog eens uitgerust met een interne weegschaal waarmee je je ingrediënten tot op de gram nauwkeurig afweegt. En.. de machine heeft ook nog een ‘warme’ functie waarmee je in een handomdraai je chocolade smelt en je brood of pizzadeeg gewoon in de kom kunt laten rijzen.

Door de EasyWarm™-kom met inhoud van 7 liter, bereid je lekkere Zwitserse meringue, smelt je chocolade 33% sneller dan in een klassieke bain-marie en verminder je de rijstijd van deeg met een derde.

Jaaaa dit is een juweeltje, maar dat mag ook wel voor de prijs van € 799,- . Ga naar de website van Kenwood voor meer informatie!


Tot zo ver 10 toffe tips voor onder de kerstboom. Hopelijk kunnen de ware foodies onder jullie even je hart ophalen aan dit artikel en ik ben benieuwd welk item HOOG op jouw verlanglijstje staat!

Groetjes, Betty

Voor dit artikel heb ik producten opgestuurd gekregen. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago