Laat de schnitzels in de koelkast liggen tot je met dit recept begint! Koud vlees is beter in dunne plakken te snijden namelijk.
- Dep de schnitzels droog met wat keukenpapier en snijd ze daarna in hele dunne plakjes met een scherp mes. Stop in een ruime kom.
- Pel de uien, snijd doormidden en vervolgens in halve ringen. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg de ui en paprika toe aan de kom met het vlees.
- Nu ga je de marinade maken: pel de knoflook en pers deze uit. Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit. We hebben 2 eetlepels sap benodigd. Stop de knoflook en sap in een klein kommetje en voeg de olijfolie toe. Voeg tot slot de kruiden en specerijen toe en meng het geheel goed door. Giet de marinade over het vlees en hussel het geheel goed door. Dek de kom af en zet het vlees enkele uren in de koelkast zodat de marinade goed in het vlees kan trekken.
- Verwarm de wok op hoog vuur gedurende 1-2 minuten. Voeg een scheutje olie toe en wacht tot het begint te walmen. Voeg vervolgens de gyros – in delen – toe aan de wok en bak knapperig bruin. Je wilt niet teveel vlees tegelijkertijd bakken want dan wordt het te zompig.
- Bak ondertussen de pita broodjes af volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Maak een salade van de ijsbergsla, gehalveerde kerstomaten en olijven. Verkruimel hier de feta overheen en breng op smaak met zout, peper en een beetje olijfolie.
- Snijd de pita broodjes in (maar niet helemaal door) en vul het brood met een beetje salade. Stop hier vervolgens de gyros bij en lepel er een beetje knoflooksaus of tzatziki over. Serveer direct.
Kali orexi (=eet smakelijk)!