Print

Recept: Energierepen met quinoa en chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een heerlijke snack zonder gluten en geraffineerde suikers. Maak in een handomdraai deze energierepen met quinoa en chocolade voor een echte energyboost!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + opstijven
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 2,5 uren
  • Yield: 20 repen 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 8 grote medjoul dadels, ontpit (150 gram nettogewicht)
  • 300 ml kokend heet water
  • 100 gram 100% pindakaas
  • 75 gram gepofte quinoa
  • 75 gram (vegan) pure chocolade, gehakt
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 tl vanille extract

Extra:

  • Keukenmachine (foodprocessor) of hakmolentje
  • Siliconen spatel
  • Een vierkant bakblik 20 x 20 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Haal de pitten uit de dadels, snijd in grove stukken en stop in een kommetje. Als het goed is heb je ongeveer 150 gram aan ontpitte dadels. Giet hier het kokende water over heen en laat 15 minuten staan.
  2. Giet de dadels af, maar vang het vocht op. Stop de dadels met 3 -4 eetlepels vocht en de pindakaas in de keukenmachine of hakmolen en laat draaien tot een smeuige massa.
  3. Stop de gepofte quinoa in een mengkom en stop de dadelpasta erbij. .Gebruik je spatel om smerende bewegingen te maken en wrijf zo de pasta door de quinoa.
  4. Bedek een bakblik met bakpapier en stort hierop het quinoa mengsel uit. Gebruik de spatel om het mengsel te verdelen en druk goed aan (vooral in de hoeken). Stop daarna even in de koelkast.
  5. Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain marie. Zet daarna het vuur uit. Voeg de kokosolie en vanile toe en roer goed door elkaar. Giet de warme chocolade bovenop het quinoa mengsel en kantel het bakblik heen en weer tot alle chocolade goed verdeeld is. Gebruik eventueel weer je spatel om goed uit de smeren.
  6. Dek het blik af met zilverfolie en zet zo’n 2 uren in de koelkast om de energierepen uit te laten harden. Snijd er vervolgende repen (of blokjes) van.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar de repen het liefst in de koelkast, in een afgesloten bakje, dan zijn deze gerust een paar dagen houdbaar.