Print

Recept: Cake met mango en sinaasappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 60 min.
  • Total Time: 1 hour 20 minutes
  • Yield: 1 cake (22 cm.) 1x
  • Category: Cake recepten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • snufje zout
  • halve mango (niet zo eetrijp)
  • halve sinaasappel
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1.5 tl bakpoeder

Extra:

  • keukenmixer
  • Cakeblik 2022 cm (of muffintray voor 12 stuks)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hetelucht). Vet een cakevorm in met bakspray. Zie ook tips voor cakebeslag maken.
  2. Mix met behulp van de keukenmixer de boter, suiker en zout gedurende een paar minuten.
  3. Schil ondertussen de mango schil snijd het vruchtvlees rondom de pit en vervolgens in kleine blokjes. Schil de sinaasappel en zorg dat je alle witte stukjes verwijderd. Snijd het vruchtvlees daarna ook in kleine blokjes.
  4.  Breek de eieren een voor een in een kommetje. Giet één ei bij het beslag en mix het beslag totdat het ei volledig is opgenomen. Dit herhaal je vervolgens met alle eieren.
  5. Zodra alle eieren zijn toegevoegd, voeg je ook de bloem en bakpoeder toe. Mix het tot een egaal geheel. Schep vervolgens de mango en sinaasappel er door heen.
  6. Giet het beslag in de cakevorm Plaats voor 60-75 minuten in het midden van de oven. Steek aan het eind van de oventijd een lange sateprikker in het midden van de cake. Als deze er droog uitkomt is de cake inderdaad klaar! Laat even 10 minuten afkoelen in de vorm, stort daarna omgekeerd op een rooster en laat volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda