Zijn jullie ooit wel eens wezen eten op de Euromast in Rotterdam? Of Uberhaubt wel eens de Euromast op geweest? Met een beetje schaamrood moet ik bekennen dat voor mij pas vorige maand de eerste keer was.

Er moet namelijk een eerste keer voor alles zijn, dus genoot ik afgelopen maand van een diner op 100 meter hoogte. In de brasserie van de Euromast, met uitzicht over de havenstad en de ondergaande zon!

Toerist in Rotterdam

Gek genoeg zijn de toeristen vaker op de Euromast geweest, als ik , trouwe inwoonster van Nederland. Als kind zijnde kon ik de 185 meter hoge toren alleen nog maar in het klein bewonderen in Madurodam 🙁 Maar als dit voor de toeristen een niet-te-missen-hotspot is, dan moet ik er toch zeker ook een keer geweest zijn! De Euromast behoort namelijk tot de 37 mooiste en hoogste toren van de wereld zoals: het Empire State Building in New York, de Eiffeltoren in Parijs,  de Berliner Fernsehturm op Alexanderplatz – Berlijn en de Burj Khalifa in Dubai.

Eten op Euromast = 100 meter hoogte

Afgelopen oktober werd ik dan ook uitgenodigd om te komen dineren in de Brasserie van de Euromast. En die vind je, ongeveer halverwege, op 100 meter hoogte. De nieuwe herfstkaart werd namelijk geïntroduceerd en dan geniet je van uniek uitzicht tijdens het eten op de Euromast. De tafels zijn er netjes gedekt, de wijnen heerlijk en de chef maakt 3, 4, of 5 gangen met seizoensgerechten voor je klaar. Na afloop van het diner ga je natuurlijk ook nog even uitwaaien op het platform met prachtig uitzicht over de maasstad. Of trek de stoute schoenen aan en neem de Euroscoop helemaal naar de top van de mast.

 


Dit kun je eten op de Euromast

Elk seizoen kun je hier nieuwe gerechten op de kaart verwachten, en uiteraard een bijpassend wijnarrangement erbij bestellen.

En overheerlijke lauwwarme salade van gebakken peer, blauwe geitenkaas, walnoten, rucola en groentechips. Hier werd een Gewurztraminer bij geschonken.

Tartaartje van rund, met piccalily, augurk, kappertjes, eigeel en krokantjes van kaas. Daarbij werd een rode Beaujolais wijn geserveerd.

Het vegetarische hoofdgerecht op de herfst kaart is een spinazie dipper: Een uitgeholde volkorenbl, met romige spinazie, Pecorina, room en nootmuskaat.  Daar dronken wij een Valpolicello Ripasso wijn bij.

En in deze saltimbocca van zeewolf en spek trof je natuurlijk ook de salie aan. Geserveerd met cantarellen, schorseneren, krokante polenta en rode wijn jus. Hier werd een gecombineerde wijn van Chardonnay en Chenin Blanc bij geserveerd.

 

De toetjes bestonden uit een appel-peer tatin, met een bolletje sorbet ijs van groene appel. Deze smaakte prima met een Moscato d’Asti.
En deze parfait van mango, wordt geserveerd met gebakken banaan en witte chocolade krokantjes. Hier drink je een Muscat bij.

 


Review eten op de Euromast in Rotterdam

 

 

 

 

  • Brunch,  lunch, high tea, high wine en diner met prachtig uitzicht over Rotterdam!
  • In de brasserie heb je elk kwartaal een wisselende menukaart.
  • Kinderen krijgen een doe-en-speelboekje met tevens een aangepaste kaart. Deze bevat ook een paar kleine opties van de volwassen kaart.
  • Na het eten ga je even uitwaaien op het uitkijkplatform op 112 meter hoogte of ga helemaal naar 185 meter met de Euroscoop (tot 22.00 uur).
  • Ga slapen tussen de sterren in een van de twee suites op de Euromast (prijzen vanaf € 385,- per suite).
  • Er is voldoende openbare parkeergelegenheid voor de Euromast.

 

 

 

  • Let op! De Euromast is een attractie, dus bij een bezoek aan het restaurant, dien je ook een entreeticket á € 9.75 aan te schaffen. TIP: Mastkaart houders mogen max 10 personen meenemen na 17.00 uur en krijgen eenmalig 10% korting op eten en drinken.

 

Cijfers:    Prijs:  €     Eten:  7.0      Service:  7.0     Decor:  8.0   Totaal:  7.3


Euromast Rotterdam
Parkhaven 20
3016 GM, Rotterdam
The Netherlands
https://www.euromast.nl/

Voor deze review was ik uitgenodigd door Euromast Rotterdam, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago